تهران-ایرنا- احساس خطر آمریکا و رژیم صهیونیستی از پیشرفت‌ هسته‌ای ایران، رقابت تنگاتنگ اردوغان و کلیچداراوغلو، استقبال آمریکا از تلاش‌های گروسی برای حل و فصل مسائل با ایران و دخالت آمریکا در ماجرای مسمومیت دختران ایرانی مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**یورش مجدد شهرک نشینان صهیونیست به شهرک حواره
منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، شهرک نشینان صهیونیست مجددا به شهرک «حواره» واقع در جنوب نابلس در کرانه باختری حمله کردند.

ده‌ها شهرک نشین صهیونیست با حمایت نظامیان صهیونیست به شهرک «حواره» یورش بردند.

بر اساس این گزارش، شهرک نشینان صهیونیست در این یورش سنگ پرانی کرده و اقدامات تحریک آمیزی انجام دادند.

این گزارش می‌افزاید، یک شهرک نشین اقدام به تیراندازی به سمت خودروی شهروند فلسطینی در حواره کرده است.

در پی یورش شهرک نشینان و نظامیان صهیونیست به شهرک حواره، جوانان فلسطینی به مقابله با آنها پرداختند و شماری فلسطینی در پی این درگیری زخمی شدند.

شهرک نشینان صهیونیست یکشنبه گذشته نیز با حمایت نظامیان صهیونیست به مناطق مختلف نابلس از جمله شهرک حواره یورش بردند و با فلسطینیان درگیر شدند.

شهرک نشینان صهیونیست همچنین به ده‌ها خودروی متعلق به فلسطینیان آسیب رسانده و تعدادی از منازل مسکونی متعلق به فلسطینیان را به آتش کشیدند که در پی این یورش وحشیانه یک فلسطینی شهید و صدها نفر زخمی شدند.

پیش تر «بزالل اسموتریچ»، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی خواستار نابودسازی «حواره» شده بود.

اقدامات غیرقانونی رژیم صهیونیستی، نقض آشکار قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد مصوب ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ (سوم دی ۹۵) به شمار می‌رود. این قطعنامه ضمن غیرقانونی خواندن شهرک سازی در اراضی فلسطینی‌ها، از رژیم صهیونیستی می‌خواهد که عملیات شهرک سازی را متوقف کند.

با وجود قطعنامه‌های مصوب شورای امنیت سازمان ملل برای توقف شهرک سازی‌ها در کرانه باختری، همچنان سیاست اشغالگری صهیونیست‌ها ادامه دارد؛ تا جایی‌ که نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جریان کارزار انتخابات پارلمانی، وعده الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را به سرزمین‌های اشغالی داده بود.
https://irna.ir/xjLVKs
**تنش‌ها در باخموت به بالاترین سطح رسید / زلنسکی: نیروهای خود را دو برابر می‌کنیم
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با بیان اینکه در حال حاضر تنش‌ها در شهر باخموت به بالاترین سطح رسیده است، گفت: عملیات دفاع از این شهر را با دو برابر کردن نیروهای خود با قدرت ادامه می‌دهیم.

تحلیلگران غربی روز یکشنبه گمانه زنی کردند که اوکراین احتمالاً در حال خارج کردن برخی از نیروهایش از باخموت است زیرا نیروهای روسی به شهر نزدیک می‌شوند.

مسکو ماه‌هاست که تلاش می‌کند باخموت را به تصرف خود درآورد. هر دو طرف در یک جنگ فرسایشی متحمل خسارات سنگینی می‌شوند.

یک مقام محلی می‌گوید در روزهای اخیر جنگ بدل به درگیری‌های خیابانی شده است اما الکساندر مارچنکو معاون شهردار باخموت یکشنبه مدعی شد که روسیه هنوز کنترل شهر را به دست نیاورده است.

در همین حال یوگنی پریگوژین رئیس گروه واگنر درگیر در عملیات روسیه از کمبود مهمات شکایت کرد. او همچنین می‌گوید که نماینده او از حضور در یک مقر نظامی روسیه منع شده است.

تحلیلگران می‌گویند باخموت ارزش استراتژیک کمی دارد اما به نقطه‌ای حیثیتی برای فرماندهان روسی تبدیل شده است که برای رساندن اخبار مثبت به کرملین تلاش می‌کنند. تصرف این شهر، روسیه را اندکی به هدفش برای کنترل کل منطقه دونتسک نزدیک می‌کند.
زلنسکی در بیانیه‌ای گفت که همراه با والری زالوژنی رئیس نیروهای مسلح اوکراین و الکساندر سیرسکی فرمانده نیروی زمینی این کشور، وضعیت باخموت را بررسی کرده است.

در این بیانیه آمده است: آنها در جهت ادامه عملیات دفاعی و تقویت بیشتر مواضع ما در باخموت صحبت کردند.

این اظهارات پس از گزارش روزنامه آلمانی بیلد به نقل از منابع دولتی اوکراین مبنی بر اینکه ژنرال زالوژنی با زلنسکی در مورد عملیات چند هفته پیش اختلاف نظر داشته و توصیه به عقب نشینی از شهر کرده بود، منتشر شد. این روزنامه افزود که اکثر فرماندهان ارتش دیدگاه ژنرال زالوژنی را داشتند.

اندیشکده آمریکایی مطالعات جنگ (ISW) روز یکشنبه خبر داد که نیروهای اوکراینی احتمالاً در حال انجام خروج جنگی محدود و همزمان وارد کردن تلفات زیاد به روس‌ها هستند.

سیرسکی فرمانده نیروی زمینی اوکراین که روز یکشنبه از خط مقدم بازدید کرد، گفت که جنگ در باخموت به بالاترین سطح تنش رسیده است.

وی افزود: دشمن نیروهای واگنر را وارد نبرد کرده است. نیروهای ما شجاعانه از مواضعمان در شمال باخموت دفاع و سعی می‌کنند از محاصره شهر جلوگیری کنند.
https://irna.ir/xjLVKt
**اتریش: اکثر کشورهای جهان با تحریم‌ها علیه روسیه موافق نیستند
الکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش دوشنبه شب گفت: اکثر کشورهای جهان با موضع اتحادیه اروپا در قبال تحریم‌ها علیه روسیه موافق نیستند و این موضع برای آنها قابل درک نیست.

وزیر امور خارجه اتریش افزود: اکثر کشورها با دیدگاه اتحادیه اروپا در مورد روسیه هم‌نظر و موافق نیستند و این یکی از موضوعات اصلی است که امسال به آن خواهیم پرداخت.

شالنبرگ گفت: کشورهای آفریقایی غرب را به دلیل تحریم‌های روسیه، مقصر افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی در سراسر جهان می‌دانند.

میخائیل میشوستین نخست‌وزیر روسیه نیز در ۲۶ آگوست ۲۰۲۲ (۴ شهریور) با اشاره به تحریم‌هایی کشورهای غربی علیه کشورش گفت: غرب به دنبال سرزنش مسکو برای تحریک یک بحران جهانی غذایی است، در حالی که کاملاً آگاه است که وضعیت فعلی پیامد مستقیم اقدامات خودشان است.

وی افزود: تحریم‌های غیرقانونی ضد روسیه روند منفی جهانی را تشدید کرد، زیرا شرکت‌های مالی و لجستیک بین‌المللی و بانک‌ها؛ دادن وام، بیمه و خدمات تراکنش‌های صادراتی برای خرید مواد غذایی و کودهای کشاورزی از روسیه را متوقف کردند و پایانه‌های صادراتی بندری ما مسدود شدند.

وزیر دارایی روسیه پنجشنبه گذشته اظهار کرد: اصول تجارت آزاد جهانی به شدت آسیب دیده است‌. پیامدهای این آسیب‌ها یکساله نیست و تاثیر بلندمدتی بر تجارت جهانی خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: تحریم‌ها هم به روسیه و هم به کشورهایی که این تحریم‌ها را اعمال کرده‌اند و به طور کلی به تجارت جهانی آسیب می‌رساند.
https://irna.ir/xjLVKB
**افسران صهیونیستی: در سایه دیکتاتوری خدمت نمی‌کنیم
صدها نفر از افسران و سربازان ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات «بنیامین نتانیاهو» درباره گسترش نافرمانی نظامی در بخش‌های مختلف ارتش اعلام کردند که در سایه دیکتاتوری خدمت نمی‌کنند.

کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد، ۳۳۰ نفر از افسران و سربازان ذخیره ارتش موقت صهیونیستی از نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و کابینه او انتقاد کردند.

افسران رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات نتانیاهو که گفته بود نافرمانی نیروهای نظامی تهدیدی برای موجودیت این رژیم است، تأکید کردند، نتانیاهو در حالی ما را نصیحت به اجرای دستورات می کند که از جنایتکاری (مقصود ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی) حمایت می‌کند که خواستار نابودی روستاهاست.

این افسران خطاب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفتند: در سایه دیکتاتوی خشونت‌بارت به ما دروغ نگو و ما را از جمله کسانی یاد نکن که از دستورات سرپیچی می‌کنند و ما را تهدید موجودیتی عنوان نکن.

این نظامیان صهیونیستی به نخست وزیر این رژیم هشدار دادند که ما در دیکتاتوری خدمت نخواهیم کرد. دیگر دروغهایتان ما را فریب نخواهد داد.

بنیامین نتانیاهو در توییتی گفته بود: هیچ جایی برای شورش و سرپیچی از دستورات در ارتش (رژیم) اسرائیل وجود ندارد، چراکه این اقدام تهدیدی بنیادی برای موجودیت ما است.

پیش تر «هرزی هالیوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی درباره گسترش سرپیچی بین نظامیان این رژیم، هشدار داده بود که این پدیده می‌تواند به کارایی عملیاتی ارتش (رژیم) اسرائیل آسیب برساند.

هشدار مقامات صهیونیستی از نافرمانی در یگان‌های نظامی اسرائیلی پس از آن مطرح می‌شود که خلبانان شرکت هواپیمایی «العال» رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه با انتقال نخست‌وزیر این رژیم و همسرش به ایتالیا در اعتراض به طرح اصلاحات قضایی مخالفت کردند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در این باره فاش کرد، خلبانان به طرح اصلاحات قضایی کابینه معترض بوده‌اند و به همین دلیل هیچ یک از آنها برای انتقال نتانیاهو و همسرش داوطلب نشده‌اند.

از سوی دیگر نیز ۳۷ خلبان از مجموع ۴۰ خلبان ذخیره اسکادران ۶۹ شکاری رژیم صهیونیستی اعلام کردند که در اعتراض به لایحه اصلاحات قضائی مورد نظر کابینه حاکم به ریاست نتانیاهو، در تمرینات آموزشی روز چهارشنبه شرکت نمی‌کنند.

رسانه‌های صهیونیستی اعلام کردند که خلبانان معترض که خلبان جنگنده "اف۱۵ آی" هستند، نقش مهمی در توان تهاجمی رژیم صهیونیستی ایفا می‌کنند.

منابع خبری چهارشنبه گذشته گزارش دادند صدها تن از افسران ذخیره یگان «۸۲۰۰» واحد اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی هشدار دادند که در صورت تصویب لایحه اصلاحات قضایی این رژیم، دیگر خدمت نخواهند کرد.
https://irna.ir/xjLVKL
**سفیر ایران:رویکرد سیاسی درقبال پرونده شیمیایی سوریه، یک استراتژی شکست خورده است
امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: رویکرد سیاسی در قبال پرونده سوریه یک استراتژی شکست خورده است که روند حل و فصل مسائل باقیمانده را به خطر می اندازد.

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد پرونده شیمیایی سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان قربانی اصلی سلاح های شیمیایی، استفاده از سلاح های شیمیایی توسط هر کسی، در هر مکان و تحت هر شرایطی را به شدت محکوم می کند.

وی تصریح کرد: استفاده از سلاح های شیمیایی جنایت علیه بشریت و نقض آشکار قوانین بین المللی است. مردم ما هرگز فراموش نمی کنند که چگونه کشورهای غربی از رژیم صدام در سیستماتیک ترین استفاده از سلاح های شیمیایی علیه ایرانیان حمایت کردند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران نگران بهره برداری و سیاسی کردن کنوانسیون و سازمان منع سلاح های شیمیایی است که باعث اختلاف بین کشورهای عضو و تضعیف اعتبار و مشروعیت سازمان شده است.

ایروانی ادامه داد: ایران از گفت‌وگوی سازنده بین سوریه و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در بالاترین سطح، با یک چارچوب زمانی مشخص برای حل مسائل باقی مانده و در نهایت بسته شدن پرونده، حمایت می‌کنیم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: رویکرد سیاسی در قبال پرونده سوریه یک استراتژی شکست خورده است که روند حل و فصل مسائل باقیمانده را به خطر می اندازد. علاوه بر این، اعمال استانداردهای دوگانه فقط از ماهیت فنی بحث های مورد بحث منحرف می شود.

سفیر ایران در سازمان ملل تصریح کرد: هر تحقیقی باید بی طرفانه، حرفه ای، معتبر، عینی و کاملاً مطابق با الزامات و رویه های کنوانسیون باشد.

وی ادامه داد: تشکیل جلسات ماهانه در مورد پرونده شیمیایی سوریه، به رغم عدم تحولات جدید، که برخی از اعضای شورای امنیت ادعاهای قبلی علیه سوریه را تکرار می کنند، تنها باعث اتلاف منابع سازمان ملل و وقت شورای امنیت می شود.

نشست شورای امنیت درباره پرونده شیمیایی سوریه ماهانه برگزار می شود اما برخی کشورها تمایلی به برگزاری ماهانه آن ندارند به همین دلیل در نشست امروز، روسیه و چین سخنرانی نکردند.
https://irna.ir/xjLVKR
**اولیانوف: سفر گروسی به تهران سازنده بود
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی مستقر در وین به سفر اخیر رافائل گروسی به ایران اشاره کرد و سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران را سازنده خواند.

نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی مستقر در وین، در مصاحبه با خبرگزاری تاس، گفت: ایران، روسیه و چین آماده نهایی کردن تصمیم برای بازگشت به پارامترهای اولیه توافق هسته‌ای هستند که تقریباً به طور کامل روی آن توافق شده است اما نمایندگان انگلیس، آلمان، فرانسه و آمریکا، فعلاً مایل به انجام این کار نیستند.

اولیانوف افزود: گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته یک سفر سازنده به تهران داشت.

این دیپلمات روس ادامه داد: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه، رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس جمهور ایران دیدار کرد و تدابیر تکمیلی برای بازرسی و نظارت بر تاسیسات هسته ای ایران در نظر گرفته شده که هنوز نهایی نشده است. ایران نیز بیانیه ای صادر کرد مبنی بر اینکه آماده است با آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد ذرات اورانیومی که چند سال پیش در ایران کشف شده بود، تعامل کند.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۱۲ اسفند برای سفری دو روزه وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد و مورد استقبال رسمی بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی قرار گرفت.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر به تهران و دیدار با مقامات بلند پایه کشورمان را مهم ارزیابی و تصریح کرد که یک درک روشن درباره ادامه همکاری‌ها برای حل‌وفصل مسائل پادمانی حاصل شده است.

گروسی این مطلب را در جمع خبرنگاران مستقر در وین، پس از بازگشت از سفر دو روزه به تهران و دیدار با مقامات کشورمان مطرح کرد.

وی با اشاره به بیانیه مشترک آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت که چارچوب کلی برای حرکت رو به جلو بدست آمده است.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نتیجه سفر دو روزه گروسی به تهران، بیانیه مشترکی را صادر کردند که بر اساس آن ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه می‌دهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند.

مدیرکل آژانس ضمن ابراز رضایت از توافقات به‌عمل آمده به خبرنگاران گفت که در جریان دیدار با مقامات ارشد ایران، درباره عبور از گفت‌وگوی کلامی، به تحقق نتایج ملموس توافق شده است. تیم فنی آژانس به زودی راهی تهران خواهد شد و گروسی امیدوار است که مسائل در کوتاه‌ترین زمان رفع‌ورجوع شود.

این درحالیست که از اواخر هفته پیش زمزمه تحرکات برخی طرف‌های غربی، برای اهرم سازی از ادعاهای سیاسی پادمانی علیه ایران در نشست شورای حکام مطرح شده بود. نشریه وال‌استریت ژورنال به نقل از دیپلمات‌هایی که نام آن‌ها را اعلام نکرد مدعی شد که تروئیکا خواستار انتقاد علنی از ایران هستند

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته پیش در کنفرانس خلع سلاح در ژنو اعلام کرد: برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح‌آمیز است و صلح آمیز باقی خواهد ماند. جمهوری اسلامی ایران مصمم است، همانطور که تاکنون نیز نشان داده است، به طور کامل به تعهدات خود تحت موافقتنامه پادمان جامع خود پایبند باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین نسبت به هرگونه تحرک منفی طرف‌های غربی در نشست شورای حکام هشدار داد و تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران حق پاسخ متقابل را برای خود محفوظ می‌دارد. وی خاطر نشان کرد: چنانچه آژانس رویکرد سیاسی خود را کنار بگذارد، به راه حل فنی بسیار نزدیک هستیم.

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه با حضور نمایندگانی ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز به‌کار کرد. در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد طیف مختلفی از مسائل هسته‌ای و موضوعات اجرایی آژانس، در دستور کار قرار دارد.

خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که هیچ قطعنامه ضد ایرانی جدیدی در دستور کار این دوره از نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.

سه دیپلمات غربی که خبرگزاری فرانسه نام آن‌ها را فاش نکرده است این مطلب را مطرح و یکی از آن‌ها ادعا کرده است: باید دید آنچه در (نتیجه سفر مدیرکل آژانس اتمی به) تهران توافق شده است به پیشرفت واقعی منجر می شود یا خیر.

برجام در سال ۲۰۱۵ بین ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان امضا شد اما دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکجانبه از این توافق خارج شد.

مذاکرات برای از سرگیری اجرای کامل برجام و رفع تحریم‌ها در سال ۲۰۲۲، پس از ماه‌ها گفت‌ وگوهای فشرده میان نمایندگان قدرت‌های جهانی و ایران، به دلیل عواملی همچون تناقض در رفتار، نبود صداقت در گفتار، تعلل در تصمیم‌گیری، زیاده‌خواهی و طرح درخواست‌های جدید از سوی آمریکا معطل ماند و به خط پایان نرسید.

دولت دمکرات جو بایدن از ابتدای مذاکرات رفع تحریم‌ها انتظار داشت که با نشان دادن چراغ سبز برای بازگشت به برجام، در کوتاه‌ترین زمان و باکم‌ترین هزینه، همراه با کلی منت و قلدری به توافق با ایران بازگردد. اما پافشاری تیم ایران بر مواضع اصولی، تاکید بر ضرورت دریافت ضمانت به پایداری اجرای برجام و راستی آزمایی رفع موثر تحریم‌ها اجاره‌نشینان کاخ سفید را برآشفته کرد و آن‌ها ناگزیر برای پیشبرد اهداف خود به راهبرد تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی متوسل شدند.

آمریکا با ارائه روایت‌های جعلی و ادعاهای تکراری و نخ نما شده درباره تهدید ناشی از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و وارونه جلوه دادن واقعیت، تلاش کرد هیات مذاکره کننده ایران را از طرح درخواست‌های منطقی ناظر بر چهار سال اقدامات غیرقانونی دولت دونالد ترامپ منصرف کند. زیرا پذیرش مطالبات منطقی ایران در مذاکرات بدین معنا بود که اولا مقصر وضع موجود اقدامات غیرقانونی آمریکا و تعلل اروپا برای برقراری توازن در اجرای برجام است؛ درثانی برای طرف های غربی مشارکت کننده در مذاکرات با ایران به عنوان طرف طلبکار چندان صورت خوشی نداشت.

اما محاسبات عوامل جو بایدن دربرابر اراده تیم ایران نقش برآب شد و سیاست 'مقاومت فعال' در کنار 'قانون اقدام راهبردی مجلس' دست ایران را پر کرد و مذاکرات از موضع اقتدار دنبال شد. مذاکره کنندگان ایران هم به خوبی از دستاوردهای قانون مجلس برای دستیابی به اهداف صیانت کردند.
https://irna.ir/xjLVKS
**حمله مسلحانه در استان دیاله عراق ۹ کشته برجای گذاشت
منابع خبری بامداد سه‌شنبه گزارش دادند، در پی حمله افراد مسلح ناشناس به یک خودرو در منطقه المقدادیه واقع در شمال شرق استان دیاله عراق، ۹ نفر کشته شدند.

کانال صابرین نیوز اعلام کرد، یک خودرو در روستای «الهزینیه» واقع در منطقه المقدادیه استان دیاله هدف انفجار بمب قرار گرفت و سپس به سمت این خودرو تیراندازی شد که در نتیجه ۹ نفر کشته شدند.

تارنمای موازین نیوز عراق به نقل از منابعی گزارش داد که در این حمله خودروی «مصطاف التمیمی» از شیوخ قبیله بنی تمیم هدف قرار گرفته که در بین کشته‌ها یکی از فرزندان وی نیز است.

هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی داعش را اعلام کرد اما عناصر و هسته‌های پراکنده و خفته این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استان‌های «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاح‌الدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.

گرچه کارشناسان امنیتی عراق اعتقاد دارند که تروریست‌های داعش در این مرحله همانند گذشته توانمندی و نیروی کافی برای سلطه بر زمین و اشغال قلمرو را ندارند و بیشتر برای تبلیغات رسانه‌ای دست به این حملات می‌زنند، اما در عین حال این حملات نگرانی‌های جدی در عراق به دنبال داشته است.
https://irna.ir/xjLVKZ
**مقابله پدافند هوایی ارتش سوریه با اهداف متخاصم در آسمان حلب
منابع خبری بامداد سه‌شنبه گزارش دادند، پدافند هوایی ارتش سوریه با اهداف متخاصم بر فراز حلب مقابله کرده است.

فرودگاه بین المللی حلب هدف حمله هوایی قرار گرفت و پدافند هوایی ارتش سوریه با اهداف متخاصم مقابله کرده است.

در همین رابطه خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد، در ساعت۰۲:۰۷ بامداد، دشمن اسرائیلی از سمت دریای مدیترانه در غرب لاذقیه، فرودگاه بین‌المللی حلب را هدف حمله هوایی قرار داد.

این منبع نظامی با بیان اینکه به فرودگاه بین المللی حلب خسارات مادی وارد آمده است، گفت: در حال حاضر فعالیت‌های این فرودگاه متوقف شده است.

این تجاوزهای هوایی رژیم اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.
https://irna.ir/xjLVL2
**لاوروف: تقویت روابط با کشورهای اسلامی از اولویت‌های سیاست خارجی روسیه است
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: تقویت بیشتر روابط با کشورهای جهان اسلام از اولویت‌های سیاست خارجی روسیه است.

لاوروف افزود: روسیه به همراه دوستان خود در کشورهای مسلمان بر تشکیل نظم جهانی چندقطبی عادلانه‌تر و دموکراتیک‌تر که بر اساس اصول منشور سازمان ملل متحد است، اصرار دارد.

وی در نشست گروه چشم انداز راهبردی روسیه - جهان اسلام گفت: روسیه، بزرگترین قدرت، دولت و تمدن منطقه اوراسیا، روابط خوب، عادلانه و متقابل محترمانه‌ای با همه کشورهای جهان اسلام دارد.

وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: توسعه بیشتر این روابط از اولویت‌های مستمر سیاست خارجی روسیه است.

لاوروف گفت: روسیه و کشورهای مسلمان در پی نظم جهانی چندقطبی عادلانه بر اساس اصول منشور سازمان ملل هستند و ما ارزش‌های اولترالیبرالی را که غرب به شدت به دنبال تحمیل آن است را رد می‌کنیم.
https://irna.ir/xjLVKY
**دخالت آمریکا در ماجرای مسمومیت دختران ایرانی و جایزه‌ای در حمایت از آشوب‌ها
آمریکا در هفته جهانی زن همزمان با ماجرای مسمومیت دختران دانش آموز ایرانی، آن را مستمسکی برای دخالت بیشتر خود به اسم دفاع از حقوق دختران ایران قرار داده و به اسم دفاع از حقوق زنان و دختران ایرانی در حمایت از آشوب‌ها در ایران جایزه تعیین کرده است.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت مجلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در تداوم دخالت این کشور در امور داخلی ایران درباره ماجرای مسمومیت دختران دانش آموز در ایران گفت: گزارش ها در خصوص مسمومیت دختران دانش آموز در سراسر ایران غیروجدانی است.این مسمومیت ها باید فوری متوقف شود.

وی افزود: زنان و دختران در ایران و در همه جا از حق جهانی برای تحصیلات برخوردارند. برای عاملان این وقایع باید پاسخگویی باشد.

وی در تداوم دخالت در امور داخلی ایران مدعی شد: اگر مشخص شود این مسمومیت ها به اعتراضات ایران ربط دارد، تحقیقات در این زمینه در حیطه وظایف کمیته حقیقت یاب بین المللی سازمان ملل است.

ند پرایس در عین حال با اشاره بازداشت سید علی پورطباطبایی خبرنگار ایرانی در زمینه مسمومیت ها در ادامه ادعاهایش افزود: فشار مقامات ایرانی بر خانواده ها و کادر درمان جهت سکوت نگران کننده است. تمام جهان به شدت نگران این مسمومیت ها است. مقامات ایرانی باید سرکوب رسانه ها را متوقف کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: جهان از نزدیک تحولات در ایران و تحقیقات این کشور در مورد مسمومیت ها را دنبال می کند. اگر این موارد ادامه یابد ما می خواهیم برای کمک به زنان و دختران ایران اقدام کنیم.‌مهمترین امر این است که ما می خواهیم این مسمومیت ها پایان یابد.

ند پرایس همچنین درباره گزارش های ادعایی درباره زندان های مخفی در ایران و شکنجه دختران بازداشت شده مدعی شد که ما این گزارش ها را دیده ایم و برای ما بسیار نگران کننده است.

پیش از ند پرایس، کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید نیز روز دوشنبه وقت محلی در جمع خبرنگاران در واشنگتن در تداوم دخالت در امور داخلی ایران گفت: ما وضعیت بسیار نگران کننده در خصوص مسمومیت دختران دانش آموز در ایران را از نزدیک دنبال می کنیم. این وقایع غیروجدانی است.

وی در تداوم ادعاها مدعی شد اگر این حوادث به ناآرامی ها در ایران ربط داشته باشد، باید تحقیقات مستقل و معتبر در این خصوص انجام شود و پاسخگویی وجود داشته باشد و این امر در حیطه وظایف کمیته مستقل حقیقت یابی سازمان ملل است تا در این زمینه تحقیق کند.

سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: زنان و دختران در همه جا از حق اساسی برای آموزش برخوردارند و بارها و بارها نشان داده شده ، وقتی زنان و دختران آموزش ببینند و می‌توانند به اقتصاد کشورشان کمک کنند، و این به نفع کل جامعه است.

وی مدعی شد بنابراین این احتمال وجود دارد که دختران در ایران صرفا به دلیل تلاش برای تحصیل مسموم شوند که شرم‌آور و غیرقابل قبول است، دلهای ما با قربانیان و خانواده‌های آنهاست. این اقدامات غیرقابل قبول و غیر وجدانی است.

همزمان وزارت امور خارجه آمریکا نیز با ادعای حمایت از زنان و دختران ایرانی اعلام کرد که جایزه گروهی افتخاری مادلین آلبرایت به طور جمعی به "زنان و دختران معترض ایران" در روز هشتم مارس ارائه می شود.

وزارت امور خارجه آمریکا افزود که روز چهارشنبه ۸ مارس آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و جیل بایدن همسر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا، میزبان مراسم سالانه اعطای جوایز بین المللی زنان شجاع در کاخ سفید خواهند بود.

