به گزارش خبرنگار ایرنا سیدمحمد دهنوی روز سهشنبه در آیین اختتامیه بیستمین دوره مسابقه ملی مهارت در رسته فناوری ارتباطات و اطلاعات در گرگان اظهار کرد: برگزاری چنین رویدادهایی نه تنها هزینه نیست، بلکه با توجه به مساله فناوری در جهان یک سرمایهگذاری است.
وی بیان کرد: هم اکنون در اکثر کشورهای در حال توسعه توجه به مقوله مهمی همچون مهارت آموزشی به عنوان یک موضوع مهم برای رسیدن به پیشرفت مدنظر نظر متولیان امر آموزش است برای همین باید از غفلت صورت گرفته سالیان گذشته در این بخش درس گرفت و برنامهریزی درست انجام داد.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه در نظام آموزشی کشور توجه خوبی به مسئله مهارت نشده است اما در سالهای اخیر آموزش فنی و حرفهای توانسته تا حدودی این خلأ را پر کند.
معاون استاندار گلستان گفت: آینده بدون فناوری ارتباطات و اطلاعات با توجه به رویکرد هوشمندسازی و نوآوری در صنایع مختلف معنایی ندارد.
دهنوی افزود: بهسازی، بهبود شرایط، دستیابی به نتیجه مطلوب و تسهیل کردن فرآیندهای مختلف مهمترین خروجی نظام نوآوری در کشور است.
وی ادامه داد: تبدیل نشدن ایدههای خلاقانه و نوآور در قالب تجاریسازی و برندسازی، به دست نیاوردن بالاترین سطح از درآمد در فرآیند بازار و تعارض منافع از مهمترین چالشهای ۴۴ سال گذشته در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بود.
وی تصریح کرد: شاید یکی از مهمترین تعارضات منافع در بخش دولتی است که این مسئله با توجه به سیاست دولت سیزدهم در رفع موانع تولید و رونق کسب و کار باید هرجه سریعتر اصلاح و بستر را برای حضور نخبگان در این بخش فراهم شود.
معاون استاندار گلستان گفت: با توجه به اهمیت حوزه فناوری، مهارتآموزی در این بخش باید در راس برنامههای دستگاههای اجرایی استان قرار گیرد چراکه چالش جدی امروز استان، عدم مهارتآموزی است.
دهنوی بیان کرد: مدیران مرتبط یا حوزه مهارتآموزی باید سهم این بخش در ایجاد اشتغال پایدار و دسترسی به منابع و تسهیلات بانکی مشخص کنند.
وی اضافه کرد: آینده کشور دست شما جوانان و نوجوان شرکت کننده در این رویداد ملی است و اگر ما در این بخش غفلت داریم، شما باید از ما مدیران و مسوولان خواستههای واقعی و به حق خود را مطالبه کنید.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: در بین مشاغل آینده در دنیا، بدون شک بخش فناوری ارتباطات و اطلاعات، سهم اساسی و کلیدی در پیشرفت دارد.
حسینعلی خواجهمظفری در این مراسم اظهار کرد: بدون شک دنیای امروز باید خود را در این بخش که به سمت استفاده از هوش مصنوعی همچون سایر بخشها میرود، بروز کند.
وی بیان کرد: البته امروزه ضریب نفوذ بالای فناوری با توجه به رشد علم و دانش بطور کامل ملموس و مشهود است.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات در افزایش سرعت، بالا رفتن دقت، امکان ارائه خدمات به صورت تماموقت و کاهش هزینههای رفت و آمد تاثیرگذار است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای گلستان گفت: شرکای اجتماعی این اداره کل برای اولین بار در ادوار گذشته، به صورت کامل در برگزاری این دوره از مسابقات پای کار بودند.
حمزه کرایلو اظهار کرد: برگزاری مسابقات ملی مهارت آن هم در پنج رشته برگزار شده، در گلستان بیسابقه بوده و همکاری خوبی از سایر دستگاههای مرتبط با این حوزه در استان انجام شد.
وی ادامه داد: گلستان امروز آمادگی دارد تا میزبان دائم این پنج رشته در سطوح ملی، منطقهای و حتی آسیایی باشد.
وی تصریح کرد: برگزاری این مدل مسابقات در استان با توجه به وجود منطقه آزاد اینچه برون، راهاندازی پتروشیمی گلستان، وجود خط آهن ایران - ترکمنستان و قزاقستان میتواند اتصال حلقه مفقوده با نگاه به مشاغل آینده در فضای جدید کسب و کار باشد.
بیستمین دوره مسابقات ملی مهارت در رسته فناوری ارتباطات و اطلاعات از روز شنبه گذشته با حضور حدود ۸۰ شرکت کننده از ۲۸ استان کشور در پنج رشته توسعه نرمافزارهای موبایل، راهکارهای نرمافزاری برای تجارت، مدیریت سیستمهای تحت شبکه، فناوریهای وب و پردازش ابری آغاز و امروز با معرفی برترینها به کار خود پایان داد.
در رشته توسعه نرمافزارهای موبایل این دوره از رقابتها، "امیرضا غلامی" از سیستان و بلوچستان و "هادی اقدمنوجهده" از آذربایجان شرقی به ترتیب اول و دوم شدند و "سهراب دارابیشاهماری" به همراه "محمدجواد عربی" به ترتیب از کرمانشاه و خراسان جنوبی بطور مشترک سوم شدند.
در رشته راهکارهایه نرمافزاری برای تجارت، "علی محمدی"، "علیرضا میرعلیبیداخویدی" و "محمدطاها امیدی" به ترتیب از استانهای همدان، البرز و هرمزگان مقامهای اول تا سوم را کسب کردند.
در رشته مدیریت سیستمهای تحت شبکه، "سیدآرمین طاهری" از کرمان، "شایان خیرآبادی" از هرمزگان و "امین مهدیزاده اصفهانی" از البرز به ترتیب عناوین اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در رشته فناوریهای وب، "محمد قاسمینسبتختی"، "امیرحسین نصیری" و مهران امانالله" از هرمزگان، تهران و آذربایجان غربی به ترتیب بر سکوهای اول تا سوم ایستادند.
در رشته پردازش ابری، "محمدطاها فراهانیعلوی" از تهران، "محمدامین طاهری" از البرز و "کیومرث جوان" از خراسان رضوی به ترتیب توانستند عناوین اول تا سوم را کسب کنند.
همچنین محمدطاها امیدی با ۱۲ سال سن که کمسنترین شرکت کننده این دوره از رقابتها بود، به عنوان سفیر مهارت در کشور معرفی شد.
نفرات اول تا سوم این دوره از رقابتها، در اردوهای مختلف حضور خواهند داشت و نفرات برتر به رقابتهای جهانی ۲۰۲۳ مهارت که سال آینده در لیون فرانسه برگزار خواهد شد، اعزام میشوند.