رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران روز یکشنبه در حاشیه این جشنواره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ۳۵ نقال و شاهنامه خوان متقاضی شرکت در جشنواره استانی نقالی ، پرده خوانی و حماسه سرایی بودند که از این میان ۱۵ اجرا برای شرکت در جشنواره پذیرفته شد.
اورنگ نارکی افزود: جشنواره استانی نقالی، پرده خوانی و حماسه سرایی با هدف مهدویت، انقلاب اسلامی و پیوند زدن اسطورههای قدیمی ایران باستان با اسوهها و پهلوانهای امروز کشورمان برای نخستین بار در شهرستان گچساران برگزار شد.
وی ادامه کرد: ما درباره اسطورههایی همچون سیاوش و آرش شاهنامه فقط خواندهایم اما اسوهها و پهلوانهای زمانه خود همچون حاج قاسم سلیمانی، شهید همت و شهید باکری را دیدهایم.
نارکی به جامعه هدف جشنواره سراسری نقالی و شاهنامه خوانی اشاره و گفت: کودکان، نوجوانان و بزرگسالان با برگزاری اینگونه جشنواره ها علاوه بر آموختن ارزشهای ملی، میهنی و مذهبی یاد می گیرند تا آن را چگونه نمایش دهند.
وی ادامه داد: شاهنامه خوانی و پرده خوانی و رواج آن پیونددهنده دو عنصر مذهب در کنار ملیت و هویت است.
نارکی بر لزوم بازخوانی و انتقال میراث فردوسی به نسل جوان تاکید و گفت: بازخوانی و انتقال این میراث فرهنگی نباید تنها به شکل سنتی محدود شود بلکه باید پیشرفت و بروز شود.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران گفت: در این جشنواره استانی ۹ برگزیده بخش های مختلف این رویداد فرهنگی و ادبی با رای هیات داوران انتخاب و به عنوان برترینهای جشنواره استانی نقالی و شاهنامه خوانی ویژه کودکان، نوجوانان و بزرگسالان معرفی می شوند.
وی بیان کرد: این جشنواره از امروز (یکشنبه) آغاز و تا ۱۶ اسفند ادامه خواهد داشت.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گچساران تصریح کرد: جشنواره استانی نقالی، پرده خوانی و حماسه سرایی از سوی سه داور استانی آذر میدخت خسرویان، سید فایض درخوش و کورش شمس داوری می شود.
شهرستان ۱۵۶ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.