وزارت امورخارجه آمریکا در بیانیه خود درباره ایران آورده است که "مرگ مهسا (ژینا) امینی" در بازداشت گشت ارشاد باعث برانگیخته شدن "ماهها اعتراضات مردمی و تحت رهبری زنان در سراسر ۳۱ استان ایران" شد.

این نهاد آمریکایی ادعا کرد: خشونت‌هاعلیه زنان در ایران سابقه طولانی دارد، اما "کشته شدن بیرحمانه" مهسا امینی روی جامعه ایران اثر گذاشت و جنبش اعتراضی را برانگیخت. در روزهای پس از مرگ امینی، زنان و دختران ایرانی به خیابان ها آمدند و روسری های خود را برداشتند و سوزاندند و موهای خود را کوتاه کردند. شجاعت و سرپیچی آنها موجی از دیگر افراد از جمله مردان و پسران را برانگیخت تا دسته جمعی به آنها بپیوندند.

وزارت خارجه آمریکا در تداوم ادعاهایش علیه جمهوری اسلامی ایران افزود: دانش آموزان دختر نیز به جنبش پیوستند. شبکه‌های اجتماعی به سرعت پر از تصاویر دختران جوانی شد که در کلاس‌های درس خود اعتراض‌ می کردند و در مقابل مدیران مدرسه که سعی داشتند جلوی آنها را بگیرند ایستادند. به رغم واکنش بیرحمانه که در پی آن صدها معترض مسالمت آمیز از جمله حدود ۷۰ کودک کشته شدند، زنان و دختران ایران همچنان ادامه دادند.

در روز جهانی هشتم مارس در آمریکا بر اساس اعلام وزارت خارجه این کشور، سایر دریافت کنندگان جایزه بین المللی "زنان شجاع ۲۰۲۳" از کشورهای ازبکستان، افغانستان، مغولستان، لهستان، قزاستان، آرژانتین، جمهوری آفریقای مرکزی، اردن، کاستاریکا، اتیوپی، مالزی، و اوکراین هستند.

این مداخله جویی آمریکا در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه در حاشیه غرس یک اصله نهال به مناسبت روز درختکاری گفتند: مسئولین باید موضوع مسمومیت دانش‌آموزان را با جدیت دنبال کنند؛ این یک جنایت بزرگ و غیر قابل اغماض است.

رهبر انقلاب اسلامی به موضوع «مسمومیت دانش‌آموزان» نیز اشاره کردند و با تاکید بر اینکه مسئولان و دستگاه‌های اطلاعاتی و انتظامی باید با جدیت آن را دنبال کنند گفتند: این موضوع یک جنایت بزرگ و غیرقابل اغماض است و اگر کسانی در این ماجرا دست داشته باشند، باید عوامل و مسببین آن به اشد مجازات برسند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این موضوع را جنایت درحقِ معصوم‌ترین عناصر جامعه یعنی کودکان و همچنین موجب ناامنی روانی جامعه و نگرانی خانواده‌ها دانستند و خاطرنشان کردند: همه بدانند اگر کسانی به عنوان عوامل این جنایت شناسایی و محکوم شوند، هیچ عفوی در مورد آنها نخواهد بود زیرا باید به اشد مجازات برسند تا مایه عبرت دیگران شود.
https://irna.ir/xjLVLc
**کره شمالی به آمریکا هشدار داد
کیم یو جونگ خواهر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی بامداد سه‌شنبه در بیانیه‌ای هشدار داد که اگر آمریکا علیه آزمایش‌های موشکی کره شمالی اقدام نظامی انجام دهد، پیونگ یانگ آن را اعلان جنگ تلقی خواهد کرد.

کیم با اشاره به اینکه کره شمالی می‌تواند موشک‌های بیشتری به اقیانوس آرام شلیک کند، تاکید کرد: اقیانوس آرام متعلق به ایالات متحده یا ژاپن نیست.

به نوشته رویترز، ایالات متحده و متحدانش تاکنون موشک‌های بالستیک کره شمالی را که توسط شورای امنیت سازمان ملل ممنوع شده است را سرنگون نکرده‌اند اما از آنجایی که پیونگ یانگ تهدید کرد موشک‌های بیشتری بر فراز ژاپن شلیک خواهد کرد، احتمال سرنگونی این موشک‌ها توسط آمریکا به یک سوال بی‌پاسخ تبدیل شده است.

ایالات متحده بمب‌افکن B-۵۲ را برای رزمایش مشترک با جت‌های جنگنده کره جنوبی مستقر کرد، موضوعی که وزارت دفاع کره جنوبی از آن به عنوان نمایش قدرت در برابر تهدیدات هسته‌ای و موشکی کره شمالی یاد کرد.

دو کشور بیش از ۱۰ روز تمرین نظامی در مقیاس بزرگ موسوم به رزمایش «سپر آزادی» را از هفته آینده برگزار خواهند کرد.

حدود ۲۸ هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی به عنوان میراث جنگ کره (۱۹۵۳-۱۹۵۰) در کره‌جنوبی مستقر هستند. این جنگ هرگز به یک معاهده صلح نینجامید بلکه با یک آتش‌بس پایان یافت و طرفین درگیر از نظر فنی هنوز در جنگ قرار دارند.

وزارت خارجه کره شمالی بامداد یکشنبه از سازمان ملل خواست تا فوراً از آمریکا و کره جنوبی بخواهد به رزمایش‌های نظامی مشترک آنها که باعث افزایش تنش‌ها در منطقه می‌شود، پایان دهند.

«کیم سون گیونگ» معاون وزیر خارجه کره شمالی در سازمان‌های بین‌المللی در بیانیه‌ای گفت: رزمایش‌ها و لفاظی‌های دشمنان، به ‌طرز غیرمسئولانه‌ای سطح برخورد را افزایش می‌دهد.

وی افزود: سازمان ملل متحد و جامعه بین‌المللی باید قویاً از آمریکا و کره جنوبی بخواهند که فوراً اظهارات تحریک‌آمیز و رزمایش‌های نظامی مشترک را پایان دهند.

معاون وزیر خارجه کره شمالی اضافه کرد: مایه تاسف است که سازمان ملل به طور مداوم در مورد رزمایش‌هایی که ماهیت تهاجمی آشکار دارند، سکوت کرده است.

پیش تر نیز وزارت خارجه کره شمالی گفته بود: تسلیحات هسته‌ای این کشور موازنه قوا را تضمین می‌کند و واشنگتن مسئول فروپاشی نظام کنترل تسلیحات بین المللی است.

وزارت خارجه کره شمالی همچنین تأکید کرده که آمریکا، کره جنوبی و ژاپن از خط قرمزها عبور کردند و در نتیجه این قابل قبول نیست.

کره شمالی تهدید کرده بود که در پاسخ به رزمایش «سپر آزادی» آمریکا و کره جنوبی که قصد دارند از ۱۳ تا ۲۳ مارس (۲۲ اسفند تا ۳ فروردین) در سطح گسترده برگزار کنند، اقیانوس آرام را به «میدان تیر» تبدیل خواهد کرد.
https://irna.ir/xjLVL6
**انفجار منزل مسکونی در آلمان یک ناپدید و ۴ مصدوم برجای گذاشت
انفجار مهیب در یک منزل مسکونی در شهر اشتوتگارت آلمان، یک نفر ناپدید و ۴ مصدوم برجای گذاشت.

بر اثر این انفجار که گفته می‌شود ناشی از نشت گاز شهری بوده است، ۴ نفر از جمله دو کودک خردسال به شدت مصدوم و روانه بیمارستان شدند.

شدت انفجار به حدی بود که این منزل مسکونی به طور کامل ویران شده است و منازل مسکونی و خودروهای نزدیک محل انفجار نیز خسارت زیادی دیده‌اند.

هنوز از سرنوشت یک خانم سالمند ۸۵ ساله اطلاعی در دست نیست و جستجو برای یافتن وی در مخروبه‌های ساختمان ادامه دارد.
https://irna.ir/xjLVLd
**آمریکا: از تلاش‌های گروسی برای حل و فصل مسائل با ایران استقبال می‌کنیم
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سفر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت ما از تلاش‌های رافائل گروسی برای حل و فصل مسائل مرتبط با تعهدات پادمانی ایران و سایر مسائل استقبال و از او قدردانی می‌کنیم.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در واشنگتن به خبرنگاران گفت: در بیانیه مشترک ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران متعهد شد گام‌های مهمی بردارد و آمادگی خود را برای همکاری‌ با آژانس در زمینه مسائل پادمانی باقیمانده اعلام کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: ما انتظار داریم که ایران در راستای این بیانیه مشترک، اقدام قاطع و سریع انجام دهد.

ند پرایس در عین حال مدعی شد که در گذشته شاهد بوده ایم که ایران وعده داده اما به آنها عمل نکرده است.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا ادامه داد، ما و شورای حکام آژانس به صراحت اعلام کرده ایم که ایران باید بطور کامل و بدون تاخیر با آژانس همکاری کند و ما در انتظار گزارش های آینده آژانس در خصوص اقدامات ایران هستیم.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا درباره نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز گفت که درباره نشست شورای حکام، باید بگویم ایران یکی از موضوعات مورد بحث خواهد بود. ما با متحدان اروپایی خود و آژانس در خصوص استفاده از موثرترین ابزار که ایران تعهدات خود را رعایت کند، در ارتباط بوده ایم.

واکنش ند پرایس به اظهارات کنعانی

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر واکنش او به اظهارات همتای ایرانی اش درباره تبادل پیام میان ایران و آمریکا بار دیگر تهران را متهم به اظهارات گمراه کننده کرد و مدعی شد: ما در چند هفته گذشته اظهارات گمراه کننده و دروغ های آشکار بسیاری از مقامات ایرانی شنیده ایم. برجام در دستورکار نیست. مدتها است که دیگر در دستور کار نبوده است. آنچه در دستور کار است، سه موضوع مهم خشونت و سرکوب، ارسال فناوری پهپادی ایران به روسیه و بازداشت آمریکایی‌ها در ایران است.

پیش از این رابرت مالی (راب ملی) نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اعلام کرده بود،ایالات متحده قبل از تصمیم گیری درباره اقدامات و گامهای بعدی درباره ایران منتظر نتایج سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران خواهد ماند.

نماینده ویژه دولت بایدن روز پنجشنبه به وقت محلی در نشستی در نشستی با حضور کارشناسان اندیشکده‌های آمریکایی که توسط لابی صهیونیستی جی-استریت برگزار شده بود، پیش از سفر گروسی به تهران گفت: مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است به ایران برود. او هنوز گزارش خودش را در خصوص پایبندی یا عدم پایبندی ایران به ان.پی.تی منتشر نکرده است. باید منتظر آن بمانیم تا بعد ببینیم چه اقداماتی مناسب هستند.

مذاکره کننده ارشد آمریکا در گفتگوهای غیرمستقیم با ایران افزود: با سه کشور اروپایی (تروئیکای اروپا) و کشورهای دیگر در جهان که نگران برنامه هسته‌ای ایران هستند، در تماس نزدیک هستیم و در این خصوص تصمیم خواهیم گرفت.

رابرت مالی ادعا کرد: صرفنظر از هر اقدامی که انجام دهیم نگرانی‌های ما در خصوص ایران وجود دارند و مرتفع نخواهند شد. ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری نمی‌کند و هنوز سوالاتی وجود دارند که ایران پاسخ نداده است.

این مقام دولت بایدن مدعی شد که کشف ذرات اورانیوم غنی‌شده تا ۸۴ درصد از جمله دیگر نگرانی‌های آمریکا در خصوص ایران است و تصریح کرد: نیاز به توضیحاتی در این زمینه داریم و منتظر ارزیابی آژانس بین الملللی اتمی هستیم.

رابرت مالی در عین حال گفت: بنابراین نباید درباره اقداماتی که انجام خواهیم داد یا نخواهیم داد، عجله کرد.

آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران در پی سفر رافائل گروسی به تهران در بیانیه مشترکی اعلام کردند: در خصوص مسائل پادمانی باقی‌مانده مربوط به سه مکان، ایران آمادگی خود را برای ادامه همکاری و ارائه اطلاعات و دسترسی بیشتر به منظور رسیدگی به مسائل پادمانی باقی‌مانده اعلام کرد.

در این بیانیه مشترک آمده است: ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه می‌دهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند. روش اجرای آن طی یک نشست فنی که به زودی در تهران برگزار می‌شود، میان دو طرف مورد توافق قرار خواهد گرفت.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اظهار داشت که پنجره برای توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها (وین) همچنان باز است اما این پنجره برای همیشه باز نخواهد بود.

وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با سی ان ان اضافه کرد: با استفاده از واسطه ها، به صراحت به آمریکایی ها اعلام کرده ایم که همچنان در مسیر توافق قرار داریم. اما اگر مجلس ایران قانون جدیدی تصویب بکند ما باید از قانون پارلمان حمایت کنیم.لذا پنجره برای توافق همچنان باز است اما این پنجره برای همیشه باز نخواهد ماند.

امیرعبداللهیان افزود: طرف آمریکایی از طریق کانال‌های دیپلماتیک، پیام‌های مثبتی (در ارتباط با مذاکرات) ارسال کرده است اما در موضع‌گیری‌های رسانه‌ای، اظهاراتی زا مطرح می‌کنند که کاملا متفاوت است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه به وقت تهران در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات ایران و آمریکا که از او سوال شده بود، توضیح داد: مذاکرات رسمی و علنی انجام نشده اما تبادل پیام ها بین دو کشور انجام می شود؛ مقامات آمریکایی ها اعلام کردند که تبادل ها ادامه دارد و تماس هایی که از طریق طرف های مقابل وجود دارد این پیام ها تبادل می شود.

