گروه امنیتی-دفاعی ایرنا: از مهمترین عناصر تحلیلی مفهوم امنیت در هر مکتب امنیتی، مرجع امنیت است. شناخت مرجع امنیت مستلزم شناخت نظام ارزشی است. نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مردمسالاری دینی است و در حوزه امنیت، نظام اسلامی همواره به دنبال امنیت مردم پایه و جامعهمحور بوده است.
امام خمینی(ره) منادی گفتمانی است که حفظ نظام اسلامی را از مهمترین موضوعات فقه سیاسی می داند و بر همین اساس، نظام جمهوری اسلامی ایران مرجع امنیت است و هویت ملی، هویت دینی و هویت انقلابی سه مؤلفه اصلی هویتسازی هستند که در کانون مرجع امنیت تعریف میشوند.
انقلاب اسلامی ایران با تکیه بر مبانی و منابع اسلام ناب منطق امنیتی رایج در جهان را تغییر داد و پرچم مردمی سازی امنیت را در سپهر حکمرانی استوار کرد و تا به امروز موجب بزرگترین ضربه ها بر پیکره رو به افول قدرت نرم نظام سلطه به ویژه آمریکا شده است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار ۲۹ فروردین ۹۷ خود با مسؤولان و کارکنان وزارت اطلاعات به تقابل جدید امنیتی و اطلاعاتی دشمن با نظام اسلامی اشاره کرده و فرمودند: « یکی از محورهای مهم و اصلی این جنگ، «نفوذ و تأثیرگذاری بر نظام محاسباتی مسؤولان» و «تغییر باورهای مردم» است که در این جنگ، علاوه بر دفاع و بستن نفوذگاهها، باید تهاجم نیز انجام، و از هرگونه غفلت و سادهاندیشی جداً پرهیز شود.»
معظمله ، وزارت اطلاعات را «سنگری بسیار مهم و حساس» و «چشم بینا و بیدار نظام اسلامی» می دانند و تأکید فرموده اند: «وزارت اطلاعات، پوستهی سخت نظام است و به هیچوجه نباید آسیبپذیر شود». و نیز در فرازی دیگر درباره صلاحیت افراد، تمام دستگاه ها را موظف به عمل بر اساس نظر وزارت اطلاعات می دانند.
آحاد وزارت اطلاعات به تعبیر مقام معظم رهبری پدید آمده انقلاب و فرزندان امام(ره) و انقلاب هستند. مجموعه اطلاعاتی کشور از همان ابتدا سالم و خالص با اتخاذ راهبرد «اشدا علی الکفار و رحما بینهم» شکل گرفت و به دلیل داشتن نگاه حاکمیتی و پایبندی جدی به رعایت حدود شرعی و قانونی و اخلاقی، در دستیابی به مشروعیت حرفه ای نزد افکار عمومی حتی در میان دشمنان و اغتشاش گران ، در حد اعلای موفقیت بوده و به دلیل ساختار اطلاعاتی حرفهای، مسلط و مقتدر وزارت اطلاعات ، مناطق جولان سرویس های جاسوسی دشمن با حساسیتی ویژه توسط چشمان بصیر و ضامنان امنیت ایران اسلامی شناسایی و نا امن شده است.
جان برکفان گمنام ایران اسلامی جزو اصلیترین نیروهایی هستند که وظیفه تامین امنیت کشور را بر عهده دارند. تلاشهای آنها در اکثر مواقع به علت ملاحظاتی که وجود دارد، از نظرها دور میماند و مجاهدتهایشان نیز چون خودشان گمنام است.
از بدو تاسیس وزارت اطلاعات تاکنون بخشهایی از اقدامات این مجموعه اطلاعاتی کشور بازخورد وسیع بینالمللی داشته است که از جمله آن می توان به ماجرای دستگیری عبدالمالک ریگی اشاره کرد.
دستگیری ریگی یکی از پیچیدهترین عملیاتهای اطلاعاتی و شاهکار مأموران اطلاعاتی کشورمان در اسفندماه سال ۸۸ بود. ریگی شرور شرق کشور در پناه لابیهای سازمان ISI پاکستان، حمایتهای سیاسی و مالی آمریکا و عربستان هیچ وقت گمان نمیکرد روزی در دام سرویسهای اطلاعاتی ایران بیفتد.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب با دستگیری یک «اَبَر جاسوس» و نفوذی مهم دشمن که دارای دسترسیهای حساس و راهبردی در کشور بود نشان داد که در مسدودسازی پروژه نفوذ دشمن هیچگونه تساهل و تسامح و ملاحظهیی نخواهد داشت.
علیرضا اکبری از مهمترین عوامل نفوذی سرویس جاسوسی انگلیس خبیث در مراکز حساس و راهبردی کشور بود که توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) شناسایی و پس از طی فرآیندی طولانی و چندلایه در حوزههای ضداطلاعاتی، فنی و عملیات فریب دستگیر و به دار مجازات آویخته شد و یقیناً مرور ماجرای اکبری در شناختن شجره نفوذ و جاسوسی از اهمیت بالایی برخوردار است.
جریان جاسوس پرور آمریکایی-صهیونیستی به دنبال طراحی سیگنالی مناسب برای هدایت جوامع به سمت و سویی که آنها میخواهند، هستند و در حقیقت با تکیه بر عوامل داخلیشان به دنبال یک مهندسی اجتماعی در ایران میباشند.
در دهه پنجم انقلاب اسلامی و در زمانه فناوری های نوین و گستره عرصه عمومی، مجاهدان خاموش عرصه امنیت کشور ماموریتی فراتر از حوزه های سنتی طرح شده را در دستور کار خود قرار داده اند.
راهبرد برنامه ریزی بلند مدت با پیش بینی رویدادهای آینده و تحلیل و بررسی دقیق اطلاعات بعنوان یکی از راه های مقابله دستگاه اطلاعاتی کشور با طراحی جبهه مقابل مورد توجه است و تخصص گرایی ویژه از جمله ملاکهای اصلی فعالیت سربازان گمنام امام زمان (عج) بوده و به همین علت است که گفته میشود نهادهای اطلاعاتی و امنیتی با توجه به روندهای جهانی به خصوص روند دیجیتالی شدن جهان، یکی از نهادهای موثر و پیشگام در پیشبرد برنامههای حکمرانی مطلوب قرار دارند و از این روی نقش وزارت اطلاعات در حکمرانی خوب ، نقشی زیربنایی، ایجابی، مردم پایه و در عین حال راهبردی است و با رصد دقیق همه موانع داخلی، شرایط تحقق بهره برداری از تمام سرمایه های اصلی کشور را به شکلی آینده نگرانه بررسی و در اختیار حکمرانان قرار می دهد تا با در نظر گرفتن آن، زمینه پیشگامی کشور در رقابت های منطقه ای، فرامنطقه ای و جهانی فراهم شود.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از حرفه ای ترین و مقتدرترین نهادهای اطلاعاتی دنیا، به اذعان کارشناسان و تحلیل گران حوزه امنیت، کارنامه درخشان و محکمی در دفاع از مظلومین و مبارزه با نظام سلطه و برقراری امنیت پایدار برای جامعه اسلامی را در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی از خود نشان داده است.
در پارادایم نوین امنیتی صیانت از ادراک و شناخت اعضای جامعه و افراد در مقابل تهاجم دشمن ، بعنوان نقطه کانونی جنگ ترکیبی در گام دوم انقلاب ، مورد توجه راهبردی مجموعه اطلاعاتی کشور است.