به گزارش خبرنگار ایرنا، اسکندر مومنی روز یکشنبه در مراسم آغاز به کار طرح "شهید مهرورزی" در مشهد افزود: بر طبق همین تحقیقات بیش از ۳۰ درصد معتادان، اطلاع ندارند که با یک یا ۲ بار مصرف مواد مخدر درگیر اعتیاد می شوند.
وی بیان کرد: این موارد نشان می دهد که با آموزش و فرهنگ سازی می توان از ابتلا جوانان به مصرف مواد مخدر پیشگیری کرد.
مومنی در ادامه گفت: رفع معضل اعتیاد نیازمند فرهنگ سازی، همیاری نهادها و دستگاههای اجرایی مختلف است و این اقدام در توان دولتها به تنهایی نیست.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: برای ریشه کنی معضل اعتیاد حکومت در چهار عرصه، پیشگیری، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، درمان و توانمندسازی وظایفی دارد که این اقدامات هرچند لازم است اما به تنهایی کافی نیست.
وی اهتمام در امر پیشگیری را مهمترین بخش مبارزه با اعتیاد دانست و بیان کرد: درمان افراد گرفتار سخت و از سوی دیگر بازگشت کامل این افراد به جامعه نیز با مشکلات فراوانی همراه است، از این رو بخش پیشگیری بهترین عرصه مبارزه با مواد مخدر است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: پیشگیری با اولویت ترین و راهبرد نهایی مبارزه با مواد مخدر است و با فرهنگ سازی درست می توان در مسیر توسعه و تکمیل آن گام برداشت.
وی خاطر نشان کرد: اقدامات پیشگیری در عرصه اعتیاد به دلیل آنکه کمیت پذیر نیست، بسیار حائز اهمیت و جهاد گونه است و در آن نمی توان بر اساس آمار و ارقام مشخص کرد، از ورود چه تعدادی به اعتیاد جلوگیری شده است.
مومنی عنوان کرد: کشور افغانستان در همسایگی کشورمان طی ۲۰ سال گذشته تولیدات انواع مواد مخدر را ۵۰ برابر افزایش داده است. این کشور رتبه اول تریاک و رتبه دوم هروئین و شیشه جهان را دارد که این موضوع نشان می دهد، جمهوری اسلامی برای جلوگیری از توزیع مواد مخدر در جهان تلاش های زیادی انجام داده است.
وی اظهار داشت: کشور ما نیز از این آسیب اجتماعی در امان نیست که برای مبارزه با آن، پیشگیری مهمترین راهکار است.
به اعتقاد وی، اعتیاد دلایل مختلفی دارد و نمی توان فقط یک حوزه را ریشه اعتیاد دانست به عنوان مثال بسیاری، بیکاری را عامل اعتیاد می دانند، در صورتیکه بر اساس آمار بیش از ۵۰ درصد معتادان جامعه دارای شغل هستند.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در سال جاری برای مبارزه با مواد مخدر، ۱۲ شهید تقدیم امنیت کشور شده است، گفت: ایران در سال گذشته با ۹۲ درصد کشفیات انواع مواد مخدر، رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داد.
آغاز به کار طرح پیشگیری از اعتیاد در مشهد
معاون شهردار و رییس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز در این مراسم گفت: طرح پیشگیری از اعتیاد شهید مهرورزی با مشارکت هزار و ۷۰۰ نفر در ۱۷۰ محله مشهد آغاز شده است.
حسین باغ گلی ادامه داد: این طرح با هدف آموزش محلات مشهد از آسیب های اجتماعی مواد مخدر اجرا و با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد بر پا شده است.
وی عنوان کرد: در این طرح از افراد دارای مدرک مرتبط و دارای اعتبار در محلات که تمایل دارند به طور افتخاری در این عرصه فعالیت کنند، دعوت به عمل آمده است که پس از گذراندن دوره آموزشی در دانشگاه فردوسی مشهد، کار خود را آغاز خواهند کرد.
معاون شهردار مشهد خاطر نشان کرد: آموزش نه گفتن، تحول در نظام تربیتی و مهارت های لازم برای برپایی یک زندگی با کیفیت از مهمترین سرفصل های فعالان اجتماعی برای آموزش در محلات شهر مشهد است.
در پایان این مراسم از خانواده های شهدای مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی تقدیر به عمل آمد.
گفتنی ست نام این طرح از نام شهید "مهرورزی" اقتباس شده است که وی در عملیات مبارزه با قاچاق مواد مخدر به شهادت رسید.