اصفهان - ایرنا - رییس قوه قضاییه گفت: اگر عوامل مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در مدارس برخی از استان‌ها شناسایی شوند، اقدام آنها، مصداق مُفسد فی‌الارض است.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، روز دوشنبه در دیدار با اقشار مختلف مردم استان در تالار کوثر شهر اصفهان افزود: در صورت شناسایی و دستگیری این عاملان، قوه قضاییه بصورت ویژه و خارج از وقت به این موضوع رسیدگی می‌کند و تمام کسانی که به هر نحو از جمله مشاور، معاون، مُسبب و شریک در این مسائل باشند، بدون هیچ اغماضی تحت پیگرد قاطع قرار می‌گیرند.
وی اظهار داشت: مساله مسمومیت دانش‌آموزان در روزهای اخیر که نخستین مورد آن در آذر ماه از شهر قم شروع شدو هنوز هم ادامه دارد توسط دستگاه‌های امنیتی، اطلاعاتی و بویژه وزارت کشور و بهداشت که مسوولیت ویژه در این حوزه دارند، تحت بررسی و پیگیری قرار دارد.
رییس قوه قضاییه افزود: این مساله در درجه نخست با جان انسان‌ها و در درجه بعد با روان آنها ارتباط دارد و به نظر می‌رسد این اقدام سازمان یافته است و دشمن یا آن را ایجاد کرده است و یا حداقل از آن بهره‌برداری می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: سرویس‌ها و نهادهای مختلف و دشمنان شناخته شده کشور در ماه‌های اخیر موضع‌گیری‌هایی کردند و در این میان، برخی افراد وابسته به دشمن هم التهاب، ترس و دلهره بیشتر را به جامعه تزریق می‌کنند.
وی با تاکید بر اینکه نهایت تلاش برای شناسایی عوامل و علت این مساله در دستور کار مسوولان است، تاکید کرد: در این راستا هر روز گزارش‌های صاحبنظران بخش‌های سلامت، اطلاعات و امنیت با استفاده از بهترین آزمایشگاه‌ها و گرفتن تست لازم از دانش‌آموزان جمع آوری می‌شود تا نسبت به شناسایی عوامل مشکوک اقدام شود.
رییس قوه قضاییه در عین حال تصریح کرد: برای برخورد با کسانی که در این زمینه به التهاب‌آفرینی، دروغ پراکنی و شایعه‌سازی می‌پردازند در هر استان حداقل یک شعبه اختصاص یافته است.
وی تاکید کرد: با کسانی که همراهی‌شان با دشمن با داشتن سوءنیت آنها احراز شود، حتی اگر هم غفلت کرده باشند، بدلیل اهمیت موضوع برخورد خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به اینکه کشف حجاب به مثابه دشمنی با نظام و ارزش‌های آن ست، افزود: کشف حجاب مصداق خلاف عفت عمومی و مبانی شرع و قانون است و دشمن از آن حمایت می‌کند.

وی در بخش‌دیگر سخنانش به عفو تعدادی از زندانیان به دستور رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: این افراد صرف کسانی که در اغتشاشات شرکت کردند، نبودند بلکه سایر زندانیانی نیز مشمول عفو یا تقلیل محکومیت قرار گرفتند و یا کسانی که با قرار آزاد بودند نیز مشمول واقع شدند تا دیگر به زندان برنگردند.

حجت الاسلام اژه ای با بیان اینکه در مجموع بیش از ۸۰ هزار نفر در سالروز پیروزی انقلاب به دستور رهبر معظم انقلاب عفو شدند، افزود: برخی از عفو شدگان نیز حبس نداشتند و جزای نقدی داشتند که تعدادی از آنها هم‌ مورد عفو قرار گرفتند.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت تخصصی سازی در رسیدگی قُضات و دادگاه‌ها به پرونده‌ها گفت: سعی شده است تا حد ممکن شُعبه‌های تخصصی ایجاد شود ولی بنا بدلایلی از جمله جابه‌جایی قُضات و ارتقای آنها، این امکان بطور کامل ممکن نیست.
وی افزود: با این وجود تلاش می‌شود تا در سال آینده با اضافه کردن تعدادی قاضی و ارائه آموزش های تخصصی به آنها، به سمت تخصصی کردن دادگاه‌ها گام برداریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای وعده داد که از ابتدای اردیبهشت سال آینده بالغ بر ۷۰۰ کارمند به دستگاه قضایی استان اصفهان اضافه شود.
رئیس قوه قضاییه، همچنین مهمترین مسائل استان اصفهان را آب، حقابه، فرونشست زمین و مهمتر از همه آلودگی هوا عنوان‌ و تصریح کرد: این موضوعات با جدیت توسط مسوولان استان در حال پیگیری است.

به گزارش ایرنا، رییس قوه قضائیه برای سفری یکروزه، صبح امروز وارد اصفهان شد، رویکرد سفر رسمی حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای به این استان، مساله‌محوری و تخصص‌گرایی برای حل چالش‌ها و آسیب‌های موجود اعلام شده است.

انجام ملاقات‌ها و دیدارهای مستقیم و بلاواسطه با اقشار مختلف مردم رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی این استان در صدر برنامه‌های سفر رییس قوه قضاییه به اصفهان قرار دارد.

شرکت در جلسه حل اختلاف و صلح و سازش، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان اصفهان، حضور در جلسه شورای اداری و همچنین بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات، از دیگر برنامه‌های مهم سفر رییس قوه قضاییه به استان اصفهان است.