به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، ناصر باقریمقدم روز شنبه در نشست «بسته حمایتی از نخبگان ایرانی» که با حضور محمدصادق خیاطیان رییس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ساختمان این معاونت برگزار شد، درباره آیین نامه بسته حمایتی از نخبگان ایرانی اظهار داشت: این آییننامه از چند ماه قبل به همت جمع زیادی از دستگاههای اجرایی کشور با محوریت مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و با تاکیدی که شخص رییس جمهور به حمایت از جامعه نخبگانی دارد، به تصویب رسید.
وی افزود: در این بسته انواع حمایت های مورد نظر نخبگان به آنان اعطا می شود.
باقری مقدم با بیان اینکه برای تصویب این آیین نامه همکاری خوبی میان بنیاد ملی نخبگان و مسئولان دیگر دستگاههای اجرایی کشور ایجاد شد، افزود: براساس این آیین نامه دولت مقرر کرد سالانه حداقل ۲۰ درصد از ظرفیت جذب هیات علمی دانشگاهها به نخبگان اختصاص پیدا کند.
وی با بیان اینکه، این بسته حمایتی شامل نخبگان ساکن در ایران و همچنین نخبگان ایرانی غیرمقیم که به ایران بازگشتهاند، می شود، افزود: برای تحقق این مهم، وزارت علوم و وزارت بهداشت نیز همکاری حداکثری با بنیاد ملی نخبگان داشته و دارند.
باقری مقدم ادامه داد: به منظور اجرای آیین نامه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی کشور، بعد از مرحله شناسایی، توانمندسازی افراد برای اشتغال موثر در دستگاه های اجرایی آغاز شد، اما برای تحقق اهداف تعیین شده، دستگاه اجرایی باید تعامل حداکثری با سازمان اداری استخدامی داشته باشند.
وی گفت: همچنین تاکنون موافقتنامه های خوبی در این حوزه به امضا رسیده که از جمله آن میتوان به اعلام نیاز استخدام هزار نفر در وزارت نیرو، ۴۰۰ نفر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش و همچنین ۱۰۰ نفر در معاونت حقوقی ریاست جمهوری اشاره کرد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این برنامه برای نخستین بار در کشور اجرا میشود و طبیعتاً روندجذب آن گونه که باید تسهیل نشده است، تصریح کرد: سازمان اداری استخدامی در حال حاضر ظرفیت اختصاصی دوهزار نفره برای جذب نیروی انسانی نخبه و مستعد برتر در دستگاههای اجرایی را به بنیاد ملی نخبگان اعلام کرده است.