علی صیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کم شنوایی بر بسیاری از شئونات زندگی افراد به ویژه بر تکامل گفتاری، تحصیل کودکان و توانایی افراد برای برقراری ارتباط، معاشرت، یادگیری و کار تاثیرگذار است و موجب انزوای اجتماعی و احساس تنهایی و افسردگی می شود.
وی اضافه کرد: در افراد مسن به طور خاص، کم شنوایی می تواند منجر به زوال شناختی، افزایش خطر ابتلا به افسردگی، زوال عقل و احتمال رخداد حوادث شود.
این مسوول به علل مختلف کم شنوایی در گروه های سنی اشاره کرد و گفت: در بزرگسالان، پیرگوشی، مصرف برخی داروها، عوامل ژنتیکی، عفونت ها و توده ها، صدمات صوتی محیط، ضربه به سر و تصادفات از مهمترین علل کم شنوایی است.
وی با تاکید بر اینکه پیر گوشی امری اجتناب ناپذیر است که با استفاده به موقع از وسائل تقویت شنوایی و سمعک درمان می شود، گفت:گوش کردن موسیقی با صدای بلند با هدست و هدفون یا استفاده طولانی مدت از آنها و صدای بلند و ناهنجار موجب صدمه برگشت ناپذیر به شنوایی می شود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: قانون ۶۰ به علاوه ۶۰ در هنگام استفاده از هدفون (بلندی صدا روی ۶۰ درصد و حداکثر ۶۰ دقیقه در روز) را باید مورد توجه قرار داد.
وی با بیان اینکه توصیه می شود از محافظ گوش در محیط های کارگاهی و پر سروصدا استفاده شود، گفت: از مصرف خودسرانه داروها به خصوص آنتی بیوتیک ها بدون دستور پزشک باید اجتناب کرد.
این مسوول یادآور شد: مصرف برخی از داروها به خصوص برخی از آنتی بیوتیک ها موجب صدمه جبران ناپذیر به شنوایی می شود و در این ارتباط هرگز برای تمیز کردن مجرای شنوایی از گوش پاک کن یا دیگر اجسام خارجی استفاده نشود.
وی خاطر نشان کرد:ایمن سازی نوزادان و کودکان در برابر بیماری های عفونی، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان، تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی، درمان افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش، ترویج زایمان طبیعی، پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روان گردان که دارای خطر ایجاد کم شنوایی در افراد هستند، کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیط های شغلی و تفریحی و افزایش آگاهی در مورد شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی از جمله روش های کاهش اختلالات شنوایی است.