مگر این فوتبال چقدر سود دارد؟
پرسش کارشناسان و پیشکسوتان فوتبال فارس از برخی فعالان این رشته این است که با این کارنامه ضعیف و بی سابقه، مگر چه سودی برایتان دارد که اصرار برماندن با هر قیمتی دارید، مگر این فوتبال چقدر سود دارد؟
اینجاست که در سایه امکان نیافتن راهکارهای نظارتی همچون تحقیق و تفحص از فوتبال به خاطر واکنشهای احتمالی در سطح فیفا، رسانهها باید به شفاف سازی وضعیت موجود کمک کنند.
۱۱ نامزد برای یک پست
حدود ۶ ماه قبل، دوره چهارساله دوم غلامعلی هنرپیشه رییس هیات فوتبال فارس به پایان رسید و متعاقب آن حدود ۱۱ نفر برای تصدی ریاست هیات فوتبال ثبت نام کردند این در حالی است که برای پست ریاست سایرهیات ها که برخی از آنها مدال آور هستند تنها یک نفر نامزد میشود و گاه در برخی رشتهها، هیچ استقبالی نمیشود.
هم شهرت و هم ثروت
اینکه برای تصدی هیات فوتبال استان، داوطلبان زیادی وجود دارد نشان از خاص بودن این رشته است که هم شهرت به دنبال دارد و هم از نظر مالی هیاتی است که درآمدهای خوبی نصیب آن می شود و نظارتی هم بر آن صورت نمی گیرد.
حال و روز ناخوش فوتبال فارس
کارشناسان فوتبال براین باورهستند که سال هاست فوتبال فارس حال روز خوشی ندارد و این امیدواری وجود دارد تا با رای اعضای مجمع، شخصی که بتواند کشتی فوتبال فارس را به ساحل آرامش برساند سکاندار این رشته پرطرفدار شود.
قربانی کردن گوسفند
پست ریاست هیات فوتبال اینقدرمهم است که برخی افراد حتی پیش ازاینکه صلاحیت کاندید ای مورد نظرشان تایید شود برای تبلیغ اقدام به قربانی کردن گوسفند کردند و این پرسش از سوی کارشناسان مطرح می شود که این فوتبال چیست که اینقدر برای رسیدن به پست ریاست آن برخی افراد سر و دست می شکنند؟
۶ نفره شدن کاندیدا
۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۱ بود که با اضافه شدن یک نفر جمع نامزد های پُست ریاست هیات فوتبال فارس به ۶ نفر افزایش یافت تا تنور انتخابات داغ تر شود.
عضو کمیته سه نفره تعیین صلاحیت کاندیدای هیات فوتبال فارس ۲۶ بهمن ماه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، گفت: حمیدرضا زارعی کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال ساحلی، صلاحیتش مورد تایید قرار گرفت و می تواند به عنوان کاندیدا در مجمع انتخابی رییس هیات فوتبال فارس شرکت کند.
اما این پایان ماجرا نبود.
برخی هیات ها برای رسیدن به پست ریاست دست به همه کاری میزنند
مدیرکل ورزش و جوانان فارس پیش از آن ۲۶ مهرماه ۱۴۰۱ با اظهار اینکه در برخی از هیات ها برای رسیدن به پست ریاست آن کار به مصاحبه، تخریب، شکایت و تیم کشی می شود، در مصاحبه با ایرنا گفت: اما برای تصدی دیگر هیات ها باید التماس کنیم که یک نفر بیاید به آن مجموعه کمک کند.
دکتر حیدر صفرپور ادامه داد: در واقع یک نگاه چندگانگی برای کسانی که خودشان را خادم و علاقه مند خدمت به ورزش میدانند، وجود دارد و در یک مقطع هم در تاریخ ورزش فارس برخی رشته ها مانند گوشت قربانی بوده که هر کسی یک گوشه از آن را کنده و برده و تنها چیزی که باقی مانده یک بدن نحیف و لاغربوده است که وظیفه خود و همکارانم می دانم که آنها را تقویت کنیم.
نقدهای جدی وجود دارد
مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس در آن مقطع زمانی با اظهار اینکه قدردان زحمات هیات فوتبال هستیم اما نقد های جدی هم وجود دارد نیز بیان داشت : انتظار داشتیم هیات فوتبال به عنوان یک مجموعه که هم قدمت و هم جایگاهش ایجاب می کند در چارچوب ضوابط قانونی تمکین و حرکت میکرد و در برگزاری مجامع سالیانه و تعیین اعضای هیات رئیسه، پاسخگو بود.
خانه تکانی اساسی درفوتبال فارس صورت گیرد
در این پیوند و در پی حواشی اخیر، پیشکسوت فوتبال فارس با بیان اینکه خانه تکانی اساسی در فوتبال فارس باید صورت گیرد گفت: با استفاده از نیروی های جوان و متخصص که در فوتبال فارس زیاد وجود دارد و تمام کمیته های هیات باید متحول و نو شود.
اصغر اکبری به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به تنوع آب و هوایی در استان فارس، نیاز است که فوتبال این استان به چهار منطقه تقسیم و مسابقات استانی هم در رده های مختلف سنی برگزار شود.
