غلامحسین تیموری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه احتمال هجوم ملخهای صحرایی به سیستان و بلوچستان دراوایل سال ۱۴۰۲ وجود دارد اظهارداشت: هماینک ملخ صحرایی در جنوب عربستان و یمن در فاز مهاجر قرار دارد و بنابه هشدارهای سازمان جهانی فائو و سازمان حفظ نباتات کشور احتمال حمله ملخ صحرایی مهاجر به کشور در اردیبهشت ماه سال آینده وجود دارد و بیشتر این هجوم به سمت استانهای جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان خواهد بود.
وی افزود: با توجه به میانگین نرمال بارش از اسفندماه امسال تا خرداد سال ۱۴۰۲و احتمال ورود مجدد ملخ صحرایی به کشور و استان ناوگان مبارزه با ملخ صحرایی سازمان جهاد کشاورزی با تجهیز امکانات و تهیه سموم مورد نیاز در آمادگی کامل برای مبارزه با این آفت خطرناک هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با حمایت سازمان برنامه و بودجه استان و سازمان حفظ نباتات کشور آمادگاه مبازره با آفات و بیماریهای گیاهی جنوب شرق کشور در شهرستان ایرانشهر راهاندازی شده و جهت تجهیز کامل نیاز به مساعدت مقامات استانی و کشوری دارد.
به گزارش ایرنا ملخهای صحرایی تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.