تبریز - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌شرقی از توریع ۳۰۰ هزار اصله نهال به مناسبت هفته منابع طبیعی در سطح استان خبر داد.

به گزارش ایرنا، سیروس داودی روز شنبه در جمع خبرنگاران با تاکید بر نقش آموزش و پرورش و دانش‌آموزان به عنوان آینده سازان کشور در حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی، اظهار کرد: همکاران در اداره ترویج و جلب مشارکت‌های مردمی به بهانه هفته منابع طبیعی میهمان مدارس، معلمان و دانش‌آموزان هستند تا درباره اهمیت حفظ و حراست از منابع طبیعی با دانش آموزان گفت و گو و دانش افزایی کنند.

وی خاطرنشان کرد: برنامه زنگ درخت کاری با حضور دانش‌آموزان و اولیا و نیز معلمان به مناسبت فرارسیدن هفته منابع طبیعی برگزار می شود.

داودی با اشاره به نقش تشکل‌های مردم نهاد زیست محیطی در حفظ و حراست از طبیعت و محیط زیست اظهار کرد: تشکل‌های زیست محیطی نقش مهمی در فرهنگ‌سازی برای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست در جامعه دارند و نه تنها در هفته منابع طبیعی، بلکه در تمام هفته‌های سال به کمک‌های این عزیزان نیاز داریم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی همچنین به اجرای طرح بزرگ مردمی کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و افزود: این طرح همزمان با هفته منابع طبیعی به صورت رسمی کلید می‌خورد و ما در اسفند ماه به صورت انبوه و با مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف استان اقدام به نهال کاری خواهیم کرد.

داودی از رسانه‌ها به عنوان بازوان توانای فرهنگ ساز نام برد و گفت: از همه رسانه‌ها برای کمک به اجرای این طرح بزرگ و مردمی دعوت می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، روز درختکاری یکی از مهم ترین روزها در تقویم اکثر کشورهاست. امروزه بیشتر کشورهای جهان این روز را در اوایل بهار و اواخر پاییز و معمولا در آخرین جمعه آوریل جشن می گیرند تا هم کمکی باشد برای نفس کشیدن زمین و هم انسان ها با کاشتن درخت اهمیت آن را برای زنده ماندن بیشتر درک کنند. در کشورمان ایران نیز این روز همه ساله در هفته منابع طبیعی از ۱۵ تا ۲۲ اسفند برگزار می شود و با استقبال عمومی روبرو می شود و با تلاش ارگان های مردم نهاد امروزه به یک فرهنگ اصیل در میان مردم این سرزمین تبدیل شده است.

نتایج بررسی‌ محققان نشان می‌دهد در محله‌هایی که درختان بیشتری کاشته شده است، مرگ و میر (مرگ در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر) پایین‌تر بوده است. این نسبت معکوس در مورد مرگ و میرهای قلبی – عروقی و غیرحوادث (یعنی همه علل مرگ بجز حوادث) بخصوص برای مردها و افراد بالای ۶۵ سال قابل توجه بود. این تاثیر با رشد و بزرگتر شدن درختان تقویت شد. این بدان معنا است که درختان قدیمی‌تر با کاهش‌های بیشتر مرگ و میر مرتبط هستند و حفظ درختان رشد یافته کنونی ممکن است برای سلامت عمومی بطور خاص حائز اهمیت باشد.