کنعانی از بورل به عنوان هماهنگ کننده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان یکی از کانال‌های تبادل پیام نام برد و گفت: با تماس هایی که با طرف های مختلف وجود دارد، دیدگاه ها و پیام ها منتقل می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: سفر آقای گروسی به تهران هم بخشی از روند کمک به بازگشت طرف‌های برجام به این توافق بود و امیدواریم که رفع مسائل و مشکلات فنی که مدنظر آژانس است، به بازگشت طرف ها به برجام کمک کند.
https://irna.ir/xjLVLg
**وزیر دفاع انگلیس: مدرن‌سازی ارتش در بحبوحه جنگ و تورم بسیار حیاتی است
بن والاس وزیر دفاع انگلیس با تاکید بر اینکه هزینه‌های دفاعی باید در اولویت باشند، گفت: مدرن‌سازی ارتش در بحبوحه جنگ و تورم بسیار حیاتی است.

وزیر دفاع انگلیس با تاکید بر نیاز به نوسازی نیروهای مسلح این کشور، افزود: هزینه این نوسازی باید به صورت جداگانه و پیش از افزایش پیش‌بینی شده ۵ میلیارد پوندی (۶ میلیارد دلاری) هزینه‌های دفاعی به این امر اختصاص داده شود.

والاس در سخنرانی خود در کنفرانس دفاع و امنیت داخلی محافظه‌کاران گفت: نوسازی ارتش انگلستان بسیار حیاتی است و به همین دلیل از ریشی سوناک نخست‌وزیر این کشور درخواست کمک مالی اضافی بین ۸ تا ۱۱ میلیارد پوند را برای رسیدگی به این امر کرده‌ایم.

در حالی که جرمی هانت وزیر دارایی دولت سوناک تلاش می‌کند لایحه بودجه دولت را تا هفته آینده تنظیم کند، برخی از قانونگذاران محافظه‌کار موافق افزایش بودجه دفاعی هستند.

بر اساس گزارش‌ رسانه‌های انگلیس، افزایش پیشنهادی بین ۴ تا ۵ میلیارد پوند برای دو سال آینده است این در حالی است که مقامات خزانه‌داری اظهار کردند که هزینه بسیاری از پروژه‌های دفاعی موجود هم‌اکنون نیز از هزینه‌های پیش‌بینی‌شده خود فراتر رفته‌اند.

والاس با تاکید بر اینکه هزینه‌های دفاعی باید در اولویت باشند، گفت: من فکر می‌کنم در تمام دوران مسئولیتم تلاش کرده‌ام تا اهمیت امور دفاعی را در فرهنگ عمومی جا بیندازم و جایگاه آن را ارتقا بخشم.

وی با اشاره به اینکه جهان خارج به ما ثابت کرده است که اگر در امور دفاعی سرمایه‌گذاری نکنیم، ابزارهای لازم را برای ایفای نقش خود به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل در اختیار نخواهیم داشت، تصریح کرد: دولت انگلیس تا آخر به حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد.

ریچارد کمپ که تا سال ۲۰۰۶ در ارتش انگلیس خدمت می‌کرد، بر این باور است که وضعیت نظامی این کشور به قدری تحلیل رفته است که برای مبارزه با یک کشور دشمن مجهز مانند روسیه با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.

او که فرماندهی نیروهای انگلیس در افغانستان را برعهده داشت، به نشریه «آی» گفت که شمار سربازان در ارتش، «حتی از دوران جنگ در افغانستان، زمانی که ما برای مبارزه نیروهای کافی نداشتیم، به طرز چشمگیری کاهش یافته است؛ و این در برابر دشمنی بسیار متفاوت بود که اصلا به روس‌ها که ممکن است در آینده با آنها درگیر شویم، شباهت ندارد.»

این مقام نظامی اسبق انگلیس یکی از مشکلات عمده را «مقدار مهمات توپخانه» دانست و گفت: جنگ اوکراین نشان داد که اوضاع توپخانه ما تا چه اندازه افتضاح است درحالی که درصورت بروز جنگ باید بتوانیم روزانه هزاران گلوله توپ شلیک کنیم.

وی هشدار داد: «شما نمی توانید این چیزها را یک شبه بسازید، باید انبارهای بزرگ مهمات داشته باشید که ما نداریم.»

به گفته کمپ انگلیس مقادیر زیادی تسلیحات به اوکراین ارسال کرده و باید انبار مهمات خود را سریع‌تر ترمیم کند. وی افزود که بخشی از مشکلات ارتش به فرآیندهای تدارکاتی وزارت دفاع بازمی‌گردد و «پول زیادی هدر می رود» که باید اصلاح شود.

این افسر اسبق ارتش انگلیس ادامه داد: من می‌گویم قطعاً از زمان جنگ جهانی دوم، ارتش بریتانیا به اندازه امروز ضعیف نبوده است و به‌ نظرم ما حتی توانایی جنگیدن مانند جنگ اول خلیج فارس و یا فالکلند را نداریم. ما فاقد موشک‌های بالستیک هستیم، کمبود سامانه دفاعی در برابر موشک‌های بالستیک داریم و تقریباً در هر قابلیت رزمی که فکرش را بکنید، کمبود داریم.

اوضاع وخیم ارتش انگلیس این روزها در سطح رسانه‌ها خبرساز شده است. شبکه خبری اسکای چندی پیش به نقل از منابع دفاعی انگلیس گزارش داد که ارتش این کشور از نگاه آمریکا دیگر به عنوان یک نیروی جنگی سطح بالا تلقی نمی‌شود.
https://irna.ir/xjLVLq
**ائتلاف سعودی ۱۰۳ بار آتش‌بس الحدیده یمن را نقض کرد
منابع خبری بامداد سه‌شنبه گزارش دادند، ائتلاف سعودی در ۲۴ ساعت گذشته استان الحدیده یمن را هدف حملات هوایی، موشکی و توپخانه قرار داده و ۱۰۳ بار آتش‌بس ادعایی در این استان را نقض کرده‌ است.

اتاق عملیات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در استان الحدیده اعلام کرد، پهپادهای شناسایی و جاسوسی ائتلاف سعودی وارد آسمان مناطقی در این استان شدند و به گشت زنی پرداختند.

بر اساس این گزارش، حملات راکتی ائتلاف سعودی نیز در مناطق مختلفی از استان الحدیده ادامه داشته است و واحد توپخانه ائتلاف سعودی نیز مناطقی در این استان را هدف قرار دادند.

این گزارش می‌افزاید، هواپیماهای شناسایی و مسلح ائتلاف سعودی نیز در سه نوبت مناطقی را در حیس هدف قرار دادند.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.

پیش تر سرلشکر جلال الرویشان معاون دفاعی و امنیتی نخست وزیر یمن گفته بود که وضعیت نه صلح و نه جنگ یک تهدید است و تکیه ما بر اتحاد ملت و مسئولان است.

همچنین «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتش‌بس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
https://irna.ir/xjLVLw
**شورای حکام آژانس؛ روند آینده چگونه می‌تواند رقم بخورد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن ابراز رضایتمندی از توافق‌های بدست آمده با ایران برای حل‌وفصل مسائل پادمانی، آمادگی این سازمان را برای نقش آفرینی در زمینه ترسیم مبنای مورد نیاز برای از سرگیری اجرای برجام در سایه تذکر به جوسازی رسانه‌ها و تحرکات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی اعلام کرد.

این شالوده دیدگاه رافائل گروسی پس از بازگشت از سفر دو روزه او به تهران است که به موجب آن مقرر شد ایران به صورت داوطلبانه به بازرسان آژانس اجازه ‌دهد فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتری را با هدف پایان دادن به ادعاهای سیاسی اجرا کند.

مدیرکل آژانس معتقد است که یک درک روشن و شفاف درباره ادامه همکاری‌ها برای حل‌وفصل مسائل پادمانی حاصل شده است. او با استناد به تجربیات گذشته می‌گوید که ترسیم نقشه راه و تعیین ضرب‌الاجل با واقعیت‌های روی زمین تناسبی ندارند. از نظر او تمرکز روی مسائلی است که تلاش برای حل‌وفصل آن طولانی شده؛ اما تعیین مهلت روش سودمندی در این روند بشمار نمی‌رود. گروسی تاکید دارد که نسبت به نتیجه مذاکرات و توافق‌های بدست آمده با ایران نه خوش‌بین و نه بدبین، بلکه در سایه رضایتمندی، واقع‌بین است.

اما از نگاه منتقدان غربی، گروسی به مذاکرات با ایران بیش از حد خوش‌بین است. رسانه‌های غربی طی ساعات اخیر با انتشار گزارش‌های جهت‌دار تلاش کرده‌اند تا اعتبار توافق به‌دست آمده را تضعیف کنند.

در همین پیوند خبرگزاری فرانسه به نقل دیپلمات‌های غربی مدعی شد که ایران به واسطه سفر گروسی سرگرم مانوردادن روی برنامه اتمی این کشور است. همچنین در نشست خبری روز دوشنبه که در حاشیه اجلاس شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار شد، نماینده یک رسانه اروپایی مصرانه پیگیر جزئیات برنامه آژانس و روش اجرای توافقات بدست آمده در ایران بود تا روزنه‌ای برای بی‌اعتبار کردن دستاورد سفر گروسی به تهران پیدا کند.

مدیرکل آژانس با لحنی تند پاسخ داد: چرا اجازه نمی‌دهید کارمان را انجام دهیم؛ مگر اینکه بخواهید به عنوان یک بازرس به ما ملحق شوید که ممکن است جالب باشد. وی با بیان اینکه ما می‌دانیم چه کار باید انجام دهیم توضیح داد که آژانس از وظایف خود آگاه است و طبق ماموریتی که دارد ارزیابی خود را ارائه خواهد کرد.

گروسی ادامه داد: «هنگامی هم که کار پیش نمی‌رود ما این موضوع را گزارش می‌کنیم. اما اینکه بخواهیم فهرست مکان‌ها و افراد و ... ارائه کنیم، غیر ممکن است. هیچ وقت چنین اتفاقی نیفتاده است. نه فقط در رابطه با این موضوع که در خصوص هرگونه مسائل پادمانی با این سطح از حساسیت (رخ نداده است)». وی در راستای جلوگیری از جوسازی رسانه‌ها خاطر نشان کرد: ‌شما می‌توانید اطمینان داشته باشید که آژانس به طور مداوم به امر اطلاع رسانی مبادرت خواهد داشت.

در واقع باید اذعان کرد که گروسی در جلسه با خبرنگاران زمان زیادی را صرف کرد تا برخی از اظهارنظرهای دو پهلویی را که طی ماه‌های اخیر درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح کرده بود، اصلاح کند. او از دستاوردهای مهم سفرش به تهران و نتیجه دیدار با مقام‌های ارشد کشورمان سخن گفت و بیان داشت: من در جلسه با رئیس جمهور ایران فرصت داشتم تا دیدگاه خود را درباره روش همکاری آژانس با ایران توضیح دهم. همچنین دیدار و مذاکرات مفصلی را با وزیر امور خارجه ایران داشتم.

گروسی در برابر پرسش شیطنت‌آمیز خبرنگاری که درباره نتیجه عملی این گفت‌ وگوها سوال پرسید، تصریح کرد: در سیاست بین‌الملل گفت‌ وگو با کسانی که تصمیم‌گیر هستند، فارغ از نتیجه آن، اثر گذار است. وی در عین حال خاطر نشان کرد که توافق بدست‌ آمده با ایران «گامی در جهت درست» است.

از سویی، گروسی به طور ناخواسته وارد جدال لفظی با نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر سر موضوع ایران شده است. بنیامین نتانیاهو در واکنش به اظهارات اخیر گروسی در تهران که حمله به تاسیسات هسته‌ای را غیرقانونی خواند، مدعی شد: «کدام قانون؟ مسلم است که ما اجازه انجام این کار را داریم و مسلم است این کار را خواهیم کرد». وی برهمین اساس اظهارات گروسی را «بی ارزش» توصیف کرد.

مدیرکل آژانس در جلسه روز دوشنبه در واکنش به سخنان نتانیاهو عنوان کرد که قوانین بین‌المللی از پروتکل ژنو در سال ۱۹۴۹ تا قطعنامه‌های شورای حکام تصریح کرده‌اند که حمله به تاسیسات هسته‌ای غیر قانونی است. مدیرکل آژانس برهمین اساس خاطر نشان کرد که حرفی خارج از عرف مطرح نکرده است.

هرچند بعید است که این جدال لفظی تاثیر چندانی بر نفوذ لابی رژیم صهیونیستی در آژانس داشته باشد اما این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که آشکار شدن اختلاف نظر تل‌آویو با آژانس بر سر ایران، در سطح افکار عمومی و رسانه‌های جریان اصلی، تحول مهمی بشمار می‌رود.

به هرتقدیر، ادعاهای سیاسی پادمانی درباره ایران، نخستین بار از سوی نخست‌ وزیر رژیم صهیونیستی مطرح و سپس توسط رسانه‌ها، مقام‌های غربی و در گزارش‌های آژانس دامن زده شد، همچنین رژیم صهیونیستی به‌عنوان مجرم اصلی فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌ای در جهان، بشدت در تلاش است تا پرونده بسته‌شدۀ "ابعاد احتمالی نظامی" در سال ٢٠١۵ را به واسطه اطلاعات یا ادعاهای غیرمستند مجدداً مفتوح ‌سازد.

این رژیم که دارای زرادخانه‌های مملو از تسلیحات اتمی است، با طرح اتهام‌هایی علیه برنامه کاملاً صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، تلاش می‌کند تا این پرونده را به عنوان یک پروژه سیاسی - امنیتی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد. اما جدال لفظی اخیر نتانیاهو و گروسی را می‌توان سرآغاز تحولی مهم در راستای تجدید نظر مواضع آژانس نسبت به تل‌آویو تعبیر کرد که چه بسا در آینده‌ای نه چندان دور به فشار علیه برنامه هسته‌ای مخفی رژیم صهیونیستی تبدیل شود.

به هر روی به نظر می‌رسد که گروسی به لطف ابتکار عمل ایران، فعلا ترمز جوسازی رسانه‌ها و تحرکات منفی رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته‌ای ایران را کشیده تا فضایی را برای از سرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها و اجرای برجام ایجاد کند.

