دکتر محمد پهلوان کاشی روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این در حالی است که در تاریخ ۶ اسفند ماه سال جاری تنها ۲ شهرستان "خلیل آباد و کوهسرخ" در خراسان رضوی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار داشتند.
وی ادامه داد: همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت هم اینک ۱۰ شهرستان استان خراسان رضوی شامل باخرز، بجستان، بردسکن، خلیل آباد، رشتخوار، فریمان، قوچان، گناباد، نیشابور و زبرخان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون مشهد و ۱۸ شهرستان دیگر شامل بینالود، تایباد، تربت جام، تربت حیدریه، جغتای، جوین، چناران، گلبهار، خواف، خوشاب، داورزن، درگز، زاوه، سرخس، صالح آباد، فیروزه، کلات و مه ولات، در شرایط آبی کرونایی قرار دارند.
پهلوان افزود: هیچ یک از شهرستانهای خراسان رضوی در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد.
شیوع بیماری کرونا با ساده انگاری و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی
رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کرونا هنوز پایان نیافته است، گفت: متاسفانه ساده انگاری و عدم توجه به اصول بهداشتی از سوی مردم سبب افزایش چرخه انتقال این بیماری در سطح جامعه شده است.
پهلوان افزود: کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده نکردن از ماسک، رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی، عدم شست و شوی دست ها به طور مداوم و مراجعه نکردن به مراکز واکسیناسیون برای دریافت واکسن کرونا از جمله علل افزایش این بیماری در خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: به مردم توصیه میشود برای کاهش و قطع انتقال چرخه این بیماری در سطح جامعه، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و در اولین فرصت برای دریافت دز یادآور واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون کووید۱۹ مراجعه کنند تا از ورود به موج جدید کرونا و پیامدهای آن جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه دریافت دز یادآور واکسن کرونا نقش مهمی در پیشگیری از مرگ و میرهای کرونایی در موج هشتم شیوع این بیماری دارد، افزود: واکسیناسیون نقش موثری در افزایش ایمنی بدن و جلوگیری از بدحالی در صورت ابتلا به کرونا دارد لذا از تمامی افراد بالای ۱۸ سالی که ۶ ماه از زمان دریافت آخرین دُز واکسنشان گذشته میخواهیم که جهت دوری از آسیبهای موج هشتم بحران کرونا به مراکز واکسیناسیون مراجعه کرده و دُز یادآور را دریافت نمایند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور و تربتجام است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون هفت میلیون و ۵۶۹ هزار و ۴۸۳ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت سه بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۴ هزار و ۸۶۷ تن رسیده است.
تا کنون هفت میلیون و ۳۳۹ هزار و ۵۷۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۳۲۴ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۶۵ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۹۳۸ دُز اول، ۵۸ میلیون و ۵۹۸ هزار و ۵۰۶ دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۶۱۶ دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا در کشور تزریق شده است و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۴۴۷ هزار و ۶۰ دُز رسیده است.
هم اینک یک شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۱۸ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۱۶ شهرستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.