به گزارش جمعه شب ایرنا از خبرگزاری "تاس", وی گفت: من صریح میگویم که سازمان جهانی بهداشت از تصمیم خود برای شناسایی منشاء همه گیری کرونا صرف نظر نکرده است.
وی از هر کشوری که ممکن است اطلاعاتی در مورد منشأ همهگیری کرونا داشته باشد، خواست این اطلاعات را با سازمان جهانی بهداشت و جامعه علمی بینالمللی به اشتراک بگذارد.
به گزارش ایرنا, از ماه دسامبر ۲۰۱۹ (آذر ۱۳۹۸) که ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار در شهر «ووهان» چین شیوع یافت، این بیماری مهلک تا به امروز در سراسر پهنه خاکی قربانی میگیرد.
کرونا بعد از جنگ جهانی دوم، بزرگترین فجایع انسانی را در کره خاکی رقم زد به طوری که در این سالها، شمار مبتلایان به بیش از ۶۷۹ میلیون و شمار فوتیها از مرز ۶ میلیون و ۷۹۸ هزار نفر گذر کرده است.
«کریستوفر ری» مدیر افبیآی پیش از این در گفتگو با شبکه خبری فاکسنیوز ادعا کرده بود که طبق ارزیابی این آژانس منشا همه گیری کرونا به احتمال زیاد یک حادثه آزمایشگاهی در ووهان است.
روزنامه وال استریت ژورنال پیشتر گزارش داده بود که براساس ارزیابی وزارت انرژی آمریکا، همهگیری کرونا ناشی از یک نشت آزمایشگاهی ناخواسته در چین بوده است.
وزارت خارجه چین در واکنش به این گزارش، اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی در این مورد داشت که همه گیری را ناشی از انتقال طبیعی دانسته نه نشت آزمایشگاهی در ووهان.
چند سال است که سازمانهای اطلاعاتی مختلف در مورد منشاء کرونا اختلاف نظر دارند. در سال ۲۰۲۱، گزارشی منتشر شد که نشان میداد چهار آژانس اطلاعاتی با اطمینان کم ارزیابی کردهاند که ویروس احتمالاً به طور طبیعی از حیوانات به انسان منتقل شده است، در حالی که یکی با اطمینان متوسط ارزیابی کرد که کرونا نتیجه یک بیماری همه گیر است.