تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۰

همدان- ایرنا- پیست اسکی «تاریک دره» همدان اگرچه به عنوان بهشت گمشده ایران زمین همواره مطرح بوده، اما در سال‌های اخیر مسئولان آنگونه که باید برای حل مشکلاتش اقدام جدی انجام ندادند و نتیجه آن جایگزینی تیوپ سواری شهروندان علاقه‌مند و به جان خریدن همه خطرات آن به جای ورزش اسکی در همدان شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا پیست اسکی تاریک دره همدان بعد از پیست دیزین و شمشک به عنوان سومین پیست مطرح و مجهز کشور در سال ۱۳۶۴ تاسیس و به بهره برداری رسید.
تاریک دره به عنوان کوچکترین پیست اسکی کشور که در دهه ۸۰ توانست مجوز تبدیل به پیست بین المللی را به دست آورد، در سال‌های گذشته به خصوص در دهه ۹۰ نادیده گرفته شد.

این پیست در دهه ۸۰ با بازدید ناظران فدراسیون جهانی اسکی در فهرست پیست‌های بین‌المللی کشورمان قرار گرفت هر چند در آن زمان تلاش زیادی برای گرفتن این امتیاز در همدان شد اما با تغییر مدیریت در حوزه ورزش و جوانان این فرصت هم از دست رفت.

اما از آن سال و با تغییر مدیریت در ورزش استان روشنایی از پیست تاریک دره رخت بر بست و با گذر زمان مشکلات آن به فراموشی سپرده شد، پیست تاریکدره با یک هزار و ۶۰۰ متر طول قابلیت برگزاری مسابقات اسکی را دارد و تله ‌سی‌یژ این مجموعه با ۱۰۰ صندلی و یک هزار و ۶۰۰ متر طول خط فعال شده و با راه‌اندازی این دستگاه وسعت پیست به ۵۰ هکتار رسیده است.

نزدیکی تهران به همدان و قرار گرفتن موقعیت جغرافیایی پیست تاریک دره در نزدیک‌ترین مسیر تردد تا مرکز شهر همدان باعث شده تا اسکی بازان شرایط آن را مطلوب بدانند اما با وجود برخورداری از این امتیازها، مسیر منتهی به پیست تاریک دره جاده‌ای محلی است و این امر به دغدغه‌ای برای اسکی بازان تبدیل شده است.

سالهاست که همزمان با فصل بارش برف در همدان به‌ویژه در دامنه‌های الوند و در مسیر گنج نامه، ابتکار همیشگی راهداران مسدود کردن مسیر پیست تاریک دره است، همان پیست بین‌المللی که حتی در سال‌های گذشته فدراسیون اسکی نیز موقعیت راهبردی آن را در کشور بی‌نظیر می‌دانست با مسیری محلی، ناایمن و غیر استاندارد به یک معضل بزرگ تبدیل شده است.

جاده پر پیچ و خم این پیست از میان کوه و دره، مسیری هر چند با جاذبه طبیعی و نمایی زیبا از طبیعت بکر کوهستان به تصویر می‌کشد، اما خطر همه جای آن در کمین است، این مسیر هر چند در دوره‌های مختلف با بیل مکانیکی و در حد چند متر، خاک‌برداری و تعریض شد اما همچنان استانداردها و ایمنی لازم را ندارد.

در این سال‌ها نیز مسئولان اجرایی و کارشناسان نتوانسته‌اند چاره‌ای به جز مسدود کردن فصلی جاده پیست، انجام دهند.



تعطیلی ۶ هفته‌ای پیست
رییس هیات اسکی همدان در این باره می‌گوید: ۶ هفته است که پیست اسکی تاریکدره به دلیل مسدود بودن مسیر بسته است و هرچقدر هم پیگیری کردیم، همچنان نتیجه‌ای به دنبال نداشته است.

مهدی کرمی افزود: هفده روز هست که اداره راهداری برای بازگشایی مسیر دست بکار شده اما هنوز نتیجه بخش نبوده و برای ما دیگر فایده‌ای ندارد و نمی‌توانیم اسکی را دوباره فعال کنیم چون برف‌ها پراکنده شد.

