بر اساس یافتههای بنیاد «مزد کافی برای زندگی»، نیم میلیون زن شاغل در انگلیس کمتر از مردان حقوق می گیرند و این مساله سبب شده تا آنها بیشتر از بحران هزینههای زندگی در این کشور آسیب ببینند.
این خیریه انگلیسی با انتشار گزارشی اعلام کرد که بیش از ۲ میلیون زن (معادل ۱۴ درصد کل زنان شاغل) مزد کافی برای زندگی دریافت نمیکنند؛ این این آمار برای مردان ۱.۴ میلیون نفر (۹ درصد) است.
به طور کلی ۶۰ درصد از جمعیت مشاغل با درآمدهای نامناسب و پایین تر از شاخص «مزد کافی برای زندگی» را زنان تشکیل میدهند. شاخص «مزد کافی برای زندگی» طبق محاسبات این نهاد انگلیسی ۱۰ پوند و ۹۰ پنس در ساعت در سراسر کشور و برای پایتخت ۱۱ پوند و ۹۵ پنس است.
تحقیقات صورت گرفته همچنین نشان میدهد که زنان بیش تر از مردان در مشاغل با قراردادهای بدنام صفر ساعته کار میکنند.
قراردادهای صفر ساعته، نوعی قرارداد کاری بین کارفرما و کارمند است که به موجب آن کارفرما موظف نیست حداقل ساعات کاری را به کارمند ارائه دهد.
به عبارت دیگر، بر اساس این نوع قرارداد کارگران فقط در زمانی که به آنها نیاز باشد در محل کار خود حاضر می شوند، به میزان تعداد ساعت کاریشان حقوق می گیرند و حقوق بیکاری هم ندارند.
طبق یافتههای بنیاد «مزد کافی برای زندگی» ۱۳ درصد زنان در مقابل ۹ درصد مردان در چارچوب قراردادهای صفر ساعته کار میکنند.
کاترین چاپمن، بنیاد «مزد کافی برای زندگی» در این باره گفت: «تحقیقات صورت گرفته این واقعیت را نشان می دهد که میلیون ها زن در انگلیس - اغلب نظافتچی، کارکنان پذیرایی و کارکنان خدمات مراقبتی – در دام مشاغل کم درآمد، ناامن و متزلزل گرفتار شدهاند.» وی خواستار توجه دولت به برابری حقوق زنان و مردان در این کشور شد.
این درحالیست که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. نرخ تورم از محدوده ۲ به ۱۰ درصد رسیده و کشور از اکتبر سال گذشته میلادی وارد دوره رکود اقتصادی شده است. نرخ بهره بین بانکی هم که با اقساط ماهانه وام مسکن میلیونها انگلیسی ارتباط مستقیم دارد ۴۰۰ واحد پایه افزایش یافته و هزینه سنگینی را به مخارج مردم تحمیل کرده است.
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی جنجالی گفته است مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آنها باشد و چالشهای اقتصادی امسال از بین نخواهد رفت.