در همین پیوند میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین نتیجه سفر مدیرکل آژانس به ایران را سازنده ارزیابی کرده و می‌گوید: ایران، روسیه و چین آماده نهایی کردن تصمیم برای بازگشت به پارامترهای اولیه توافق هسته‌ای هستند که تقریباً به طور کامل روی آن توافق شده است. وی با این حال متذکر شد که نمایندگان انگلیس، آلمان، فرانسه و آمریکا فعلاً مایل به انجام این کار نیستند.

از این منظر اگر طرف‌های غربی که توافق سال ۹۴ را به نابودی کشانده و تاکنون در فاصله گرفتن از میراث‌ منحوس گذشته ناکام مانده‌اند، در چارچوب فرصت بوجود آمده، اراده به خرج داده و تصمیم‌های مشخصی را که لازمه جمع‌بندی مذاکرات است اتخاذ کنند، توافق نهایی در کمترین زمان محقق خواهد شد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان هفته پیش در کنفرانس خلع سلاح سازمان ملل متحد در ژنو تصریح کرد: وضعیت فعلی برجام نتیجه سوء محاسبه و اشتباه سیاست آمریکاست. تجارب گذشته به ما آموخت که دور جدید مذاکرات را با دقت و حساسیت بیشتری پیش بریم.

وی افزود: مسائل محدود باقی مانده را می‌توان به آسانی مورد بررسی قرار داد. با اراده و حسن نیت طرف‌ها، بدون هر گونه پیش شرط و در چارچوب گفت وگوهایی که انجام شده است، قابل حل بوده و گام نهایی از سوی اعضاء می‌تواند برداشته شود.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آمریکا باید اراده و قدرت تصمیم گیری برای جمع بندی مذاکرات طولانی انجام شده داشته باشد. ما برای تداوم کار تا رسیدن به جمع بندی توافق آماده هستیم.
https://irna.ir/xjLVLj
**نظامیان ۱۸ روستایی را در میانمار کشتند
دست کم ۱۸ غیرنظامی تن در حمله نظامیان میانماری به چندین روستا در مرکز این کشور کشته شده اند.

بنابر اعلام ساکنان این روستاها در میان کشته شدگان سه زن وجود دارد که نظامیان پس از یورش به این روستاها شماری از زنها را ربوده اند و پس از تجاوز به آنها سرهای آنها را از بدنشان جدا کرده اند.

بر اساس این گزارش، نظامیان همچنین اقدام به دزدی از خانه روستائیان کرده و وسایل قیمیتی از جمله طلاهای مردم را ربوده اند.

از زمان وقوع کودتا در میانمار در ۲۰۲۱، هر روز به شدت وخامت اوضاع در این کشور افزوده می شود.

کودتای ۱ فوریه ۲۰۲۱ پس از آن اتفاق افتاد که ارتش نتیجه انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ را رد کرد، که در آن حزب لیگ ملی برای دموکراسی به رهبری سوچی با قاطعیت پیروز شد. حکومت نظامی ادعای تقلب گسترده در انتخابات را داشت، اتهاماتی که کمیسیون انتخابات غیرنظامی، قبل از انحلال، آن را رد کرد.
در اوایل ماه جاری میلادی، شورای حاکم میانمار در بیش از ۳۲۰ شهرستان از ۳۳۰ شهرستان کشور حکومت نظامی اعلام و حالت فوق‌العاده را به مدت ۶ ماه تمدید کرد. ارتش همچنین حملات هوایی را علیه جنبش مقاومتی که پس از کودتا به وجود آمد، انجام داده است.

به گفته انجمن جهانی کمک به زندانیان سیاسی، تا یک اسفند، نزدیک به ۲۰ هزار زندانی سیاسی بازداشت شده و بیش از ۳ هزار نفر توسط ارتش کشته شده‌اند.

به استناد گزارش های خبری، ارتش میانمار حملات گسترده ای را در حومه شهر انجام داده است و اقدام به سوزاندن روستاها و بیرون راندن صدها هزار نفر از خانه هایشان کرده است.
https://irna.ir/xjLVMQ
**دیپلمات روس: جنایات آمریکا و ناتو در افغانستان بی‌مجازات ماند
عضو هیات روسیه در سازمان ملل، با تاکید بر اینکه مشکلات امروز افغانستان نتیجه ۲۰ سال حضور نیروهای آمریکایی در این کشور است، اعلام کرد: آمریکا و ناتو هنوز برای جرائم خود در افغانستان مجازات نشده‌اند.

آرتور چرنیاکوف در سخنانی در پنجاه و دومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو گفت: شرایط نامساعد فعلی در افغانستان حاصل حضور ۲۰ ساله نظامی آمریکا و سایر اعضای ائتلاف ناتو است.

وی با اشاره به خروج آشفته آمریکا از افغانستان در ۲۰۲۱، افزود: آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و ماهواره‌هایشان، خرابی و فقر به جای گذاشتند و اکنون بی‌شرمانه به دنبال مقصر جلوه دادن مقام‌های افغانستانی هستند.

این دیپلمات روس با بیان اینکه آن‌ها [آمریکا و متحدانش در ناتو] در ازای کمک‌های بشر دوستانه از کابل امتیازهای سیاسی می‌خواهند، تاکید کرد: هیچ ارزیابی قانونی صحیحی از جنایات نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان به عمل نیامده و این جرائم همچنان مجازات نشده باقی مانده‌اند.

چرنیاکوف تصریح کرد: مقام‌های افغانستان منابع لازم را برای بهبود وضعیت اقتصادی این کشور در اختیار ندارند، به ویژه به این دلیل که ۹ میلیارد دلار از دارایی‌های این کشور به طور غیرقانونی بلوکه شده است.

افغانستان طولانی ترین جنگ تاریخ آمریکا بود که از سال ۲۰۰۱ و پس از حملات یازده سپتامبر آغاز شد و در ۱۵ ماه اوت سال ۲۰۲۱ (۲۴ مرداد ۱۴۰۰) به پایان رسید.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای خاتمه طولانی‌ترین جنگ این کشور، ۱۷ روز تاریک و دلهره آور را در سال ۲۰۲۱ برای آمریکایی ها و جهان و پایانی مرگبار و پر از درد و رنج را برای مردم افغانستان رقم زد تا پایان پروژه ناکام «ملت سازی» آمریکا را اعلام کند.

در پی خروج مفتضحانه آمریکا از افغانستان، شبه‌نظامیان طالبان که در سال ۲۰۰۱ از قدرت بیرون رانده شده بودند، دوباره به قدرت رسیدند.
https://irna.ir/xjLVMn
**رانش زمین در اندونزی/ادامه جستجوها برای نجات بازماندگان
مدیریت بحران اندونزی اعلام کرد تاکنون دستکم ۱۵ نفر در رانش زمین جان باخته اند و در عین حال تلاش برای یافتن ۴۲ نفر دیگر که هنوز پیدا نشدند ادامه دارد.

رانش زمین روز گذشته که در پی بارش سنگین ۶ روزه اخیر باران در اندونزی اتفاق افتاد خانه ها در روستای جزیره سیاراسان واقع در منطقه ناتونا در ۸۹ کیلومتری جزیره برنئو را زیر آب برد.

عبدل موهاری سخنگوی مدیریت بحران اندونزی گفت تخمین زده می شود رانش زمین بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر بوده و تنها ۴۲ نفر در تیم امداد و نجات در این عملیات پیچیده در منطقه دورافتاده شرکت کردند. تجهیزات سنگین از جمله بیل مکانیکی به همراه افرادی برای کمک به عملیات در راه هستند.

وی در گفتگوی تلفنی با خبرنگاران افزود ممکن است تعداد جان باختگان هر لحظه تغییر کند. ۱۰ جسد از میان ۱۵ نفر که جان خود را از دست دادند پیدا شده است و هزار و ۲۱۶ نفر به اقامتگاه های موقت در مساجد و مراکز بهداشت منتقل شدند.

از سوی دیگر ۲ بالگرد از جاکارتا برای کمک به تیم امداد و نجات به همراه چادر و مواد غذایی و پتو به منطقه اعزام شدند.
https://irna.ir/xjLVN4
**معاون وزیر خارجه روسیه: مقدمات نشست چهارجانبه با حضور ایران در جریان است
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: مقدمات برای نشست چهارجانبه با حضور ایران به منظور از سرگیری روابط ترکیه و سوریه با احتیاط و دقیق درحال انجام است.

پایگاه خبری دام پرس سوریه امروز (سه شنبه) به نقل از «میخائیل بوگدانف» معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: در حال کار بر روی یک اقدامات محتاطانه و آرام برای نشست وزرای خارجه روسیه، سوریه، ترکیه و ایران هستیم.

وی با بیان اینکه «ما در حال کار بر روی این موضوع هستیم»، افزود: می‌توانم به شما بگویم که ما توافق کردیم تا زمانی که زمانش فرا نرسد، جزئیات را فاش نکنیم. همه چیز به این سادگی نیست. ما باید با احتیاط و بر اساس اصول دیپلماسی آرام کارها را پیش ببریم.

روسیه ماه دسامبر، میزبان اولین مذاکرات وزرای دفاع ترکیه و سوریه در ۱۱ سال گذشته بود. در سال ۲۰۱۱ جنگ داخلی در سوریه آغاز شد. ترکیه که قبل از این درگیری روابط نزدیکی با دمشق داشت، طرف مخالفان و گروههای مسلح مخالف دولت قانونی سوریه را گرفت. از آن زمان تاکنون روابط ترکیه با سوریه همچنان دشوار بوده است. با این حال، پس از شکست نقشه و جنگ تحمیلی تروریستی علیه دولت و ملت سوریه و بویژه در ماههای اخیر آنکارا و دمشق و همچنین برخی رسانه ها از احتمال عادی سازی تدریجی روابط صحبت می کنند.

بوگدانوف پیشتر گفته بود که از سرگیری فعالیت نمایندگی‌های دیپلماتیک در هر دو کشور (ترکیه و سوریه) باید یکی از نتایج تلاش‌های مشترک در این راستا باشد.

وی افزوده بود: در دسامبر گذشته نشستی بین وزرای دفاع و روسای دستگاههای اطلاعاتی روسیه، ترکیه و سوریه در مسکو برگزار شد و طی آن زمینه‌های اصلی برای ادامه کار مشترک تعیین و سازوکار کارشناسی برای هماهنگی انجام شد.

معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه کشورش از این مذاکرات می‌کند، اظهار داشت که ایران تمایل خود را برای پیوستن به روند این مذاکرات ابراز کرده است.

این درحالی است که مذاکرات در فرمت آستانه نیز از شش سال پیش برای حل و فصل سیاسی مسائل سوریه آغاز شده و در آن جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه مشارکت دارند.

در بیانیه پایانی مذاکرات آیت الله «سید ابراهیم رئیسی»، «ولادیمیر پوتین » و «رجب طیب اردوغان» رئیسان جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه که ۱۹ جولای (۲۸ تیر) در تهران برگزار شد، تایید کردند که بحران سوریه تنها توسط خود سوری ها قابل حل است.

رؤسای جمهوری ایران، روسیه و ترکیه در چارچوب روند آستانه که مذاکرات سوریه را دربر می‌گیرد، ۱۹ جولای (۲۸ تیر) در تهران دیدار کردند. قبل از آن نشست سه‌جانبه سران ترکیه، روسیه و ایران در قالب روند آستانه اول جولای ۲۰۲۰ به روش ویدئوکنفرانس برگزار شد.
https://irna.ir/xjLVMZ
**ترکیه با سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو پای میز مذاکره می نشیند
وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که مقامات کشورش پنجشنبه ۹ مارس ۲۰۲۳ (پس فردا) برای سومین بار به منظور بررسی پرونده درخواست عضویت سوئد و فنلاند در پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) گردهم می‌آیند.

«مولود چاووش‌اوغلو» گفت: طرفین برای بررسی پرونده درخواست عضویت سوئد و فنلاند، در بروکسل دیدار کرده و روند اجرای پیش شرط‌های اعلام شده ترکیه را بررسی خواهند کرد.

به گزارش این رسانه، سومین نشست سه‌جانبه قرار بود بهمن ماه برگزار شود اما پس از اقدام تحریک‌آمیز در سوئد و اهانت به قرآن کریم در استکهلم، به درخواست آنکارا به تعویق افتاد.

چاووش‌اوغلو اعلام کرده که ترکیه می‌خواهد شاهد گام‌های ملموس دو کشور سوئد و فنلاند در مبارزه با تروریسم باشد.

وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه اقدامات لازم هنوز از سوی این کشور متقاضی عضویت در ناتو انجام نشده است، افزود: آنکارا بدون مشاهده نتایج ملموس از اقدامات این دو کشور به خصوص از سوی سوئد، با عضویت آنها در ناتو موافقت نخواهد کرد.

وی اضافه کرد: در مجموع آنکارا دیدگاه مثبتی نسبت به عضویت فنلاند در ناتو دارد.

وزیر خارجه ترکیه یک هفته پیش نیز اعلام کرده بود که آنکارا در صورت اجرای شروط و تعهدات اعلام شده، با درخواست الحاق سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) موافقت خواهد کرد.

برای بررسی پرونده درخواست الحاق سوئد به ناتو، تاکنون دو جلسه مشترک برگزار شده و جلسه سوم نیز به علت اقدام افراط گرایان در اهانت غیرقابل قبول به قرآن کریم، به تعویق افتاد.

«ینس‌ استولتنبرگ» دبیرکل ناتو و مقامات آمریکا عضویت ان دو کشور را منوط به جلب رضایت و موافقت ترکیه اعلام کرده‌‎اند.

پس از آغاز جنگ بین روسیه و اوکراین، فنلاند و سوئد درخواست عضویت در ناتو را ارائه کردند که این درخواست باید به تایید تمام ۳۰ عضو این پیمان نظامی برسد.

ترکیه از زمان ارائه این درخواست، با اعلام شروطی از این دو کشور خواست که از مخالفان کُرد و حامیان پ.‌ک.‌ک در کشورشان میزبانی نکرده، از آنها حمایت نکنند و افراد مظنون به اقدامات تروریستی را به ترکیه تحویل دهند.

