به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز سهشنبه در جلسه شورای مسکن استان در سنندج اظهار کرد: در گذشته جریانی در استان بوده که به محض تعطیلی پروازها، مسئولان ارشد استان تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته، امتیازاتی به شرکت هواپیمایی و خدمات پروازی داده اند اما بنده این رویه اشتباه را ادامه نمی دهم.
وی اضافه کرد: مشکل پروازی استان ربطی به ناوگان هوایی ندارد و مربوط به هندلینگ بود که با تلاش ها و پیگیریهای انجام شده تجهیزات هندلینگ بروز شده است.
استاندار کردستان یادآور شد: در حال حاضر کارهای مربوط به صدور مجوزهای قانونی برای پروازها در حال انجام است و پس از ان پروازهای استان از سر گرفته خواهد شد.
وی افزود: از وزیر راه و شهرسازی انتظار می رود نگاه ویژه ای به استان کردستان داشته باشند و پروازهای تکلیفی برای ایرلاینها در نظر گرفته شود، ضمن اینکه ما در روز ظرفیت ۲ پرواز را داریم.
زارعی کوشا همچنین به بحث کریدور شمال غرب و جنوب غرب اشاره کرد و گفت: این پروژه یکی از مهمترین پروژههای استان کردستان بوده که برای پنج استان تعریف شده است اما کمترین پیشرفت را در کردستان داشته ایم.
وی گفت: انتظار می رود مسئولان وزارتی نگاه و توجه جدی به این موضوع داشته باشند و شرکت زیرساخت و سایر متولیان امر پای کار باشند چرا که این موضوع برای مردم استان بسیار مهم است.
اراضی درجه یک و ۲ کشاورزی مشکل تامین زمین مسکن ملی در کردستان است
استاندار کردستان در ادامه به وضعیت مسکن ملی در استان اشاره کرد و افزود: طرح ملی مسکن موضوع ملی و یکی از شعارهای اصلی دولت سیزدهم است که باید همه مجموعه ها پای کار بیایند و عزم همگانی برای تحقق این مهم در بین نهادها، دستگاهها و مسئولان باشد.
وی گفت: یکی ازمسائل موجود در زمینه اجرای مسکن ملی بحث ثبتنامیها است، یعنی اگر ثبتنام از متقاضیان انجام شود و برنامهای برای برای تامین زمین نداشته باشیم توقع برای متقاضیان ایجاد شده و زمینه نارضایتی مردم فراهم می شود.
زارعی کوشا افزود: یکی از مشکلات استان در زمینه تامین زمین مسکن ملی وجود اراضی درجه یک و ۲ کشاورزی است که موانع و محدودیتهای قانونی است و بیشک اگر این مشکل ارضای وجود نداشت علاوه بر مشکل مسکن بسیاری دیگر از مشکلات استان نیز حل می شد.
وی همچنین به موضوع واگذاری اراضی مازاد دستگاههای استان به طرح مسکن ملی اشاره کرد و گفت: برخی از دستگاهها همانند جهاد کشاورزی در این زمینه به معنی واقعی پای کار بوده اند و برای دستگاههایی همانند علوم پزشکی نیز که در واگذاری همکاری نداشته اند، پیگیری لازم انجام خواهد شد.
استاندار کردستان با بیان اینکه بحث مولدسازی نیز به مانعی در این زمینه تبدیل شده است، افزود: براساس این طرح مولدسازی قرار بوده که اموال و اراضی مازاد دستگاه ها به فروش برسد و پول آن به خودشان برگردد اما با توجه به اینکه سیاست و اولویت دولت با تامین زمین مسکن است لذا دستگاهها باید همکاری لازم را داشته باشند.
عزم جدی دولت برای تامین مسکن مردم
مشاور و دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی نیز در این جلسه اظهار کرد: بحث اجرای طرح نهضت ملی مسکن و خانهدار کردن مردم از دغدغههای مهم دولت سیزدهم به شمار میرود.
علی اکبری افزود: وزارت راه و شهرسازی درزمینه تامین زمین مسکن ملی عزم جدی دارد که هم اراضی راه و شهرسازی و هم اراضی مازاد سایر دستگاهها را در اختیار این طرح قرار دهد.
وی یادآور شد: در حال حاضر بخش زیادی از این طرح با عزم خوبی در کشور پیش میرود، ضمن اینکه تلاش شده است مساله تامین مسکن به حرکت اجتماعی و عزم عمومی تبدیل شود و همه نهادهای دولتی و غیردولتی وارد این کار شدهاند.
در این جلسه مدیرکل راه و شهرسازی کردستان نیز گزارشی از وضعیت مسکن ملی و موانع و مشکلات موجود در این طرح در استان ارائه داد.