مریم بیتار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف واحد مهندسی بهداشت حرفهای را حفظ و ارتقای سلامت شاغلان بخش دولتی و خصوصی و پیشگیری از بروز بیماریهای َشغلی دانست و افزود: برای رسیدن به این هدف کارشناسان بهداشت حرفهای در ۲ شیفت صبح و عصر بر فعالیت دستگاهها، کارگاهها و صنایع برای تامین محیط کار سالم نظارت میکنند.
وی ادامه داد: این کارشناسان، طی بازرسیهای خود سلامت شاغلان صنایع، کارگاهها و ادارات را طبق چک لیست ابلاغی وزارت بهداشت بررسی و درصورت لزوم، آموزشها و تذکرات لازم را به کارفرمایان و کارگران ارائه میدهند.
مسوول واحد بهداشت حرفهای مرکز بهداشت دزفول بیان کرد: در مراکز طب کار شهرستان دزفول معاینات شغلی و دورهای از شاغلین انجام میشود که در غربالگریهای شنوایی سال جاری یکهزار و ۵۰۰ نفر از ۱۳ هزار نفر غربالگری با تشخیص افت شنوایی به مراکز درمانی تخصصی ارجاع داده شدند.
وی با بیان اینکه ۱۲ اسفند ماه به عنوان روز جهانی شنوایی نامگذاری شده است افزود: با رعایت نکاتی مانند معاینه و غربالگری همه نوزدان در بدو تولد برای تشخیص زودرس بیماریهای مادرزادی ایجاد کننده اختلال شنوایی، گوش ندادن به صداها و موسیقی فراتر از آستانه شنوایی و استفاده نکردن طولانی مدت از هدفون به ویژه برای کودکان میتوان از ایجاد مشکلات شنوایی پیشگیری کرد.
بیتار بیان کرد: خودداری از وارد کردن اجسام خارجی به گوش (گوش پاک کن و اجسام نوک تیز)، استفاده از وسایل حفاظت فردی هنگام مواجه شدن با صداهای بلند و خودداری از مصرف خودسرانه داروها که ممکن است باعث آسیب عصب شنوایی شوند نیز در پیشگیری از ایجاد مشکلات شنوایی موثر هستند.