به گزارش خبرنگار ایرنا حاتم طهماس پور روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: طرح آبرسانی به ۱۴۸ قشلاق در نقاط مختلف این استان هم اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این طرح با جدیت ادامه دارد.
وی افزود: از ۱۴۸ قشلاق فاقد آب پایدار در استان اردبیل، آبرسانی به بیش از سی قشلاق تکمیل شده و مابقی نیز بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با بیان اینکه طرح آبرسانی به قشلاقات استان از بزرگترین پروژه های امور عشایری در استان اردبیل است، گفت: احداث ۶ حلقه چاه، اجرای ۱۵۱ کیلومتر خط انتقال، ۱۹ پمپاژ و احداث ۴۲ منبع ذخیره آب با ظرفیت نزدیک به ۵۰۰۰ متر مکعب از جمله اقدامات انجام شده برای تکمیل این طرح است.
وی ادامه داد: علاوه بر این پمپاژ مجتمع آبرسانی آج اشمه با ظرفیت بیش از ۴۰۰ لیتر در ثانیه که به طور مشترک آب کشاورزی و آب شرب مورد نیاز عشایر را تامین می کند، در دست اجراست و اقدامات انجام شده ظرفیت آب شرب برای عشایر از ۵۰ لیتر در ثانیه به ۱۵۰ لیتر در ثانیه افزایش یافت تا عشایر در تامین آب شرب سالم و بهداشتی مشکلی نداشته باشند.
طهماس پور خاطرنشان کرد:پروژه پمپاژ آجشمه با اجرای ۱۰کیلومتر خط انتقال دو ماه قبل با اعتباری بالغ بر ۲۹۰میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
وی خاطرنشان کرد: با تکمیل و بهرهبرداری از ۱۴۸ قشلاق بیش از ۵ هزار خانوار عشایری با جمعیت ۲۲ هزار نفر از آب شرب سالم و پایدار بهره مند خواهند شد.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل اظهار کرد: تا تکمیل و بهره برداری کامل از طرح آبرسانی به قشلاقات، آبرسانی به صورت سیار و با استفاده از ۱۵ دستگاه تانکر ادامه خواهد داشت.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۰ هزار متر مکعب آب سالم و بهداشتی توسط تانکرها در بین عشایر استان توزیع شده است.
به گزارش ایرنا، عشایر استان اردبیل با بیش از ۱۳ هزار خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.
عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "ابه"(اقامتگاه موقت) زندگی میکنند.
عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید میکنند.
هماکنون عشایر استان در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه دار کشور در جایگاه سوم، از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارد و یکی از ایلهای بزرگ کشور محسوب میشود.
عشایر استان اردبیل نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوههای باغرو و بزغوش سپری میکنند و شغل اصلی آنها دامپروری بوده و به نگهداری ۱.۵ میلیون واحد دامی مشغول هستند.