قم- ایرنا - معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری قم گفت: ۱۶ پارکینگ و پارکسوار به مساحت ۱۶۰ هکتار با ظرفیت ۵۰ هزار خودرو اعم از اتوبوس، مینی‌بوس و سواری و چهارهزار موتور سیکلت برای زائران نیمه شعبان آماده‌سازی شده‌است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی اصفهانیان مقدم روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در تشریح برنامه‌ها و اقدام‌های شهرداری قم برای ایام نیمه شعبان اظهار داشت: طرح علمداران خدمت از اول بهمن‌ماه سال جاری با فعال‌سازی ستادهای هشت‌گانه و کمیته‌های ۱۱ گانه شامل اجرایی، ایمنی، فرهنگی، اسکان، حمل‌ونقل و ترافیک، مالی و پشتیبانی، مردمی، انتظامی، اطلاع‌رسانی، تامین مایحتاج و ارزاق همچنین نظارت و ارزیابی با محوریت حوزه معاونت خدمات شهری هدف ارائه خدمات مطلوب به زائران حرم بانوی کرامت و نمازگزاران مسجد جمکران با بسیج تمامی امکانات، تجهیزات و ادوات فعالیت خود را آغاز کرد.

وی همچنین با اشاره به فعالیت شبانه‌روزی بیش از سه هزار نفر پرسنل‌های ستادی، پاکبان، باغبان و نیروهای حوزه‌های حمل‌ونقل و ترافیک افزود: بیش از ۳۰۰ دستگاه ماشین‌آلات مکانیزه خدمات شهری سبک و سنگین برای خدمات‌رسانی به زائران، مسافران و شهروندان فعالیت دارند.

رئیس ستاد تسهیلات زائرین و خدمات سفر شهرداری قم خاطرنشان کرد: یکی از موضوع‌های مهم در مراسم نیمه شعبان آماده‌سازی پارکینگ‌ها، پارک‌سوارها در حاشیه بلوار معنوی پیامبر اعظم‌(ص) و مسجد جمکران بوده که در همین راستا ۱۶ پارکینگ و پارکسوار به مساحت ۱۶۰ هکتار با ظرفیت ۵۰ هزار خودرو اعم از اتوبوس، مینی‌بوس و سواری و چهار هزار موتور سیکلت در مجموعه این پارک‌سوارها و پارکینگ‌ها آماده‌سازی شده و در اختیار زائران و مسافران و شهروندان قرار خواهد گرفت.

معاون شهردار قم ادامه داد: یکی از مباحث مهم در پارکینگ‌ها و پارکسوارها تامین تسهیلات رفاهی مورد نیاز اعم از سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه، تامین آب شرب، غرفه‌های تامین مایحتاج و ارزاق است که همه این موضوع‌ها با محوریت مناطق هشت‌گانه در پارکینگ‌ها آماده شده تا در نیمه شعبان بتوانیم میزبانی شایسته‌ای را داشته باشیم‌.

اصفهانیان مقدم با اشاره به مباحث ایمنی و امداد نیز گفت: در پارکسوارها با توجه به حجم بالای زائر و مسافر، همچنین موضوع‌های حمل‌ونقلی با محوریت سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری، استقرار اکیپ‌های موتوری، سواری، پیاده و ماشین‌آلات سبک و سنگین آتش‌نشانی و حتی موتور سیکلت‌های سی‌.اف را در دستور کار قرار داده‌ایم که به صورت ۲۴ ساعته در پارکینگ‌ها و پارکسوارها فعال است.

وی اظهار کرد: برای تامین وسایل نقلیه مورد نیاز تمهیدات لازم را با مجموعه‌های اتوبوس‌رانی و تاکسیرانی در دستور کار قرار داده‌ایم که فعالیت ۲ هزار خودروی تاکسی، ۱۸۰ دستگاه اتوبوس فعالیت دارند و با توجه به تاکید و دستور شهردار موضوع حمل‌ونقل در ایام نیمه‌ شعبان به صورت رایگان است.