اقدام موهن یک نماینده تندروی مجلس سوئد در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم و آتش زدن قرآن کریم در آن محل نیز به پیچیده‌تر شدن موضوع درخواست عضویت این کشور شبهه جزیره اسکاندیناوی منجر شد.

پس از این اقدام موهن، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه اعلام کرد که اقدام این فرد با مجوز دولت این کشور انجام شده و دیگر استکهلم نباید انتظار حمایت ترکیه را از پیوستن این کشور به ناتو داشته باشد.

آنکارا خواستار تحویل ۱۳۰ نفر از مخالفان دولت ترکیه برای موافقت با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو است که هم‌اکنون در این دو کشور ساکن بوده و اغلب هم جزو معارضان کُرد و متهمان مشارکت در کودتای نافرجام ۲۰۱۶ ترکیه هستند.
https://irna.ir/xjLVN5
**دیپلمات روس: غرب، هکرها را برای اقدام سایبری علیه مسکو استخدام می‌کند
نماینده روسیه در نشست کارگروه امنیت سایبری سازمان ملل با بیان اینکه غرب هکرها را برای اقدامات سایبری علیه مسکو استخدام می‌کند، تاکید کرد: غربی‌ها با معرفی «هکرهای روسی» به عنوان یک مشکل به دنبال پنهان کردن فعالیت‌های مخرب خود در فضای سایبری هستند.

ایرینا تیاژلووا نماینده روسیه در نشست کارگروه امنیت سایبری سازمان ملل متحد، گفت: کشورهای غربی در حال جذب هکرها به منظور اجرای عملیات‌ سایبری علیه مسکو هستند.

وی افزود: هدفی که آمریکا و متحدانش با مطرح کردن مساله «هکرهای روسی» و یا «تهدید سایبری روسی» دنبال می‌کنند، دیگر بر کسی پوشیده نیست. تنها هدف [آن‌ها] پنهان کردن فعالیت‌های مخرب خود در فضای سایبری است.

به اعتقاد تیاژلووا، کشورهای ناتو علاوه بر اینکه آزادانه در پی نظامی سازی فضای سایبری هستند، به طور فعال توان تهاجمی و مسیرهای حملات سایبری خود را تقویت می‌کنند.

این دیپلمات روس خاطر نشان کرد: شواهد مستند فراوانی از جمله افشاهای علنی مقام‌های ارشد [غربی] در خصوص اقدامات خرابکارانه سایبری علیه روسیه وجود دارد.

وی با بیان اینکه حملات سایبری به تاسیسات اطلاعاتی روسیه از زمان آغاز جنگ اوکراین ۱۰ برابر شده‌ است، تصریح کرد: پس از آغاز «عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین»، کشورهای غربی با هدف ارزیابی قدرت اقتصادی و مالی و همچنین توان بخش انرژی و صنایع حیاتی روسیه یک کارزار تمام عیار علیه مسکو راه اندازی کردند.

تیاژلووا ادامه داد: استخدام فعالانه هکرهای مزدور، استفاده از اطلاعات و قابلیت‌های ارتباطی متحدان خود و شرکت دادن کاربران در سراسر جهان در این فعالیت‌های جنایتکارانه، از جمله اقدامات بلوک غرب در فضای سایبری است.

نماینده روسیه در نشست کارگروه امنیت سایبری سازمان ملل، اوکراین را در این سناریو غرب، یک میدان آزمایش خواند و گفت: غرب بودجه قابل توجهی را برای افزایش ظرفیت تهاجم سایبری کی‌یف هزینه می‌کند. جای تعجبی وجود ندارد که آن‌ها کی‌یف را در فعالیت‌های مرکز دفاع سایبری ناتو در تالین (پایتخت استونی) شرکت داده‌اند.
https://irna.ir/xjLVNb
**پرتاب موشک جدید H۳ ژاپن با شکست رو به رو شد
آژانس فضانوردی ژاپن امروز سه شنبه از پرتاب موشک H۳ جدیدی برای نخستین بار خبر داد که چند دقیقه پس از شلیک به سمت فضا دستور داده شد به دلیل آتش گرفتن موتور در مرحله دوم تخریب شود.

پرتاب شکست خورده موشک H۳ ژاپن پس از آن اتفاق افتاد که تاخیرهایی از جمله در ماه گذشته لحظاتی پیش از پرتاب موشک در مرکز فضایی تانگاشیما در جزیره تانگاشیما واقع در جنوب شرقی استان کاگوشیما وجود داشت.

پرتاب های موفقیت آمیز موشک های H۲A در این مرکز حدود ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت محلی انجام شد اما برای موشک جدید پس از اینکه به نظر رسید قادر به کامل کردن ماموریت خود نیست حدود ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی دستور تخریب فرستاده شد.

در همین حال کیکو ناگائوکو وزیر علوم ژاپن نتیجه پرتاب موشک امروز را " بسیار تاسف آور " توصیف و از مردم و طرف های مربوط به خاطر محقق نشدن انتظاراتشان عذرخواهی کرد. وی در ادامه افزود کارگروهی در وزارت علوم، فرهنگ، ورزش و تکنولوژی با همکاری آژانس فضانوردی ژاپن برای مشخص شدن علت این شکست آغاز به کار کرده و در اسرع وقت گزارشی کامل ارائه خواهد شد.

رقابت جهانی از زمانی که شرکت آمریکایی اسپیس ایکس وارد بازار شد رو به افزایش است. ژاپن نیز امیدوار است تا سفارش های داخلی و بین المللی پرتاب موشک های ماهواره ای را با ارتقا ۹۷.۸ درصدی نرخ موفقیت آمیز پرتاب موشک های ماهواره ای H۲A که از ۴۶ پرتاب تنها یک پرواز ناموفق از سال ۲۰۰۱ داشته است افزایش دهد.
https://irna.ir/xjLVNZ
**پکن: محدودیت ها و سرکوب نمی تواند مانع از پیشرفت چین شود
سخنگوی وزارت امور خارجه چین می گوید محدودیت ها و سرکوب نمی تواند مانع از پیشرفت و توسعه چین شود.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک جلسه مطبوعاتی چین گفت که توسعه چین همیشه بر اساس پایه قدرت خود بوده است.

وی تصریح کرد: محدودیت ها و سرکوب، توسعه چین را متوقف نخواهد کرد، بلکه تنها عزم و توانایی چین را برای متکی بودن به خود و نوآوری در فناوری را افزایش می دهد.

مائو نینگ تصریح کرد: از زمان اجرای «قانون تراشه و علم» در آمریکا، شماری از مؤسسات و شخصیت های تجاری آمریکایی نگرانی و تردید خود نسبت به این قانون را بیان کرده است. آنها همچنین بر این باورند که صنعت نیمه رساناها در آمریکا به شدت به زنجیره تأمین جهانی متکی است.

سخنگوی وزارت خارجه چین خاطرنشان کرد: براساس پیش بینی گروه مشاوره بوستون، در صورت «جداسازی» کامل چین، صنعت نیمه رساناهای ایالات متحده ۱۸ درصد از سهم بازار جهانی و ۳۷ درصد از درآمد را از دست می دهد و بین ۱۵ هزار تا ۴۰ هزار فرصت شغلی برای متخصصان در این کشور کاهش خواهد یافت.

مائو نینگ افزود: آمریکا امیدوار است همواره به عنوان پیشرفته ترین کشور جهان از نظر علم و فناوری در جایگاه نخست قرار گیرد. البته این موضوع قابل درک است، اما مساله مهم این است که برای رسیدن به این هدف عادلانه رقابت کند و نباید برای حفظ سلطه خود در زمینه علم و فناوری به هر روشی روی بیاورد و سایر کشورها را از حقوق توسعه خود محروم کند.

سخنگوی وزارت خارجه چین بر این باور است که آمریکا نباید برای منافع خود زنجیره تأمین جهانی را تخریب کند و اقتصاد جهانی را در یک وضعیت شکننده و ناگوار قرار دهد.
https://irna.ir/xjLVQP
**رقابت تنگاتنگ اردوغان و کلیچداراوغلو در نظرسنجی انتخاباتی ترکیه
نتایج پژوهش چند موسسه نظرسنجی فعال در ترکیه نشان می‌دهد که «رجب طیب اردوغان» نامزد ائتلاف جمهور و «کمال کلیچداراوغلو» نامزد اپوزیسیون، رقابت تنگاتنگی برای به دست گرفتن دولت دارند.

تارنمای خبر.۷ ترکیه با انتشار نتایج نظرسنجی موسسه پیمایش افکار عمومی «اوپتیمار» اعلام کرد که این دو نامزد و رقیب کهنه کار و دیرین، نسبت به سایر رقبای سیاسی، شانس بیشتری در انتخابات ریاست جمهوری بهار سال آینده ترکیه دارند.

به نوشته این رسانه، به استناد نتایج این نظرسنجی، از پاسخگویان سوال شده که اگر این یکشنبه انتخابات برگزار شود، به کدام حزب رای خواهید داد، ۴۰ درصد پاسخگویان اعلام کردند که به حزب حاکم عدالت و توسعه که اردوغان را به عنوان نامزد معرفی کرده رای خواهند داد و ۷.۱ درصد از پاسخگویان نیز حزب ائتلافی آن یعنی حزب حرکت ملی را انتخاب کردند.

به گزارش این رسانه، در مجموع ۴۷.۱ درصد از پاسخگویان این نظرسنجی، دو حزب حاکم عدالت و توسعه و حزب حرکت ملی را انتخاب کرده‌اند که اردوغان به عنوان نامزد نهایی این دو حزب معرفی شده است.

بر اساس گزارش تارنمای خبر.۷ ترکیه، ۲۵.۷ درصد از پاسخگویان حزب جمهوری خواه خلق ترکیه، ۱۰.۱ درصد از پاسخگویان حزب نیک (خوب)، ۹.۵ درصد از پاسخگویان حزب دموکراتیک خلق ‎ها و ۱.۲ درصد از پاسخگویان هم حزب سعادت را انتخاب کرده‌اند.

با توجه به نظر مثبت ۴۶.۵ درصد از پاسخگویان این نظرسنجی به انتخاب احزاب مخالف که کلیچدار اوغلو را به عنوان نامزد مورد حمایت خود اعلام کرده‌اند، رقابت تنگاتنگی بین اردوغان (۴۷.۱ درصد پاسخگویان) و کلیچداراوغلو (۴۶.۵ درصد پاسخگویان) در انتخابات پیش رو در جریان است.

روزنامه «سوزجو» از رسانه های نزدیک به اپوزیسیون ترکیه نیز با انتشار نتایج آخرین نظرسنجی موسسه تحقیقاتی «الف»، از کاهش شدید آرای حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه خبر داد و اعلام کرد که رای ائتلاف جمهور (ائتلافی که از اردوغان حمایت می کند)، ۳۵.۱ درصد و رای ائتلاف ملت (ائتلافی که از کلیچداراوغلو حمایت می‌کند) نیز ۴۷.۶ درصد است.

اما روزنامه «ینی شفق» از رسانه های نزدیک به حزب و هیات حاکمه کنونی ترکیه به استناد نتایج نظرسنجی موسسه «آرِدا» اعلام کرد که ۳۸.۵ درصد از پاسخگویان حزب عدالت و توسعه و ۱۰.۴ درصد از پاسخگویان نیز حزب حرکت ملی را (در مجموع ۴۸.۹ درصد) انتخاب خواهند کرد که اردوغان را به عنوان نامزد خود معرفی کرده‌اند.

به نوشته این رسانه، احزاب جمهوری خواه خلق، حزب نیک(خوب) و حزب دموکراتیک خلق‌ها نیز که از نامزدی کلیچداراوغلو حمایت می‌کنند، در مجموع نظر مثبت ۴۳.۷ درصد از پاسخگویان این نظرسنجی را کسب کرده‌اند.

بررسی مجموع شواهد نظرسنجی انتخاباتی نشان می‌دهد که با روشن تر شدن فضای سیاسی و مشخص شدن رقبای هیات حاکمه و اپوزیسیون، رقابت نزدیکی در انتخابات پیش روی ترکیه شکل گرفته و موقعیت اردوغان متزلزل‌تر شده است.

رئیس جمهور ترکیه دیشب در نشست کابینه دولت خود، ۱۴ می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) را به عنوان تاریخ رسمی برگزاری انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی در کشورش اعلام کرد.

اردوغان یک هفته پیش، ۱۴ مِی ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) را زمان قطعی برگزاری انتخابات همزمان پارلمانی و ریاست جمهوری این کشور اعلام کرده بود ولی آغاز فرایند برگزاری انتخابات نیازمند تایید در هیات وزیران ترکیه بود که شب گذشته به تصویب رسید.

همزمان با اعلام تاریخ رسمی انتخابات ترکیه، احزاب مخالف اردوغان نیز کمال قلیچداراوغلو رهبر حزب جمهوری خواه خلق را به عنوان نامزد نهایی اپوزیسیون و رقیب وی معرفی کردند.

انتخابات حساس پیش رو، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی و بیست و هشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب می‌شود.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، در مدت پنج سال بر کرسی می‌نشینند.
https://irna.ir/xjLVR6
**افسر جدا شده سعودی: کشور به دست یک دیوانه افتاده است
یک افسر جدا شده از دستگاه امنیت عمومی عربستان در فایلی ویدئویی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی را فردی «دیوانه» توصیف کرد که «عقل درست و حسابی ندارد» و عربستان را بازیچه هوی و هوس خود کرده است.

سرهنگ ستاد «رابح العنزی» در این فایل ویدئویی به ولیعهد سعودی و برخورد او با مخالفان حمله کرد و از موارد نقض حقوق و آزادیهای ملت عربستان سخن گفت.

وی در این فایل ویدئویی محمد بن سلمان را فردی «دیوانه» توصیف کرد که در راس قدرت در عربستان قرار گرفته است.

این سرهنگ جدا شده از حکومت سعودی افزود که به اذعان کارشناسان پزشکی بین المللی، بن سلمان عقل و مشاعر درست و حسابی ندارد و کشور را بازیچه خود کرده است.

