به گزارش خبرنگار ایرنا، هفتم اسفند بود که اسامی ۱۲ نفر از جوانان برتر استان بوشهر در جشنواره "جوانان برتر ایران زمین سال ۱۴۰۱" در حوزههای تخصصی ادبیات، خادم اهل بیت، معلول دارای توانایی خاص، دانشبنیان، فعال اجتماعی، فیلم، قرآن، کارآفرینی، کنشگر فعال رسانه و فضای مجازی، موسیقی، ورزش و هنرهای تجسمی معرفی شدند.
فاطمه میرزایی در حوزه ادبیات، علیرضا افشار در دانش بنیان، کامران رحیمی در فیلم، محمد شادور در بخش قرآن، ساسان نوذری در موسیقی، حامد منفرد در زمینه کارآفرینی و علیرضا بخت در ورزش، مصطفی ساعدی خادم اهل بیت، رقیه رستمجبری معلول دارای توانایی خاص، سیدرضا موسوی فعال اجتماعی و حسن احمدی به عنوان کنشگر فعال رسانه و فضای مجازی برگزیدگان جشنواره جوانان برتر ایران زمین سال ۱۴۰۱ در استان بوشهر هستند.
هر یک از این جوانان برگزیده در حوزه فعالیت خود با مشکلات، نیازها، کمبودها و برخی بی توجهیهای ریز و درشت روبرو هستند و از مسئولان مرتبط در سطح استانی و کشوری انتظار دارند، برای برطرف کردن این مسائل، تامین کمبودها و نیازها حمایت و همکاری کنند و عنایت بیشتری برای هموار کردن مسیر رشد، توسعه و موفقیت آنان داشته باشند.
مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهردر آغاز سخنان خود از اینکه میبیند مقام عالی دولت به ارتباط با جوانان و باور قابلیتها و تواناییهای این قشر معاون توسعه ورزش بانوان وزرات ورزش و جوانان از ۱۲ جوان برگزیده استان تجلیل شدبه عنوان آینده سازان این سرزمین اهمیت میدهد خوشحالی خود را ابراز کرد و ادامه داد: امروز تقویت و توسعه زیرساختهای ورزشی از جمله مهمترین نیازها و خواستههای جوانان به شمار میرود و در همین ارتباط با وجود همه محدودیتهای ناشی از تحریمهای ظالمانه اما کارهای مهم در این حوزه صورت گرفته است؛ چرا که هر کدام که احداث میشوند شور و نشاطی در جامعه به دنبال دارد.
کمال صالح احمدی بهرهبرداری از ۱۴ پروژه ورزشی شامل سالن ورزشی کلل، سالن ورزشی گرگور، پیست تارتان برازجان، چندین زمین چمن مصنوعی، زمین چمن طبیعی آبپخش، روشنایی استادیوم اهرم را از جمله اقدامات انجام شده در راستای تقویت زیرساختهای ورزشی عنوان کرد.
او با اذعان به اینکه کاستیها، کمبودها و مشکلات بویژه در حوزه جوانان زیاد است ولی یکی از رسالتهای ورزش و جوانان بوشهر را در این شرایط که دشمن جوانان سرزمین را هدف قرار داده و از هر حربهای برای ضربه زدن به نظام و کشور استفاده میکند، ایجاد شور، نشاط و شادابی در جامعه دانست.
از نظر مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر بعد از اغتشاشات اخیر مهمترین وظیفه ما ایجاد نشاط در جامعه است و احداث و راهاندازی سالنهای ورزشی، زمینهای چمن و اماکن ورزشی مختلف برای جامعه هدف که جوانان هستند موجی از امید و نشاط را در جامعه به دنبال دارد.
او به این نکته نیز اشاره کرد که بسیاری از پروژههایی که پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی داشتند امروز با حمایتهای صورت گرفته از مجموعه ورزش و جوانان به ۱۰۰ درصد رسیده و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
برگزیدههایی که نسل جوان بوشهر را نمایندگی کردند
نکته قالب توجه این نشست این بود که این جوانان با وجود اینکه هر یک خود مشکلاتی فردی داشتند، اما همه آنان دغدغه جوانان دیگر را به نمایندگی از هم سن و سالهای خود بیان کردند.
پس از سخنان مدیر کل ورزش و امور جوانان استان بوشهر نوبت به جوانان حاضر در این جلسه رسید، سید رضا موسوی از جوانان و فعالان اجتماعی استان بوشهر است و سخنان خود را با بیان یک مشکل قدیمی و کهنه در زمینه خوابگاههای دانشجویی بویژه در بخش خوابگاههای دانشجویان متاهل و برآورده نشدن انتظارات مورد نظر در زمینه ازدواج های دانشجویی آغاز کرد.
او از کمبود خوابگاه و ضعف امکانات زیرساختی در این بخش به عنوان مهمترین مشکلات دانشجویان استان بوشهر نام برد.