وی تاکید کرد: هرچقدر تعداد مسابقات زیاد باشد آنگاه استعداد های ناب شناسایی خواهند شد که درنهایت به نفع فوتبال ملی است.
اکبری که در دوران مربیگری خود بر تیمهای مرصاد و قشقایی تیم های استقلال و پرسپولیس تهران را شکست داده است، گفت: برای برون رفت از وضعیت کنونی لازم است با استفاده ازهمه دلسوزان اتاق فکری تشکیل شود تا با تشخیص درد نسخه ای شفابخش پیچیده شود.
فوتبال یک صنعت است، باید از آن استفاده بهینه کرد
پیشکسوت دیگر فوتبال فارس هم با بیان اینکه فوتبال یک صنعت است باید از آن استفاده بهینه کرد ، گفت : برای برون رفت فوتبال فارس از این وضعیت علمی کردن و به روز شدن است.
هدایت روستا به خبرنگار ایرنا افزود: با تغییری که در فوتبال فارس رخ داده باید گفت: علم جایگزین سنتی کار کردن خواهد شد.
وی با اظهار اینکه گفته می شود در فوتبال فارس افراد با هم خوب نیستند، افزود: این موضوع را قبول ندارم اما اختلاف سلیقه وجود دارد.
زیرساخت های فوتبال فارس حرفه ای نیست
پیشکسوت فوتبال و مربی تیم استقلال شیرازهم با اشاره به اینکه زیرساخت های فوتبال فارس حرفه ای نیست گفت: بنظرم مهمترین مشکل فوتبال همین موارد است.
حسن رستمی به خبرنگارایرنا افزود: کارشناسان فوتبال براین باور هستند که باید برای این رشته پرطرفدار به صورت علمی و بر روی پایهها برنامه ریزی شود و به مانند تجارت به آن نگاه نکنیم.
وی اضافه کرد: مسئول هیات فوتبال فارس باید خون تازه ای در رگهای فوتبال تزریق کند و تغییرات زیادی صورت پذیرد و غیر این صورت پاشنه به همان در سابق می چرخد و در مورد حواشی مجمع هیات هم بگویم متاسفم.
فیلم/ برشی از برنامه فوتبال برتر
پرونده فساد مالی در انتخابات هیأت فوتبال فارس به دادسرا ارجاع شد
دادستان عمومی و انقلاب شیراز دهم اسفندماه ۱۴۰۱ در پی انتشار فایل صوتی مکالمه نامزد انتخابات هیأت فوتبال فارس و رئیس سابق این هیأت در برنامه تلویزیونی «فوتبال برتر» از تشکیل پرونده قضایی در این خصوص و ارجاع آن به دادسرا خبر داد.
سید مصطفی بحرینی با بیان اینکه پس از انتشار این مکالمه صوتی دستورات لازم به ضابطین جهت بررسی موضوع و گزارش به مرجع قضایی صادر شد گفت: پس از دریافت گزارش پلیس اطلاعات و امنیت فراجا استان فارس پرونده قضایی برای متهمان تشکیل شد.
دادستان مرکز استان فارس همچنین از ارجاع پرونده به شعبه ویژه دادسرای عمومی و انقلاب شیراز خبر داد و افزود: تحقیقات قضایی و بررسی ابعاد این فساد مالی با نظارت یکی از معاونین دادستان آغاز شده است.
بحرینی با تأکید بر قاطعیت دستگاه قضایی در امر مبارزه با فساد گفت: دادستانی مرکز استان فارس در راستای حفظ و احیای حقوق عامه خود را موظف به پیگیری گزارشهای مرتبط با فساد مالی مسئولان می داند و سازوکارهای ارتباطی جهت دریافت این قبیل گزارش ها در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و دادستانی مرکز استان و همچنین اداره کل بازرسی استان فارس پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا، مجمع انتخابی هیات فوتبال فارس دوم اسفندماه ۱۴۰۱ با حضور رئیس فدراسیون فوتبال در شیراز برگزار شد.
این انتخابات با چالش های زیادی روبرو بود، از یک سو عده ای از اعضای مجمع به دنبال انتخاب نامزدی که اخیرا صلاحیتش به تایید رسیده، بودند، از سوی دیگر هم تعدادی از اعضا نمی خواستند نفر ششم در مجمع شرکت کند. به همین منظور رای گیری به صورت شفاهی در۲ نوبت برگزار شد در نهایت با رای شفاهی مجمع، نفر ششم اجازه شرکت پیدا نکرد تا در برنامه زنده فوتبال برتر شبکه سه دست به افشای و انتشار فایل صوتی بزند که در آن از گوشی آیفون ۱۳ تا ۵۰۰ میلیون تومان پول صحبت به میان آمد، هر چند رییس سابق هیات در این برنامه روی خط آمد و توضیحاتی ارایه داد اما این ماجرا به دادستان انقلاب شیراز کشید.
در پایان این مجمع از پنج کاندیدا ۲ نفر انصراف دادند و در نهایت رای گیری با سه نامزد برگزارشد و حسین قنبری با ۴۱ رای از مجموع ۵۵ رای اخذ شده برای مدت چهار سال به عنوان رئیس هیات فوتبال فارس انتخاب شد.
فیلم/ مجمع هیات فوتبال