یاسوج - ایرنا - تفرجگاه شلال دان در جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده ارتباطی گچساران به شیراز استراحتگاهی خاطره انگیز برای مسافران استان های جنوبی کشور محسوب می شود.

این پارک طبیعی که در فاصله ۱۱۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته به دلیل طبیعت سرسبز، تپه ماهورهای زیبا و آب و هوای دلپذیر منزلگاهی به یادماندنی برای گردشگران به ویژه در ماه های اسفند تا اردیبهشت ماه است.

درحالیکه کمتر از ۲هفته تا آغاز فصل بهار و رستاخیز طبیعت باقی مانده است کوهپایه ها و دشت های این منطقه جلوه ای بی بدیل از سبزینگی و طراوت شده و همه چیز برای پذیرایی از گردشگران آماده است.

در این سرزمین رویایی هوای آفتابی، آسمان آبی،دشت های سبزفام، رویش گل های رنگارنگ منظره های چشم نوازی را در پیش چشم مسافران گشوده است.

این پارک طبیعی ۳۰ هکتاری که یکی از ۱۰ منطقه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد محسوب میشود به امکاناتی مانند نمازخانه،سرویس های بهداشتی، آلاچیق، سکوهای نشیمن و چند فروشگاه عرضه کننده غذاهای محلی و سوغات کهگیلویه و بویراحمد است.

دیگر جاذبه های گردشگری باشت

البته شهرستان باشت به غیر از شلال دان جاذبه های دیدنی زیادی برای پذیرش مسافران نوروزی دارد که پل تاریخی بریم، درخت ۲۷۷۰ ساله سرو لار، رودرونه،طبیعت زیبای چشمه انجیری و روستای سیاحتی زیارتی سرابیز شهرستان باشت را به یکی از مهمترین مناطق گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده است.

در این سرزمین خاطره انگیزحضور عشایر کوچرو مناطق گرمسیری،سیاه چادرها،صدای زنگوله بزها و گوسفندها در دشت های زیبای سرسبز آنچنان چشم نواز و دل انگیز است که همه سختی های زندگی روزمره حداقل برای چند ساعتی از ذهن انسان زدوده می شود.

سواحل رود رونه

سواحل رود رونه که در آغوش کوه سه هزار متری خامی آرمیده، گویی چون عروسی آذین بسته شده به انواع آرایش ها از آب گوارا،طبیعت سرسبز، پونه های مشک فشان،گل های رنگارنگ و هوای دلپذیر جاذبه طبیعی کم نظیر در فصول بهار و تابستان است .

اینجا سایه سار دلنشین انواع درختان گردو، انگور، انجیر و توت وحشی همراه با مناظر زیبای جنگل های بلوط، محیط دلنشینی را خلق کرده است که می تواند مقصد سفری خاطره انگیز و به یادماندنی برای طبیعت دوستان باشد.

وجود غاز بزرگ معروف به اشکفت میر محمد طاهری و همچنین اشکفت برابر با وسعتی به اندازه برپایی بیش از ۳۰ چادر مسافرتی در کنار چشمه آب گوارا این منطقه را به بهشت گمشده طبیعت گردی تبدیل کرده است.

کلگه امیرشیخی

منطقه گردشگری کلگه امیرشیخی چون نگینی درخشان در دامنه کوه سه هزار متری خامی با پوشش درختان جنگلی بلوط، بنه و زالزالک طبیعت دوستان را به سوی خود فرا می خواند.

این روزها در آستانه فصل بهار نقاش خلقت در سرزمین رویایی کلگه امیرشیخی تابلویی از زیباترین نقاشی طبیعت را پیشکش قدم و نگاه گردشگران کرده است.

اگرچه منطقه گردشگری کلگه امیرشیخی امکانات چندانی برای اسکان شبانه گردشگران را ندارد اما مسافرانی که قصد دارند چند روزی از طبیعت زیبای این منطقه استفاده کنند در فاصله کمتر از یک کیلومتر به روستای سرابیز باشت می روند تا ضمن زیارت آستانه امامزاده محمد (ع) در آنجا شب را به صبح برسانند.