وی گفت: دستگاههای امنیتی کشورهای جهان ماموریت خود را که حفاظت از جان مردم است انجام می دهند اما در عربستان هزاران نفر گماشته شده اند تا مردم را زیر نظر گرفته و مخالفان را در شبکه های اجتماعی از جمله توییتر تحت تعقیب قرار دهند.

العنزی با تمسخر در این فایل ویدئویی خطاب به آل سعود گفت: اعلامیه حقوق بشر امضا کرده اید و آزادی بیان!. آزادی بیان نزد تو (بن سلمان) اعدام است.

وی در بخش های دیگری از فایل های ویدئویی خود به موارد نقض حقوق بشر توسط دستگاه امنیت عمومی سعودی و بازداشت شماری از قضات دادگاه کیفری عربستان به اتهام خیانت اشاره کرد و گفت که هدف از این دادگاه، پیگرد مخالفان و اندیشمندان است و حتی مردم عادی از این دادگاه هراس دارند.

به نوشته عربی ۲۱، العنزی درباره موضوع فساد در عربستان این سوال را مطرح کرد که اموالی که آنها از کسانی که "مفسدان" نامیده شدند، جمع آوری کردند، کجاست؟

محمد بن سلمان در اوایل به قدرت رسیدن صدها بازرگان و شاهزاده را در هتلی در ریاض بازداشت و مقادیری از اموال آنها را به بهانه مبارزه با فساد گرفت.

این افسر جدا شده سعودی گفت: قرار بود که ما با این اموال مصادره شده اجرای پروژه ها و دستاوردهایی را در عرصه عربستان ببنیم اما چیزی ندیده ایم.
https://irna.ir/xjLVRF
**اعتصاب گسترده در فرانسه؛ مسیر ارسال محموله‌های سوخت مسدود شد
اتحادیه‌های کارگران و کارکنان در فرانسه قصد دارند امروز را همانطور که پیشتر وعده داده بودند به صحنه چالش جدی دولت برای اجرای اصلاح قانون بازنشستگی تبدیل کنند.

اعتصاب و اعتراض سراسری در فرانسه امروز آغاز شد و انسداد مسیر انتقال سوخت از پالایشگاه ها به انبارها و نیز اعتصاب بیش از نیمی از کارکنان شرکت «توتال» نخستین اخباری بود که از آن انتشار یافت.

بر پایه این گزارش، ۶۴ درصد از کارکنان پالایشگاه های «توتال انرژی» به اعتصاب پیوستند.

کنفدراسیون کار، بزرگترین اتحادیه کارگری فرانسه نیز که امیدوار است امروز قدرت مخالفت عظیم مردمی را با طرح اصلاحات قانونی دولت امانوئل مکرون به نمایش بگذارد، پیش بینی کرده است که همه پالایشگاه‌های فرانسه امروز تحت تاثیر اعتصاب قرار بگیرند، حتی اگر به قیمت ایجاد «هفته سیاه انرژی» در فرانسه تمام شود.

خبرگزاری فرانسه نیز از انسداد منطقه صنعتی «لو هاور» خبر داد و افزود: دسترسی به این منطقه صنعتی که پالایشگاه شرکت توتال در نرماندی در آن واقع شده، از نخستین ساعات بامداد امروز مسدود شده است.

بر پایه گزارش ها، از چهار پایانه گاز طبیعی مایع سه پایانه کاملا مسدود شده است و این انسداد قرار است هفت روزه باشد. این اقدام در ابتدا می تواند نیروگاه های تولید برق را که با سوخت گاز کار می کنند تحت تأثیر قرار دهد.

در بخش آموزش متوسطه، تخمین میزان مشارکت در اعتصاب دشوارتر است، زیرا معلمان مجبور نیستند از قبل تصمیم خود را اعلام کنند. اما سوفی ونتیتای، دبیر کل اولین اتحادیه معلمان متوسطه (Snes) گفت تعدادی از مدارس به دلیل شمار بالای کارکنان پیوسته به اعتصاب تعطیل شده است.

از روزهای قبل، اختلال جدی در حمل و نقل در بخش راه آهن شهری و خطوط ریلی میان شهری و بین المللی نیز پیش‌بینی شده است.

برخی از بخش ها برای آغاز اعتصاب دوباره خود علیه طرح اصلاح حقوق بازنشستگی تا امروز هم صبر نکردند. اختلال تولید در بخش برق و گاز از روز جمعه ۳ مارس آغاز شده و انتظار می‌رود در جریان اعتصاب رسمی فردا این روند تشدید شود. کامیون داران از یکشنبه (۵ مارس/ ۱۴ اسفند) به اعتصاب پیوسته اند.

هدف اعتصاب سراسری «متوقف شدن فرانسه» در ۷ مارس، بسیج سراسری علیه اصلاحات قانون بازنشستگی با مشارکت اتحادیه‌های ملی و بین‌المللی، جنبش‌های اعتصابی گسترده و حتی ادامه دار اعلام شده است.

دولت امانوئل مکرون با ارائه رسمی طرح اصلاحات قانون بازنشستگی که بر مبنای آن سن بازنشستگی با دو سال افزایش به ۶۴ سال می رسد، اعتراضات مردمی گسترده و بی‌سابقه‌ای را در این کشور کلید زد.

اتحادیه های کارکنان اصلی ترین نهاد مدنی مخالف بارها تجمعات گسترده و نیز اعتصاب های سراسری را برگزار کرده اند که با استقبال مردم در شهرهای بزرگ و کوچک فرانسه همراه شده است.

موفقیت پی در پی این تجمعات اتحادیه ها را به ادامه اعتراض تا پیروزی مصمم کرده است اما هنوز نتوانسته دولت را از ادامه مسیری که گام در آن برداشته و تصمیمی که آن را با توجه به قانون بازنشستگی سایر کشورهای اروپایی قابل توجیه می داند، منصرف کند.
https://irna.ir/xjLVRR
**چین: آمریکا همزیستی متقابل را انتخاب کند
چین گانگ وزیر امورخارجه چین ابراز امیدواری کرد آمریکا راه درستی را در قبال چین انتخاب کند که برای هر دو کشور و جهان سودمند باشد.

چین گانگ وزیر امورخارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه نخستین جلسه چهاردهمین کنگره ملی مردم گفت چین به پیروی از اصول احترام متقابل، همزیستی صلح آمیز و همکاری برد-برد برای ترغیب کردن آمریکا به رابطه ای پایدار و درست ادامه می دهد.

وی همچنین افزود: «ما امیدواریم دولت آمریکا به درخواست های مردم هر دو کشور گوش کند و از تشویش استراتژیکش درباره تهدیدهای توخالی و ذهنیت جنگ سرد دست بکشد.

چین گانگ در حالی که بر خواست پکن برای مذاکره و پایان دادن به جنگ اوکراین تاکید کرد گفت آمریکا باید سیاست های اشتباه اخیرش درباره چین را تغییر دهد یا " جنگ،تقابل و رویاروی " پیش خواهد آمد.

وزیرامور خارجه چین بدون اشاره به نام کشوری گفت دست های نامرئی شعله های آتش جنگ در اوکراین را بیشتر می کنند. این دست های نامرئی از بحران اوکراین برای برخی دستورالعمل های ژئوپولتیکی خاص استفاده می کند.

وی خاطرنشان کرد درک آمریکا و دیدگاهش درباره چین به شکل جدی تحریف شده است. آمریکا چین را نخستین رقیب و مهم ترین چالش ژئوپولتیک خود می داند و این نخستین قدم اشتباه است که تمام مسیر را خراب می کند.

وزیر امورخارجه چین در پایان گفت کشورش قاطعانه دربرابر هرگونه سیاست های قدرت طلبانه و هژمونی، ذهنیت جنگ سرد و تقابل، کنترلگری و سرکوب ایستادگی خواهد کرد.

روابط میان این دو کشور ابرقدرت سالهاست بر سر مسائلی از جمله تایوان، تجارت و جنگ اوکراین تیره و تار شده است، اما اخیرا روابط دو کشور پس از پرواز بالن مناقشه برانگیز چین برفراز آمریکا رو به وخامت گذاشت. آمریکا معتقد است این بالن دستگاه جاسوسی چین بود که سرنگون کرد.
https://irna.ir/xjLVRP
**حبس تبعه آمریکایی در عربستان فقط به خاطر ۱۴ توییت/ تماس کاخ سفید با سعودی ها
کاخ سفید اعلام کرد که دولت آمریکا با مقامات سعودی در خصوص حکم صادره علیه «سعد ابراهیم الماضی» شهروند آمریکایی تماس برقرار کرده است.

عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ سعد ابراهیم الماضی را به دلیل انتشار پست های انتقادی علیه این کشور در توییتر به ۱۶ سال حبس محکوم کرده بود.

روزنامه واشنگتن پست اکتبر گذشته اعلام کرد که این شهروند آمریکایی به پیاده کردن ایدئولوژی تروریستی و تلاش برای ایجاد بی ثباتی در عربستان و همچنین حمایت مالی از تروریست ها متهم شده است.

«کارین ژان پیر»، سخنگوی کاخ سفید در اظهاراتی گفت که من و همکارانم در شورای امنیت ملی، مساله مربوط به سعد ابراهیم الماضی را پیگیری کردیم.

وی گفت که ما با خانواده الماضی در ارتباط هستیم ‌و در بالاترین سطوح، نگرانی خود نسبت به این مساله را به دولت سعودی اعلام کردیم.
سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که ما به صراحت مواضع خود را به مسئولان دولتی اعلام و تاکید کردیم که آزادی بیان از جمله از طریق شبکه های اجتماعی نباید جرم انگاری شود.

اظهارات سخنگوی کاخ سفید در پی آن مطرح می شود که برخی گزارش ها حاکی از آن است که دادگاه تجدیدنظر عربستان ۳ سال دیگر به حکم حبس سعد ابراهیم الماضی اضافه کرده و وی باید ۱۹ سال در زندان بماند.

وزارت خارجه آمریکا اواخر مهر ۱۴۰۱ با تائید بازداشت سعد ابراهیم الماضی شهروند سعودی الاصل ایالات متحده، اعلام کرد که پرونده او را از دسامبر تاکنون، پیگیری و مطرح کرده که منبع دیگر تنش میان ۲ هم پیمان دیرین به شمار می رود.

به نوشته روزنامه واشنگتن پست، الماضی ۷۲ ساله مقیم فلوریدا که برای دیدار بستگان خود به عربستان رفته بود، ماه نوامبر در ارتباط با انتشار ۱۴ پیام توییتری که در هفت سال گذشته منتشر کرده،در فرودگاه بازداشت شده است.
https://irna.ir/xjLVQ2
**چین: از همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال می‌کنیم
«مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین طی نشست خبری گفت که پکن از همکاری ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال می کند.

مائو خاطرنشان کرد پکن از تعهد دو طرف برای حل و فصل مسائل از طریق گفتگو و اجرای فعالیت های بازرسی و نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال میکند ...

وی خاطرنشان کرد: پکن معتقد است پایبندی کامل و مؤثر به برجام راه صحیح برای پیشرفت در مسئله هسته‌ای ایران است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر به تهران و دیدار با مقامات بلند پایه کشورمان را مهم ارزیابی و تصریح کرد که یک درک روشن درباره ادامه همکاری‌ها برای حل‌وفصل مسائل پادمانی حاصل شده است.

وی با اشاره به بیانیه مشترک آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت که چارچوب کلی برای حرکت رو به جلو بدست آمده است.

به گزارش ایرنا، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه ۱۲ اسفند برای سفری دو روزه وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد و مورد استقبال رسمی بهروز کمالوندی سخنگو و معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی قرار گرفت.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر به تهران و دیدار با مقامات بلند پایه کشورمان را مهم ارزیابی و تصریح کرد که یک درک روشن درباره ادامه همکاری‌ها برای حل‌وفصل مسائل پادمانی حاصل شده است.

گروسی این مطلب را در جمع خبرنگاران مستقر در وین، پس از بازگشت از سفر دو روزه به تهران و دیدار با مقامات کشورمان مطرح کرد.

وی با اشاره به بیانیه مشترک آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت که چارچوب کلی برای حرکت رو به جلو بدست آمده است.

ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نتیجه سفر دو روزه گروسی به تهران، بیانیه مشترکی را صادر کردند که بر اساس آن ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه می‌دهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند.

مدیرکل آژانس ضمن ابراز رضایت از توافقات به‌عمل آمده به خبرنگاران گفت که در جریان دیدار با مقامات ارشد ایران، درباره عبور از گفت‌وگوی کلامی، به تحقق نتایج ملموس توافق شده است. تیم فنی آژانس به زودی راهی تهران خواهد شد و گروسی امیدوار است که مسائل در کوتاه‌ترین زمان رفع‌ورجوع شود.
https://irna.ir/xjLVSX
**سفر وزیر دفاع آمریکا به بغداد/ فتح: در اخراج نیروهای آمریکایی تردید نداریم
«لوید آستین » وزیر دفاع آمریکا امروز سه شنبه در سفری اعلام نشده در حالی وارد بغداد شد که همزمان با این سفر، ائتلاف پارلمانی الفتح عراق نیز از زبان نماینده خود در پارلمان صریحا اعلام کرد که در اخراج نیروهای آمریکایی تردید نخواهد کرد.

لوید آستین صبح امروز همزمان با ورود به بغداد در توییتی اعلام کرد که «در عراق است تا شراکت راهبردی آمریکا و عراق را در راستای امنیت، ثبات و حاکمیت بیشتر عراق تحکیم کند.»
یک مسئول آمریکایی نیز که خواست نامش فاش نشود به رسانه ها گفته است: این سفر با هدف اعلام التزام واشنگتن درباره ادامه حضور نظامی در عراق بعد از ۲۰ سال (از اشغال عراق به وسیله آمریکا تاکنون) صورت می گیرد.
این مسئول نظامی آمریکایی افزود: عراقی ها درباره تعهد به حفظ نیروهای ما در آنجا خواهند شنید اما فقط به این حضور نظامی محدود نمی شود و آمریکا تا حد زیادی به شراکت راهبردی با دولت عراق اهتمام دارد.
این مسئول آمریکایی ادعا کرد که آمریکا به شراکت راهبردی با عراق اهتمام دارد اما نگفت که چرا این سفر، بدون اعلام قبلی و پیش بینی نشده انجام می شود.
در همین ارتباط، برخی منابع می گویند که دیدار با مقامات دولت مرکزی بغداد و مقام های محلی اربیل در اقلیم کردستان و گفت وگو در خصوص مسائل داخلی و منطقه‌ای به ویژه ایران، از جمله برنامه‌های وزیر دفاع آمریکا خواهد بود.