موسوی رنج بردن جوانان بوشهری از بیکاری در قطب انرژی کشور را از زخمهای کهنه و مهمترین دغدغه پدران و مادران این سرزمین دانست که فرزندان آنها با وجود در دست داشتن مدارک دانشگاهی یا بیکارند و یا به کارهایهای دیگری به غیر از تخصص خود که به عنوان شغل کاذب تلقی میشود، مشغول هستند.
او از انتظارات خود از جشنواره جوانان برتر ایران زمین نیز چنین گفت: انتظار ما از این جشنواره تنها تقدیر و دادن هدیه نیست بلکه مطالبه جوانان این استان است است که حداقل این جوانان در حوزههای تخصصی خود به عنوان مشاور به کار گرفته و از این ظرفیت استفاده شود.
خواسته برگزیده بخش موسیقی نیز برخلاف معمول در حیطه کاری نیست؛ ساسان نوذری خواننده خوش صدای موسیقی سنتی و آیینی بوشهر در باره خدمت سربازی هنرمندان سخن گفت.
آن طوری که این خواننده جوان بوشهری گفت: امروز یکی از دغدغه هنرمندان این سرزمین رفتن به خدمت سربازی است چرا که اگر هر هنرمندی ۲ سال از فضای فرهنگی دور باشد از خلاقیتش کاسته میشود.
حسن احمدی کنشگر فعال رسانه و فضای مجازی دیگر جوان برگزیده جشنواره جوانان برتر ایران زمین در استان بوشهر است که سواد پایین جامعه و مسئولان از رسانه را مهمترین دغدغههای خود عنوان کرد.
او بیان کرد: در یک برهه زمانی هرکسی زبان رایانه نمیدانست به عنوان بی سواد معرفی میشد همین امر باعث شد همه به فراگیری مهارتهای هفتگانه بپردازند و امروز کمتر کسی است که مسلط به استفاده از این جعبه جادویی نباشد.
به گفته احمدی با توجه به اهمیت سواد رسانه در رشد و ارتقای افراد یک جامعه و تهاجم گسترده رسانهای دشمن امروز ارتقای سواد رسانه باید به یک نیاز تبدیل و مسلط شدن در این مقوله مهمترین اصلی است که جامعه باید به آن مجهز شود.
او به این نکته نیز تاکید کرد که آشنایی با سواد رسانه باید به عنوان یکی از ملاکهای استخدام افراد و انتصاب مدیران دستگاههای اجرایی تلقی شود.
از نظر این کنگشر فعال رسانه و فضای مجازی هرچند امروز از نظر برخیها فضای مجازی تهدید محور است اما با ابزار سواد رسانه میتوان این فضا را به یک فرصت تبدیل کرد.
استان بوشهر جوانان ورزشکار معلول توانمندی دارد که تاکنون توانستهاند مقامهای متعددی در رشتههای ورزشی مختلف کسب کنند، فاطمه منوچهری در رشته پارا دو ومیدانی یکی از همان قهرمانان ورزشکار این استان به شمار می رود.
این ورزشکار بوشهری حمایت از بخش ورزش معلولان بویژه رشته پارا دو و میدانی با توجه به هزینه باشگاه را تنها خواسته خود و سایر ورزشکاران معلول عنوان کرد.
رقیه رستم جبری از دیگر معلولانی است که در اصطلاح فعل خواستن را به معنای واقعی کلمه صرف کرده است؛ دانشجوی ارشد روانشناسی، نابینا و از معلولان دارای توانایی خاص استان بوشهر است؛ او از کمبود و مشکلات جامعه معلولان و اینکه این گروه از جامعه کتابهای ویژه درسی بعد از مقطع دبیرستان ندارند و مشکلات و از برخی نامهربانی هایی که در دوران تحصیل از جامعه دیده بود، گفت.
این دختر توانمند نابینا که دنیا را با چشمان مادر خود میبیند موفق به دریافت گواهینامهها و مقامهای متعددی از جمله مقام اول جشنواره حفظ قرآن و هر سال نیز به عنوان دانشجوی نمونه از او تقدیر میشود طوریکه امروز به عنوان یکی از جوانان برتر استان بوشهر شناخته شده است.
او گفت که معلولیت محدودیت نیست و اگر امکانات و توانمندیهای معلولان از سوی جامعه باور شود به طور یقین این افراد میتوانند کارهای مهم را انجام دهند همچنانکه تا امروز بدون کمک و حمایت از دستگاهی با اعتماد به نفس توانسته ام مسیر پیشرفت را طی کنم.
علیرضا بخت متولد شهریور ۱۳۷۸ برازجان و یکی از ورزشکاران معلول در رشته تکواندو و عضو تیم ملی جانبازان و معلولان کشور است. او ۲ مدال طلا و یک نقره در سطح کشور دارد و در چند رقابت بین المللی شرکت کرده است.
