تهران- ایرنا- رئیس جمهور آفریقای مرکزی در اظهاراتی از سیاست استعماری در کشورهای آفریقایی انتقاد کرد و گفت: غربی ها می خواهند که ثبات سیاسی در کشور ما وجود نداشته باشد تا منابع و ثروت های آن را غارت و از پیشرفت و توسعه آن جلوگیری کنند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از شبکه المیادین، «فوستن آرکانژ توادرا» در اظهاراتی گفت که هجمه های مکرر علیه کشورش در راستای محروم کردن آن از حق حاکمیت بر منابع طبیعی است.

وی با انتقاد شدید از کشورهای غربی گفت که آنها می خواهند که ثبات سیاسی در کشور ما وجود نداشته باشد تا منابع و ثروت های آن را غارت و از پیشرفت و توسعه آن جلوگیری کنند.

توادرا در کنفرانس کشورش های کمتر توسعه یافته که در قطر برگزار شد، تاکید کرد که کشورش قربانی حملات ژئوپلتیک مرتبط با منابع طبیعی است.

رئیس جمهوری آفریقای مرکزی اضافه کرد که کشورش از زمان استقلال در معرض غارت برنامه ریزی شده قرار گرفت و برخی کشورهای غربی و گروه های تروریستی مسلح به رهبری مزدوران بیگانه، خواهان بی ثباتی سیاسی در این کشور هستند تا به راحتی به غارتگری خود ادامه دهند.

وی همچنین گفت که هجمه های مکرر علیه آفریقای مرکزی باعث می شود که این کشور از حق طبیعی در تعیین سرنوشت خود محروم شود.

رئیس جمهوری آفریقای مرکزی در ادامه تاکید کرد که کشورش علیرغم داشتن طلا و الماس و منابع ارزشمند دیگر، بعد از ۶۰ سال استقلال همچنان یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.

«فوستن آرکانژ توادرا» همچنین با اشاره به اینکه مردم کشورش به عنوان گروگان گرفته شده اند، از وضع تحریم های ناعادلانه و غیرقانونی علیه سلاح های سازمانی نیروهای مسلح این کشور و صادرات الماس انتقاد کرد.

وی همچنین با اشاره به شیطنت و هجمه برخی رسانه های بیگانه در راستای ممانعت از سرمایه گذاری در آفریقای مرکزی، از این سیاست ها انتقاد کرد.

بر اساس این گزارش، برخی کشورهای آفریقایی همچنان مستعمره کشورهای غربی هستند.

نیروهای نظامی فرانسه اخیرا در پی التیماتوم و درخواست بورکینافاسو، پس از ۱۰ سال با برگزاری مراسمی ویژه به طور کامل از این کشور خارج شدند.

فرماندهی نیروهای بورکینافاسو تقریبا دو هفته پیش در مراسمی با حضور فرماندهان نیروهای ویژه فرانسه با پایین کشیدن پرچم این نیروها، خروج نیروهای فرانسوی را اعلام کردند.

کنفرانس کشورش های کمتر توسعه یافته هر ۱۰ سال یک بار با هدف شناخت نیاز کشورهای کمتر توسعه یافته برگزار می شود.

برگزاری این کنفرانس تلاشی برای توسعه پایدار و حمایت از ۴۶ کشور مانند نقشه راهی برای توسعه در کشورهای کمتر توسعه یافته خواهد بود.

چگونگی از میان بردن فقر و استفاده از علم و فناوری برای مقابله با نقاط ضعف این کشورها از جمله موضوعات مهم این نشست است.

نخستین کنفرانس حمایت از کشورهای کمتر توسعه یافته سال ۱۹۸۱ در پاریس برگزار شد.