وی اضافه کرد: تنها استانی هستیم که همیشه مسدود بودن مسیر دسترسی به پیست اسکی را مشاهده می‌کنیم و در این سال‌ها چاره اندیشی اساسی از سوی مسوولان صورت نگرفته و بارها پیشنهادهایی هم داده‌ایم و پیگیر بوده‌ایم.

تنها استانی هستیم که همیشه مسدود بودن مسیر دسترسی به پیست اسکی را مشاهده می‌کنیم و در این سال‌ها چاره اندیشی اساسی از سوی مسوولان صورت نگرفته و بارها پیشنهادهایی هم داده‌ایم و پیگیر بوده‌ایم.

کرمی بیان کرد: نمی‌دانم مشکل را کجا باید ریشه یابی کنیم، هر بار یکی از دستگاه‌های اجرایی مانع هستند و به جای حل مشکلات، مشکل هم اضافه می‌شود.

وی افزود: هم اکنون اداره راهداری در حال بازگشایی پیست است که فکر می‌کنم تا دو روز دیگر به سرانجام برسد اما بسان نوش دارو پس از مرگ سهراب است و با احترام به زحمت کشانی که اکنون در حال کار هستند، اما هیچ فایده‌ای برای ما ندارد.

رییس هیات اسکی همدان ادامه داد: این جاده تنها راه دسترسی به پیست اسکی تاریک دره و کوه‌های این منطقه است و در صورت هرگونه حادثه برای کوهنورد و یا خرابی در پیست، امکان تردد وجود ندارد.

وی گفت: پیست تاریک‌دره یکی از پیست‌های منحصر به فرد در کشور است که دسترسی آن تا مرکز شهر بسیار نزدیک بوده و اسکی بازان می‌توانند در کمترین زمان ممکن به این منطقه عزیمت کنند.

کرمی اظهار داشت: این پیست از امکانات لازم از جمله پناهگاه و دستگاه برف کوب برخوردار است و می‌تواند با حمایت مسئولان به یکی از کمپ‌های مهم گردشگری ورزشی تبدیل شود.



۲ هزار میلیارد ریال سرمایه ملی در خواب زمستانی!
این در حالیست که گردشگری محور توسعه استان نامیده شده و این پیست بین‌المللی می‌تواند ظرفیتی بالقوه در رونق صنعت گردشگری به‌ویژه در حوزه زمستانی و ورزشی همدان تبدیل شود.

پیست تاریک دره علاوه بر زیرساخت‌های لازم برای انجام اسکی، با داشتن امکاناتی نظیر رستوران، کمپ اقامت، تله سی یژ، طبیعت رودخانه و فضای سبز و سایر امکانات تفریحی، قابلیت‌های متنوع را برای استفاده گردشگران مهیا ساخته است.

اگرچه هنوز به آن‌اندازه که نیاز به راه‌اندازی پیست اسکی هست، برف در این پیست بارش نداشت، اما نگرانی‌ها برای مسدود شدن مسیر پیست همچنان دغدغه اصلی فعالان ورزش اسکی است.

پیست تاریک دره با ۱۰ کیلومتر فاصله از مرکز شهر همدان به عنوان نزدیک‌ترین پیست اسکی در کشور به شمار می‌رود اما همچنان جاده محلی را در مقابل خود می‌بیند.

بهشت پنهان ایران زمین مشتاقانه در انتظار گردشگران و دوستداران طبیعت است تا همچنان حیات خود را تداوم ببخشد اما افسوس که فرصت‌ها از دست رفته و زمستان هم به زودی رخت می‌بندد.

رییس هیات اسکی همدان در ادامه گفت: مسدود بودن مسیر پیست در حالی است که ۲ هزار میلیارد ریال سرمایه ملی که می‌تواند در مسیر توسعه ورزش و رونق گردشگری استفاده شود، اکنون خوابیده است.

کرمی اضافه کرد: از مسوولان سووالم این است که واقعا چرا چاره اندیشی نمی‌کنند تا این میزان سرمایه ملی برای استفاده مردم و گردشگران فعال شود. با بسته بودن مسیر، پیست تاریکدره به محلی پرت تبدیل شده و استفاده‌ای از آن نمی‌شود.


