به گزارش روز سهشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای یورک الرت (EurekAlert)، شرکت ساوندسل (Soundcell) وابسته به دانشگاه صنعتی دلفت هلند ۳۵۰ هزار یورو از صندوق حمایتی اثبات مفهوم Uniiq این کشور را دریافت کرده است. این بودجه برای تسهیل توسعه فناوری گرافن برای آزمایش حساسیت به آنتیبیوتیک هزینه می شود.
با استفاده از این کیت نانویی میتوان تشخیص داد که آیا باکتری پس از تجویز آنتیبیوتیک در بدن انسان هنوز زنده است، در واقع این شرکت فناوری نوآورانهای را توسعه میدهد که میتواند ارتعاشات تولید شده توسط باکتریهای زنده را اندازهگیری کند.
این فناوری از غشای گرافن استفاده میکند و می تواند پیامدهای قابل توجهی برای تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی داشته باشد، زیرا این موضوع باعث میشود بیماران بتوانند سریعتر از استاندارد امروزی داروهای مؤثر در برابر عفونتهای باکتریایی دریافت کنند.
با توجه به خواص بسیار حساس گرافن و فرآیندهای بیولوژیکی در باکتریها، با استفاده از این فناوری جدید می توان تشخیص داد که پس از تجویز یک آنتی بیوتیک، آیا باکتری هنوز زنده است.
اولین آزمایشهای شرکت ساوندسل با باکتری E. coli نشان داد که اگر باکتریها در برابر آنتی بیوتیک مقاوم باشند، ارتعاشات در همان سطح ادامه مییابد. هنگامی که باکتریها غیرمقاوم بودند، ارتعاشات پس از تجویز دارو فروکش کردند.
ارتعاشات اندازه گیری شده بسیار کوچک است. روشهای فعلی برای اندازه گیری مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریها به زمان تقسیم سلولی آنها متکی هستند. از آنجا که باکتریها به آرامی تقسیم می شوند، تعیین مقاومت به آنتیبیوتیک بسته به نوع میکروارگانیسم از چند روز حتی تا هفتهها میتواند طول بکشد. با این حال، با وجود فناوری این شرکت، پزشکان قادر خواهند بود آنتی بیوتیک های مؤثر را برای بیماران تجویز کنند.
این استارتاپ هلندی قصد دارد از این سرمایه گذاری جدید برای تولید نمونه اولیهای استفاده کند تا در بیمارستان ها مورد استفاده و آزمایش قرار گیرد.
اریک روستون مدیرعامل شرکت ساوندسل در این زمینه گفت: این بودجه به فناوری در اختیار این شرکت کمک میکند تا از یک آزمایشگاه دانشگاهی به یک محیط تجاریتر منتقل شود.
وی تصریح کرد: با سرمایه گذاری صندوق حمایتی ما قادر خواهیم بود وارد مرحله مهمی از توسعه شویم. ما به دستیابی به این نقطه عطف بسیار افتخار میکنیم و مشتاقانه منتظر استفاده از این فناوری برای تأثیر مثبت قابل توجهی بر جامعه هستیم.