به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدجواد عسکری روز دوشنبه در همایش «منابع طبیعی، محیط زیست و مسوولیت اجتماعی» که در تالار اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران مستقر در کرج برگزار شد، افزود: امروز کشاورزی بزرگترین بخش خصوصی و اقتصادی کشور است که چهار میلیون بهره بردار دارد.
وی در ادامه به موضوع امنیت غذایی که توسعه پایدار نیز به آن گره خورده اشاره کرد و گفت: هر دولتی که برای تحقق این موضوع در قالب نقشه راه حرکت نکند به طور حتم آسیب جدی خواهد دید؛ بنابراین در راستای توسعه بخش کشاورزی، منابع طبیعی، جنگل و توسعه محیط زیست همگان باید با یک نگاه تکلیفی به آن عمل کنند.
عسکری افزود: در کشور ما ظرفیت ها و قابلیت هایی در بخش تولید، ظرفیت ها و قابلیت های تخصصی و نیروی انسانی به دلیل اقلیم متنوع و منحصر به فردی وجود دارد ولی دچار چالش هایی هستیم که باید رفع شود.
وی چالش اول را عدم ارتباط تنگاتنگ بین حوزه تولید علم و بخش اجرا دانست و اظهار کرد: چالش دوم نیز اجرا نکردن قوانین و مقررات است و استفاده نکردن از ظرفیت ها و قابلت های موجود نیز دیگر مشکل در این بخش است.
حدود پنج درصد دانش بنیان ها به بخش کشاورزی اختصاص دارد
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین در حوزه دانش بنیان بخش کشاورزی رشدی بین چهار تا پنج درصد داشته که باید بررسی شود که چرا عملیاتی و اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در جنگل کاری اگر برنامه ریزی نکنیم در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد و دچار چالش های جدی خواهیم بود، گفت: در این حوزه برای واردات اقلام مورد نیاز چوبی به خصوص در حوزه مبلمان و ساختمان ارزبری ایجاد می شود که باید بررسی شود که ایراد کجاست.
عسکری با بیان اینکه بخش دانش بنیان به قدری مهم است که رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال به این موضوع در بخش کشاورزی اشارات جدی داشتند، اظهار کرد: اولویت ما بایستی دانش بنیان کردن بخش کشاورزی باشد.
وی تعداد اعضای هیات علمی در حوزه کشاورزی دانشگاه های دولتی و آزاد را ۱۳ هزار نفر و ۲۵۰ هزار فارغ التحصیل بخش کشاورزی برشمرد و گفت: اکنون برای ارتقای علمی فقط به ارایه مقاله اکتفا شده که باید گفت آیا مقاله مشکل کشور را حل می کند؟
عسکری تاکید کرد: دانشجویان باید در قالب یک برنامه ۶ ماهه یا یکساله به عنوان کارورزی در مراکز مرتبط با حوزه تحصیلی خود کارآموزی انجام دهند.
سالانه ۱.۵ میلیون هکتار به بیابان های کشور اضافه می شود
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: سالانه حدود ۱.۵ میلیون هکتار از مراتع، منابع طبیعی و جنگل های کشور به بیابان تبدیل می شود به طوریکه تا چندی قبل کانون ریزگردها در خوزستان بود ولی اکنون به کنار گوش تهران رسیده است.
وی اضافه کرد: این آسیب ها بسیار جدی است که باید در مسایل زیست محیطی چاره اندیشی شود به طوریکه اعلام آمادگی کرده ایم در برنامه هفتم توسعه در این بخش در قالب نقشه راه و برنامه حرکت کنیم تا شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
سالانه بیش از ۱۵ میلیون تن نهاده دامی وارد کشور می شود
عسکری در ادامه به موضوع تولیدات دامی اشاره کرد و گفت: برای تولیدات دامی مورد نیاز جامعه سالانه به ۲۱ میلیون تن نهاده دامی نیاز داریم تا مرغ، تخم مرغ، لبنیات و گوشت قرمز مردم کشور تولید شود.
وی ذرت، سویا و جو را سه نهاده دامی مورد نیاز دانست و افزود: کشور سالانه به ۱۰ میلیون تن ذرت نیاز دارد که ۲ میلیون تن آن در داخل تولید می شود ضمن آنکه در بخش سویا نیاز کشور چهار میلیون تن است که ۳۰۰ تن آن تولید و مابقی وارد می شود؛ همچنین از هفت میلیون تن نهاده جو نیز اگر شرایط اقلیمی مناسب باشد ۵۰ درصد آن در داخل تولید می شود.
وی میزان واردات نهاده های دامی را ۱۵ میلیون و ۲۰۰ تن عنوان کرد و تصریح کرد: میزان ارزی که برای واردات این سه قلم از کشور خارج می شود می تواند کل مشکلات ما را در حوزه تولید این محصولات حل کند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید دستگاه اجرایی کشور و قانون گذاری و علمی کشور پای کار بیاید تا این مشکل حل شود و اگر دیر بجنبیم اتفاقات دیگری اتفاق می افتد.