عباس اشکانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: کشت باقلا در سیستان و بلوچستان عمدتا در مهر و آبان انجام و برداشت آن نیز از اسفند آغاز و تا اردیبهشت ماه ادامه دارد.
وی متوسط برداشت در هر هکتار باقلا برای مصرف تازه خوری در سیستان و بلوچستان را هفت تن ذکر کرد و افزود: کشت باقلا در الگوی کشت؛ دارای اهمیت زیادی است و در کشاورزی حفاظتی در تناوب باغلات کشت و باعث تقویت زمین و پایداری تولید میشود.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: کشت باقلا عمدتا در شهرستان های جنوبی استان نظیر نیکشهر، قصرقند، کنارک، چابهار ،خاش،ایرانشهر، فنوج ،بمپور ،سیب و سوران ،سراوان، مهرستان و لاشار انجام میشود.
به گزارش ایرنا باقلا، حاوی ویتامین های آ. ب. ث و املاح مفیدی از جمله آهک، فسفر، آهن و غیره است و به همین علت در گروه خوراکی های خون ساز قرار دارد و مغز قلم استخوان ها را نیز تقویت میکند.
دانه های باقلا در تقویت اعصاب مفید است و اثر نرم کننده و از بین برنده التهاب را در بدن انسان دارد اما هر سال در فصل برداشت و عرضه این محصول در بازار برخی افراد دچار بیماری فاویسم یا حساسیت به باقلا میشوند.
یکی از علایم این بیماری کم خونی است که در نوع شدید آن اگر به سرعت درمان نشود منجر به مرگ میشود.
زرد شدن چهره و تغییر رنگ ادرار، سردرد، تهوع، رنگ پریدگی، استفراغ، افزایش ضربان قلب و افت فشار خون از جمله علائم فاویسم است که بر اثر تخریب گلبول های قرمز بوجود میآید.