پل بریم

پل بریم یادگار ارزشمند هویت ملی و آینه تمام نمای تمدن ایران است که سیر و سیاحت در آن می توان زوایای مختلف زندگی مردم این مرز و بوم را در دوره های مختلف تاریخی شناخت.

پل بریم در دوران پیش از اسلام در مسیر جاده ارتباطی استان های خوزستان به فارس و روی رودخانه شیو احداث شده و تا دوره اسلامی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

بخش های به جا مانده از این میراث تاریخی شامل ۱۳ دهانه طاق چشمه و پایه ستون‌های بزرگ است.

پل بریم به‌صورت طاق‌های کمانی به هم پیوسته ساخته شده و در روزگار کهن محل عبور، تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزدیک منطقه بوده است.

به دلیل قرار داشتن تفرجگاه چشمه انجیری در کنار این پل جذابیت های آن برای گردشگران بیشتر شده است.

این مکان دیدنی در حدود هشت کیلومتری شرق شهر باشت، در محدوده روستای چم بلبل و حدود ۹۰ کیلومتر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

روستای تاریخی لار

درخت کهنسال سرو دشت لار در کنار آتشکده این کوه آمیزه ای از شاهکارهای تاریخ و طبیعت است این یادگار تمدن کهن ایرانی ۲۷۷۰ سال عمر، ۴۰ متر طول و هفت متر عرض دارد.

این درخت که به نام سرو کوهی معروف است در ۵۰ کیلومتری شهر باشت واقع شده وچشم انداز طبیعت اطراف آن جزو زیباترین مناطق بکر جنگلی و مرتعی زاگرس است.

وجود ۲ منطقه ییلاق و قشلاق، ذخیره گاه های گیاه خوراکی جاشیر و بقایای شهر قدیمی لارندان از گنجینه های منحصر به فرد روستای لار است.

کوه خامی

این روزها و در آستانه فصل بهار طبیعت زیبای منطقه خامی یکی از مهمترین مقصدهای گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد مسافران را به سوی خود فرا می خواند.

این کوه با سه هزار و ۲۰۰ متر ارتفاع از بلندی های رشته کوه زاگرس است که ۱۰ قله بیش از سه هزار متری دارد.
غارها، درخت سرو لار، رودخانه خروشان،آبشار دائمی، درختان انبوه، تپه ماهورهای مخملی و گل های رنگارنگ این منطقه را به زیباترین جاذبه گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده است.

قله سرون،بازگه، کل ول ۱ و ۲ از قله های این کوه استوار است که البته هم اکنون پوشیده از برف است.
اگرچه این روزها صعود به کوه سفیدپوش خامی سخت است اما جاذبه های دیدنی اطراف آن تجربه ای به یادماندنی برای گردشگران به ارمغان خواهد آورد.

وجود ۱۴ منطقه گردشگری در باشت

فرماندار باشت گفت: این شهرستان با وجود منطقه نمونه گردشگری شلالدان و ۱۴ منطقه شاخص گردشگری دیگر از قطب های اصلی گردشگری در فصول مختلف سال به ویژه ماه های اسفند و فروردین است.

نادر گرامی افزود:جاذبه های گردشگری تاریخی،طبیعی و فرهنگی شهرستان باشت آماده پذیرش گردشگران است.

وی تاکید کرد: ستادهای سفرهای نوروزی باشت تشکیل شده و مسئولان در تلاش هستند شرایط میزبانی شایسته در این شهرستان برای فراهم کردن رفاه گردشگران فراهم شود.

زیرساخت های گردشگری

فرماندار باشت عنوان کرد:این شهرستان دارای ۳۰ زیرساخت گردشگری شامل اقامتگاه های بومگردی،اردوگاه های تفریحی، سفره خانه های سنتی،واحدهای پذیرایی و سرویس های بهداشتی است.

گرامی تاکید کرد:هم اکنون چهار اردوگاه تفریحی، یک واحد اقامتی بومگردی،۱۱ واحد پذیرایی بین راهی،۱۱ واحد سرویس بهداشتی و یک سفره خانه در باشت خدمات رسانی می کنند.

براساس گزارش ها سالیانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری باشت بازدید می‌کنند که در میان آنها حداقل ۵۰۰ جهانگرد خارجی هم به چشم می خورد.

شهرستان باشت با حدود ۲۲ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری جنوب یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.