مهمترین دغدغه این ورزشکار و سایر ورزشکاران ملی که بیشتر وقت خود را در اردوهای مختلف برای شرکت در مسابقات ورزشی طی می کنند نداشتن شغل و درآمد ثابت و بیمه است.
اما بعد از شنیدن سخنان جوانان نوبت به رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری میرسد و او جوان را به عنوان حسن الخالقین معرفی میکند و معتقد است: انسان تبلور زیباییها است و جوانی که با اراده پولادین و با استعداد درخشان و با همت متصل به توحید الهی میتواند زندگی خود را آنچنان رنگین کند.
حجت الاسلام احمد صالحی گریزی به جوانان این سرزمین از جمله شهید فهمیدهها، باکریها، همتها میزند و میگوید: جوان مستعد و با انگیزه ما در صحنه آرامش کشور و ولایت رهبری موجهای پر از مشکلات را پشت سر بگذارد و به پیروزیها و موفقیتها برسد همان چیزی که امروز شما جوانان با اراده و پشتکار خود در عرصههای مختلف به دست آورده اید.
او خطاب به جوانان برگزیده بوشهری گفت: شما فرزندان معنوی رهبری معظم انقلاب هستید که به جوانان عشق میورزند و وقتی جوانی لب به سخن میگشاید سکوت رهبری در شنیدن صدای او، پیگیری مطالبه و توجه به دغدغه جوان برای همه ما مسئولان به الگویی تبدیل میشود.
صالحی با تاکید بر پیگیری دغدغه جوانان و نسلهای دوم و سوم انقلاب که ثمره فرهنگ هویت نگاه اسلامی هستند، بیان کرد: آن چیزی که اسلام خواسته زندگی سعادتمند دنیا و آخرت است و کشور با نشاط و مردم با امید و انگیزه میتوانند قلههای ترقی و تکامل را طی کنند.
به گفته صالحی اگر جوانان امید نداشته باشند و نقشه راه آنان شفافیت نداشته باشد کشور تعالی نخواهد داشت به همین دلیل در دولت مردمی سیزدهم منعکس کننده دغدغه شما به رئیس جمهور هستم.
او به این نکته هم اشاره کرد که جوان در هر جایی است باید دغدغه کشور را داشته باشند.
مریم کاظمیپور معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و امور جوانان معتقد است بوشهر ورزشکاران معلول و جانباز بااستعداد و توانمندی دارد که با وجود امکانات محدودی که دارند موفقیتهای قابل توجهی در عرصههای بین المللی کسب کردهاند.
کاظمیپور که مسئولیت نایب رئیسی کمیته ملی پارالمپیک کشور را نیز برعهده دارد این را هم مورد اشاره قرار داد که ورزشکاران جانباز و معلول استان بوشهر نسبت به کل کشور با وجود همه محدودیتها حضور موفقیت آمیزی در عرصههای بین المللی داشته اند.
او به الحاقیه "سرباز قهرمان" در مورد وضعیت معیشتی، استخدامی و حقوقی ورزشکاران پارالمپیکی در پارآسیایی در بخش جانبازان و معلولان اشاره کرد و ادامه داد اصلاحیههای جدی بر این الحاقیه داریم تا این ورزشکاران بتوانند در شرایط بهتری در زمینه استخدام و اشتغال و زمینه های دیگر برخوردار شوند.
کاظمیپور همچنین به الحاقیه "بانو قهرمان" اشاره کرد و گفت: این طرح از طرف کمیسیون اجتماعی در حال گذراندن مراحل تصویب است و تلاش میشود دختران با شرایط خاص از امکانات استخدام برخوردار شوند.
او معتقد است بحث کارشناسی این است که فضا و امکانات و دانش فنی و رویکردی که نسبت به ورزش بانوان وجود دارد باید برای مدت محدودی استثناءهایی برای دختران قائل شویم تا بتوانند آنها نیز به جایگاه قهرمانی که پسران دارند نزدیک شوند.
کاظمیپور ادامه داد: این ۲ کار جدی در بحث معاونت توسعه ورزش بانوان در دست اقدام است و با حمایت دولت و مجلس امید میرود این کارها به ثمر بنشیند.
او کل اعتبارات کمیته ملی پارالمپیک برای سال آینده که ۲ رویداد بزرگ شامل بازیهای آسیایی و پارآسیایی و کسب سهمیههای ۲۰۲۴ پاریس پیش رو است را ۲۰۰ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۲ اعلام کرد.
کاظمی پور یادآور شد: مطئمن هستیم اگر این بودجه مدیریت شود اثر بخش خواهد بود اما حمایت ویژه از این ورزشکاران در شهرستانها الزامی است.
آنچه از این نوشتار برمی آید این است که این جوانانی توانمند و از بهترینها در رشته خود هستند و اگر کمبودی وجود دارد میطلبد که مسئولان در این راستا گام بردارند.