وی همچنین بیان داشت: با پیش‌بینی‌های انجام شده، در ایام نیمه شعبان خیل عظیم زائران و مسافران را خواهیم داشت، از این رو تاکید داریم که شهروندان و همشهریان از حمل‌ونقل عمومی استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه رویکرد شهرداری مردم‌محوری و مردم‌مداری است گفت: سعی شده در اعیاد شعبانیه به‌ویژه نیمه شعبان با محوریت هیات‌های مذهبی، مساجد و مردم بتوانیم نیمه شعبان شایسته‌ای را داشته باشیم، هر کجا توفیقی نصیب مجموعه مدیریت شهری شده، مرهون همکاری مردم بوده است.

وی با اشاره به برپایی ۴۴ غرفه فرهنگی در بلوار پیامبر اعظم، همچنین نورافشانی در ۴۴ نقطه این بلوار ، هسته مرکزی شهر، پیرامون حرم حضرت معصومه‌(س) و خیابان انقلاب اسلامی در راستای شکوهمندتر برگزار شدن جشن‌های مردمی یادآور شد: در این ایام بالغ بر ۳۰۰ موکب در قالب یکهزار و ۵۰۰ غرفه از ۲۰ استان و ۸۰ شهر و حتی کشورهای دیگر در مجموعه بلوار پیامبر اعظم برپا می‌باشد.

اصفهانیان مقدم گفت: برای طبخ و توزیع بیش از ۲ میلیون پُرس غذا و نذرهای مردمی نیز پیش بینی‌های لازم صورت گرفته است.

وی همچنین با اشاره به انجام حدود ۸۵۰ مترمربع دیوار نگاره با موضوع مهدویت از طریق سازمان زیباسازی شهرداری قم گفت: برای نخستین بار جلسه ستاد ملی نیمه شعبان با حضور مسئولان وزارت کشور، استاندار، شهردار، فرماندار و سایر دستگاه‌های مربوطه در مسجد جمکران برگزار شد.

معاون شهردار قم افزود: نگاه بر این بوده که با همکاری سازمان شهرداری‌ها و برخی شهرداری‌های کشور بتوانیم خدمات رسانی مطلوبی را داشته باشیم، البته رویکرد مدیریت شهری در این راستا استفاده از امکانات و تامین تجهیزات رفاهی مورد نیاز اعم از سرویس‌های بهداشتی و مخازن آب شرب از طریق ‌کلانشهرهای دیگر بوده، که جمع‌بندی‌های خوبی انجام شده و تاکنون ۱۲ شهرداری برنامه‌های خود را برای ارسال تجهیزات و ادوات اعلام داشته‌اند.

وی گفت: تمهیدات لازم برای آماده‌سازی و تسطیح محور پشتیبان بلوار پیامبر اعظم به طول پنج کیلومتر انجام شده، که تا این لحظه ۲ کیلومتر آن محقق شده، تا برای تسریع در آمدوشد زائران و مسافران مورد استفاده قرار گیرد.

وی تدابیر لازم در حوزه اطلاع‌رسانی را مورد توجه قرار داد و گفت: اداره‌کل روابط عمومی شهرداری برای تامین نقشه‌ها و بروشورها با ظرفیت ۵۰ هزار عدد، هماهنگی‌های لازم را انجام داده است.

معاون شهردار قم با بیان اینکه برای اسکان نیز اقدام‌های خوبی شده است بیان داشت: بوستان‌های نیاز و نیایش در منطقه پنج و محدوده مسجد جمکران، بوستاهای مهدی و هاشمی در منطقه یک، بوستان غدیر در منطقه هشت، بوستان امام رضا(ع) در منطقه ۲ به انضمام برخی سوله‌های فرهنگی و ورزشی و سوله‌های بحران با ظرفیتی که کمیته‌های مردمی اعم از تکایا و حسینیه‌ها فراهم کرده‌اند، با توجه به شرایط جوی و برودت هوا برای اسکان تعیین شده‌است.

وی با اشاره به اجرای پویش درخت دوستی را بنشانیم به منظور کاشت نهال‌های مثمر و متناسب با شرایط جوی قم پیرامون مسجد جمکران بیان کرد: یکی از موضوع‌های مورد نیاز در اطراف جمکران، توسعه فضای سبز است، که یک عرصه‌ای حدود ۱۲ هکتار با همکاری منابع طبیعی، شهرداری، جهاد کشاورزی و سازمان شهرداری‌ها به این امر اختصاص یافته است.