سعید موسوی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق اطلاعات اخذ شده از مرکز کنترل و پایش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گرد و خاک و ذرات ۱۰ میکرون علت اصلی این آلودگی است.
وی اظهار کرد: مشارکت عمومی و خودداری از هرگونه فعالیت که منجر به افزایش آلودگی هوا میشود از جمله روشن کردن آتش در معابر، سوزاندن لاستیک، عملیات قیرکاری، عمرانی و مانند آن ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
کیفیت هوای ارومیه ناسالم برای گروههای حساس است
هوای ارومیه همچنان ناسالم/ تردد خودروها ۷۰ درصد علت آلودگی
موسوی ادامه داد: کاهش فعالیتهای بدنی بیماران قلبی و ریوی مبتلا به آسم، به خصوص در فضای باز، خودداری از خروج غیرضروری از منزل، رعایت الگوی مصرف سوخت و دقت لازم در استفاده از وسایل حرارتی (آبگرمکن، بخاری و تأسیسات گرمایشی) به منظور جلوگیری از افزایش بیرویه حرارت در فضاهای مسکونی، تجاری و اداری، کاهش استفاده از وسایل نقلیه شخصی و استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی از جمله مواردی است که باید توسط شهروندان رعایت شود.
معاون پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از شهروندان خواست در هنگام سوختگیری در جایگاهها از سر ریز شدن بنزین و سایر سوختها جلوگیری کنند.
موسوی تاکید کرد: در شرایط هوایی فعلی، از فعالیت توام با آلودگی واحدهای صنعتی آلاینده محیط زیست جلوگیری میشود و تشدید برخورد با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی و اطلاع رسانی پلیس راهور در خصوص عدم تردد خودروهای تک سرنشین و استفاده از حمل و نقل عمومی هم انجام میشود.
به گزارش ایرنا، شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.