به گزارش روز یکشنبه ایرنا، شبکه خبری سی ان ان به نقل از دو منبع آگاه از برنامه احتمالی آموزش خلبان های اوکراینی در آمریکا افزود: درحال حاضر دو خلبان اوکراینی در یک پایگاه نظامی در آمریکا حضور دارند و مهارت های آنها در پروازهای شبیه سازی شده محک زده می شود تا زمان لازم برای آموزش آنها با هواپیماهای مختلف نظامی آمریکایی از جمله جنگنده های اف-۱۶ بررسی شود.
یک مقام نظامی آمریکایی به خبرنگارانی که همراه با لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به خاورمیانه سفر می کردند، از حضور خلبانان اوکراینی در توسان، آریزونا خبر داد و گفت حضور خلبانان اوکراینی در مراسم آشنایی با مهارت پروازی یک فعالیت عادی به عنوان بخشی از مذاکرات نظامی دوجانبه با اوکراین است.
وی گفت آمریکا با این برنامه به خلبانان اوکراینی برای کارامدی بیشتر آنها و افزایش توانمندی شان کمک می کند.
مقام نظامی مذکور مدعی شد هیچ اطلاعات جدیدی درباره ارسال جنگنده های اف-۱۶ به اوکراین یا برنامه فوری برای افزایش تعداد خلبانان اوکراینی در ایالات متحده وجود ندارد.
سی ان ان با اشاره به اینکه فعلا هیچ نشانه ای مبنی بر این که آموزش پرواز خلبانان در حال انجام است وجود ندارد، نوشت: این گام نشان می دهد که آمریکا به طور کامل در را بر روی ارائه جنگنده های اف-۱۶ به کی یف نبسته است.
اوکراین، آمریکا را برای ارسال جت های جنگنده تحت فشار قرار داده و مقام های ارشد کی یف در روزهای اخیر تلاش های خود را برای اعمال نفوذ بر مقام های واشنگتن افزایش داده اند و وجود این هواپیماها را برای دفاع در مقابل حملات پهپادی و موشکی روسیه مهم می دانند.
با این حال فشار مقام های اوکراینی از سوی آمریکا و متحدانش با تردید مواجه شده است و آنها می گویند ارسال این جت ها کمکی نمی کند زیرا به آموزش قابل توجهی نیاز دارند و روسیه سیستم های ضد هوایی گسترده ای دارد که می تواند به راحتی آنها را ساقط کند.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا ایالات متحده جنگنده های اف-۱۶ را به اوکراین ارائه می دهد، قاطعانه پاسخ منفی داد.
بایدن در مصاحبه با شبکه ای بی سی نیوز در فوریه گذشته گفت که با وجود درخواست های مکرر و علنی کی یف و افزایش فشار جمهوری خواهان کنگره، اوکراین «اکنون به اف-۱۶ نیاز ندارد».
در اوایل جنگ اوکراین، آمریکا همچنین بر این باور بود که تامین جتهای جنگنده جدید اوکراین باعث تشدید تنش بین ناتو و روسیه میشود.
مقام های آمریکایی و اروپایی پیشتر به سی ان گفته بودند که ارسال جت های جنگنده اف-۱۶ به اوکراین در این شرایط غیرعملی است.
آلمان هفته گذشته تحویل جنگنده های اف-۱۶ به اوکراین را کاملا رد کرد و این درحالی بود که مقام های دولت انگلیس با تایید این موضوع مدعی شدند بر این باورند که اکنون ارسال جت های جنگنده به اوکراین امکانپذیر نیست.
رهبران هلند و لهستان نیز هنگامی که از آنها در مورد ارسال جت های جنگنده اف-۱۶ به اوکراین سؤال شد، تمایلی نشان ندادند.
کالین کال معاون وزیر دفاع آمریکا به تازگی، به کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفته است که آموزش خلبانان اوکراینی برای پرواز با جنگنده های اف-۱۶ آمریکایی، ۱۸ماه طول میکشد و چنین استدلال کرد که آموزش خلبانان در این مدت بسیار هزینه بر خواهد بود.