تهران- ایرنا- کارشناس اقتصادی گفت: جدیت در اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی با افزایش عرضه در بازار، نه‌تنها به مالیات ستانی عادلانه منجر می‌شود، بلکه جلوی افزایش اجاره مسکن را می‌گیرد.

آلبرت بغزیان روز یکشنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: هر قدر تعداد خانه‌های خالی افزایش پیدا کند، کمبود عرضه در بازار ایجاد می‌شود و این امر منجر به افزایش اجاره مسکن خواهد شد.

وی افزود: با همکاری نهادهای وزارت راه و شهرسازی، سازمان امور مالیاتی و سایر اصناف می‌توان خانه‌های خالی و قراردادهای واحدهای مسکونی را بررسی و خانه‌های خالی را شناسایی کرد.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران تاکید کرد: باید از ابزار مالیات نسبت به کسانی که به صورت عمد واحدهای مسکونی را خالی نگه می‌دارند، بهره برد.

وی با بیان اینکه تعداد خانه‌های ساخته شده با خانوارها مساوی است، گفت: سالانه در قالب طرح‌های مختلف، مسکن ساخته می‌شود؛ از این رو حتی می‌توان گفت تعداد خانه‌های ساخته شده بیشتر از تعداد خانوارهاست، اما بر اساس آمارها شاهد خانه‌های مسکونی خالی هستیم.

بغزیان اضافه کرد: در اروپا از کسانی که خانه خالی دارید، نسبت به کسانی که اجاره‌بها می‌دهند، مالیات بیشتر اخذ می‌شود؛ این‌گونه نیست که مالکان به راحتی اجاره‌بهای مسکن را زیاد کنند، بلکه دولت نحوه اجاره‌بها را تعیین می‌کند.

این کارشناس اقتصادی ابراز داشت: در کشورمان مالیات باید به عنوان یک ابزار بازدارنده موردتوجه قرار گیرد و کسانی که مالیات را جدی نمی‌گیرند و پرداخت نمی‌کنند، باید جریمه شوند.

وی تاکید کرد: هر قدر مالیات بر خانه‌های خالی بیشتر بگیریم، کم است باید از ابزارهای بازدارنده بهره ببریم.