بهشت گمشده گردشگری همدان

این در حالیست که محور توسعه استان گردشگری نامیده شده و این پیست بین‌المللی می‌تواند ظرفیتی بالقوه در رونق صنعت گردشگری به ‌ویژه در فصل زمستان همدان باشد.

پیست تاریک دره علاوه بر زیرساخت‌های لازم برای انجام اسکی، با داشتن امکاناتی نظیر رستوران، کمپ اقامت، تله سی یژ، طبیعت رودخانه و فضای سبز و سایر امکانات تفریحی، قابلیت‌های متنوع را برای استفاده گردشگران مهیا ساخته است.

اگرچه هنوز به آن‌اندازه که نیاز به راه‌اندازی پیست اسکی هست، برف در این پیست بارش نداشته، اما نگرانی‌ها برای مسدود شدن مسیر پیست همچنان دغدغه اصلی فعالان ورزش اسکی است.

پیست تاریک دره با ۱۰ کیلومتر فاصله از مرکز شهر همدان به عنوان نزدیک‌ترین پیست اسکی در کشور به شمار می‌رود اما همچنان جاده محلی را در مقابل خود می‌بیند.

بهشت پنهان ایران زمین مشتاقانه در انتظار گردشگران و دوستداران طبیعت است تا همچنان حیات خود را تداوم ببخشد.

بیشتر ورزشکارانی که دوستدار ورزش اسکی هستند، می‌گویند: با تعطیلی پیست، به ناچار و برای تفریح به رشته تیوپ سواری می‌پردازند.

امیرحسینی در این باره می‌گوید: خانواده ما علاقه فراوانی به رشته اسکی دارند اما در سال‌های اخیر به دلیل بسته بودن جاده پیست، شرایط مهیا نبوده است.

فرهاد محسنی نیز با بیان اینکه همدان ظرفیت بالقوه در ورزش‌های زمستانی دارد اما در سال‌های گذشته هرگز شاهد تقویت آن نبوده‌ایم و فعالیت‌های اسکی به عنوان یکی از ورزش‌های مفرح، تعطیل است اضافه کرد: اسکی می‌تواند یکی از برنامه‌های اصلی در توسعه گردشگری زمستانه همدان به ویژه در حوزه ورزش باشد که تاکنون مورد توجه جدی قرار نگرفته است.

افشین گلچهره دیگر ورزشکار اسکی همدان بیان کرد: به صورت حرفه‌ای در این ورزش فعالیت ندارم اما این رشته را به فعالیت در خیلی از رشته‌های ورزشی ترجیح می‌دهم.

وی ادامه داد: اسکی گل سرسبد ورزش‌های زمستانه به شمار می‌رود و حیف است در منطقه کوهستانی همدان این رشته به اجبار تعطیل باشد.

این ورزشکار اضافه کرد: حضور پرشمار جوانان و خانواده‌ها در تیوپ سواری نشان می‌دهد که آن‌ها به ورزش‌های زمستانی علاقه فراوانی دارند.

بازگشایی در این زمان بی فایده است
رییس هیات اسکی همدان در ادامه می‌گوید: حتی در صورت بازگشایی مسیر پیست، دیگر امکان انجام فعالیت‌های اسکی فایده‌ای ندارد.

کرمی افزود: لاستیک دستگاه برف کوب پنچر شده و به دلیل عدم بازگشایی مسیر، موفق به انتقال آن به همدان و پنچرگیری نشدیم. همین مساله باعث شد تا نتوانیم برف پیست را بکوبیم و وزش باد هم باعث شد تا برف‌ها پراکنده شوند.

وی اضافه کرد: این وضعیت باعث شده تا حتی در صورت بازگشایی مسیر پیست، فعالیت اسکی امکان پذیر نباشد و امسال نیز فرصت لازم برای فعالیت اسکی سوخت شد و اسکی بازان فصل تلخی را سپری کردم.

وی بیان کرد: این شرایط امان اعضای هیات اسکی را نیز بریده است و اینکه هنوز مسوولان عزم لازم را برای حل مشکل مسیر پیست ندارند، این ورزش را به مرز نابودی و فراموشی نزدیک کرده است.