الفتح: کوتاهی و تردید درباره اخراج نیروهای آمریکایی در کار نخواهد بود
از سوی دیگر و همزمان با سفر آستین به عراق، ائتلاف سیاسی پارلمانی الفتح عراق از زبان «کریم علیوی» نماینده این ائتلاف در پارلمان عراق اعلام کرد که تلاش ها در سطوح مردمی و سیاسی برای پایان دادن به پرونده حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق ادامه دارد و «هیچ اهمال و تردیدی درباره اخراج آمریکایی ها نخواهد شد.»
علیوی در گفت و گو با خبرگزاری المعلومه افرود: «دیدگاه واحدی بین گروه های مقاومت و نیروهای مردمی و سیاسی درباره اخراج همه نیروهای آمریکایی از خاک عراق وجود دارد و اگر چنین نشود، راه های دیگری برای اخراج آمریکایی ها در دستورکار خواهد بود.»
وی ادامه داد: دولت عراق باید پرونده اخراج نیروهای آمریکایی را از عراق پیگیری و مصوبه پارلمان در این باره را دقیقا اجرا کند.
نماینده پارلمان عراق از جنبش الفتح افزود: ادامه حضور نیروهای آمریکایی نقض تصمیم های سازمان ملل است و اخراج این نیروها، تصمیم یک جناح سیاسی مشخص نیست بلکه یک گزینه ملی است.
پارلمان عراق در سال ۲۰۲۰ رای به اخراج نیروهای آمریکایی از عراق به علت نقض های مکرر حاکمیت این کشور از سوی آمریکایی ها داد.
https://irna.ir/xjLVVx
**محمد بن عبدالرحمن نخست وزیر قطر شد
امیر قطر استعفای نخست وزیر این کشور را پذیرفت و نخست وزیر جدید منصوب کرد.

دیوان امیری قطر اعلام کرد که شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در حکمی استعفای خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آل ثانی، نخست وزیر این کشور را پذیرفت.

امیر قطر در حکمی دیگر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی را به عنوان نخست وزیر جدید قطر منصوب کرد.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر خارجه کنونی قطر است.
https://irna.ir/xjLVX3
**احساس خطر آمریکا و رژیم صهیونیستی از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران
مقام های ارشد امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی جلسه ای را با محوریت پیشرفت‌های هسته‌ای ایران و رزمایش‌های اخیر بین واشنگتن و تل آویو برگزار کردند.

کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد که جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه میزبان تسخی هنگبی مشاور امنیت ملی، رون درمر وزیر امور راهبردی و یک هیات ارشد اسرائیلی در کاخ سفید بود.

طبق اعلام کاخ سفید، نمایندگان ارشد از سازمان های اطلاعاتی، دفاعی و سیاست خارجی دو طرف در این جلسه به آنها اضافه شدند.

بر اساس بیانیه کاخ سفید، شرکت کنندگان در این جلسه پیشرفت های قابل توجه برنامه هسته ای ایران را مورد بررسی قرار دادند و بر هدف مشترک برای تقویت بیشتر همکاری امنیتی بین آمریکا و اسرائیل تایید کردند.

مقام های آمریکایی و صهیونیستی در این رابطه متعهد به افزایش هماهنگی اقدامات برای اخلال در برنامه هسته ای و بازدارندگی فعالیت های منطقه ای ایران شدند.

مقام های امنیتی دو طرف همچنین رزمایش های مشترک بین ارتش آمریکا و نظامیان صهیونیست را مورد بررسی قرار دادند و از برنامه سفر آخر این هفته لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به سرزمین های اشغالی استقبال کردند.

براساس این گزارش، کاخ سفید در نهایت اعلام کرد که اقدامات برای تعمیق بیشتر امنیت تل آویو و یکپارچگی سیاسی از طریق توافق ابراهیم، نشست نقب و دیگر فرمت ها از جمله I2U2 (اسرائیل، هند، امارات و آمریکا) مورد بحث قرار گرفته است.

علاوه بر موضوع های مورد بحث که به آن اشاره شد، منابع آمریکایی به آکسیوس گفته اند که احتمالا موضوع اصلاح نظام قضایی و تنش‌های گسترده در کرانه باختری نیز از دیگر موضوعاتی باشد که این دو مقام صهیونیست در سفر به واشنگتن با مقام های آمریکایی مطرح خواهند کرد.
https://irna.ir/xjLVTf
**آمارهای تکان دهنده از تشدید فقر در انگلیس
نتایج تکان دهنده تحقیقات صورت گرفته در انگلیس نشان می‌دهد آمار کسانی که به دلیل افزایش افسار گسیخته قیمت‌ها و بحران هزینه‌های زندگی، ناگزیر به حذف یکی از وعده‌های غذایی خود هستند رو به افزایش است.

بر اساس یافته‌های شبکه اطلاع رسانی «ویچ» از هر ۷ شهروند انگلیسی یکی (۱۵ درصد) مجبور به چشم‌پوشی از مصرف یک وعده غذایی است. این آمار سه ماه پیش ۱۲ درصد بود و روند صعودی آن در مدتی که طبق آمارهای رسمی تورم رو به کاهش بوده است، نشانگر وضعیت نگران‌کننده‌ای از تشدید فقر در انگلیس است.

یافته‌های تکان دهنده ویچ همچنین نشان می‌دهد که از ۱۰ نفر یکی (۹درصد) از وعده غذایی خود برای سایر اعضای خانواده چشم‌پوشی می‌کند. «جکی‌ راد» ۷۲ ساله یکی از کسانی است که ناگزیر به حذف وعده‌های غذایی خود است. او در گفت‌وگو با «ویچ» اظهار داشت که افزایش هزینه‌های انرژی برای یک فرد بازنشسته مانند او بدین معناست که دو تا سه وعده در هفته غذا نخورد.

خانم راد گفت که اواخر هر ماه حساب او ته می‌کشد و پولی برای خرید مواد غذایی ندارد. وی عنوان کرد: بهای مواد غذایی در سطح احمقانه‌ای بالا رفته، یک قرص معمولی نان کوچکتر و گران‌تر شده است.

درحالی که مردم انگلیس به دنبال راه هایی برای صرفه جویی در هزینه‌ها هستند، یافته‌های «ویچ» نشان می‌دهد که از هر ۱۰ نفر ۷ نفر (۷۲%) کمتر از سیستم‌های گرمایشی در این روزهای سرد زمستانی استفاده می کنند. همچنین از هر ۱۰ نفر ۴ نفر (۳۹%) آب گرم کمتری مصرف و از هر پنج نفر یکی (۱۹%) وعده های غذایی کمتری پخت می‌کند.

این درحالیست که از هر ۱۰ نفری که از سیستم گرمایشی کمتر استفاده می‌کنند، یکی می‌گوید که اغلب یا همیشه از نظر جسمی احساس ناراحتی می‌کند. یک مرد ۸۵ ساله به «ویچ» گفت: "خانه من به دلیل هزینه‌های بالای گرمایش سرد است، بنابراین خودم را با پوشیدن لباس گرم می‌کنم. صرفه جویی در هزینه گرمایش باعث می شود پول بیشتری برای غذا بماند."

«ویچ» همچنین تخمین زده است که حدود ۲.۳ میلیون خانوار در ماه گذشته یکی از مخارج ضروری زندگی مانند وام مسکن، اجاره، کارت اعتباری و یا قبوض خود را نپرداخته‌اند. این درحالیست که از هر ۱۰ نفر شش نفر (۵۹٪) برای پوشش مخارج ضروری زندگی، اقدام به کاهش خرید اقلام حیاتی، فروش وسایل زندگی و یا در بهترین حالت به پس‌اندازهای خود دستبرد زده‌اند. این میزان معادل ۱۶.۵ میلیون خانوار است.

جهش بی‌سابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. نرخ تورم از محدوده ۲ به ۱۰ درصد رسیده و کشور از اکتبر سال گذشته میلادی وارد دوره رکود اقتصادی شده است. نرخ بهره بین بانکی هم که با اقساط ماهانه وام مسکن میلیون‌ها انگلیسی ارتباط مستقیم دارد ۴۰۰ واحد پایه افزایش یافته و هزینه سنگینی را به مخارج مردم تحمیل کرده است.

تازه‌ترین داده‌های آماری در انگلیس نشان می‌دهد که تورم ماهانه مواد غذایی طی چهار هفته منتهی به ۱۹ فوریه (۳۰ بهمن) به ۱۷.۱ درصد رسیده که نقطه عطفی در چارچوب بحران هزینه‌های زندگی در این کشور بشمار می‌رود. حقیقات پژوهشکده انگلیسی کانتار حاکیست که نرخ تورم مواد غذایی از سال ۲۰۰۸ که ثبت داده‌ها در این زمینه آغاز شد، به بالاترین حد رسیده و اگر مردم عادت‌های خرید خود را تغییر ندهند، ۸۱۱ پوند (۹۷۸ دلار) به قبوض سالانه آن‌ها اضافه می‌شود.

ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی جنجالی گفته است مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد و چالش‌های اقتصادی امسال از بین نخواهد رفت.
https://irna.ir/xjLVXW
**ملانشون: اعتصابات فرانسه رویارویی عظیم علیه مکرون است
رهبر حزب «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» تاکید دارد که بسیج گسترده و فراگیر علیه اصلاح قانون بازنشستگی یک رویارویی عظیم بین کل مردم و یک شخص یعنی رئیس جمهور فرانسه است.

ژان لوک ملانشون روز سه‌شنه در راهپیمایی مخالفت با لایحه افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال، افزود: بسیج اجتماعی که علیه این لایحه ایجاد شده را در ۳۰ یا ۴۰ سال اخیر مشاهده نکرده‌ایم و این رویداد تاریخی در کشورمان است.

رهبر ائتلاف موسوم به نوپس در پارلمان ملی فرانسه، پیش‌بینی کرد که این روند در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه با شدت بسیار ادامه یابد.

ملانشون با اشاره به آغاز اعتصابات و راهپیمایی‌های سه‌شنبه (هفتم مارس) علیه لایحه دولت مکرون، تاکید کرد: امروز نبرد آغاز شده و تا چند ساعت دیگر کل کشور قفل می‌شود.

وی اضافه کرد: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در مواجهه با این وضعیت بن‌بست و تظاهرات باید راهی از بالا برای برون‌رفت بیابد در غیر این صورت باید دست به انحلال مجلس ملی یا رفراندوم بزند.

ملانشون هشدار داد که رئیس دولت اشتباه می‌کند که روی وخامت اوضاع حساب کرده است.

به گزارش ایرنا، دولت مکرون با ارائه رسمی طرح اصلاحات قانون بازنشستگی که بر مبنای آن سن بازنشستگی با دو سال افزایش به ۶۴ سال می‌رسد، اعتراضات مردمی گسترده و بی‌سابقه‌ای را در این کشور کلید زده است.

اتحادیه‌های کارکنان اصلی‌ترین نهاد مدنی مخالف بارها تجمعات گسترده و میلیونی و نیز اعتصاب‌های سراسری را برگزار کرده‌اند که با استقبال مردم در شهرهای بزرگ و کوچک فرانسه همراه شده است.

موفقیت پی‌درپی این تجمعات، اتحادیه‌ها را به ادامه اعتراض تا پیروزی مصمم کرده است اما هنوز نتوانسته دولت را از ادامه مسیری که گام در آن برداشته و تصمیمی که آن را با توجه به قانون بازنشستگی سایر کشورهای اروپایی قابل توجیه می‌داند، منصرف کند.

بر اساس گزارش روزنامه لیبراسیون، ۶۵ درصد از مردم فرانسه مخالف لایحه اصلاح قانون بازنشستگی دولت و خواستار عقب‌نشینی مکرون و همچنین طرفدار تکرار اعتصاب‌ها در این کشور هستند و این موضوع به سقوط محبوبیت مکرون و کاهش شدید اعتماد شهروندان به رئیس جمهور این کشور منجر شده است.
https://irna.ir/xjLW2s

**انتقال پروازهای فرودگاه حلب به دمشق و لاذقیه
تمام پروازهای فرودگاه حلب به فرودگاه های دمشق و لاذقیه انتقال داده شد.

وزارت حمل و نقل سوریه در بیانیه ای اعلام کرد که در پی تجاوزات رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین المللی حلب و از کار افتادن آن، پروازهای امدادی برای زلزله زدگان و سایر پروازهای این فرودگاه به فرودگاهای بین المللی دمشق و لاذقیه منتقل می شود.

این وزارتخانه همچنین در بیانیه خود از آغاز عملیات شناسایی آسیب و خسارت در فرودگاه بین المللی حلب خبر داد و افزود: خسارت های وارده با همکاری شرکت های مربوطه رفع خواهد شد.

پیش از این یک منبع نظامی سوری گزارش داد، در ساعت۰۲:۰۷ بامداد، دشمن اسرائیلی از سمت دریای مدیترانه در غرب لاذقیه، فرودگاه بین‌المللی حلب را هدف حمله هوایی قرار داد.

این منبع نظامی با بیان اینکه به فرودگاه بین المللی حلب خسارات مادی وارد آمده است، گفت: در حال حاضر فعالیت‌های این فرودگاه متوقف شده است.

این تجاوزهای هوایی رژیم اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.
https://irna.ir/xjLW2h
**واکنش‌ها نسبت به معرفی نامزد رقیب انتخاباتی اردوغان
معرفی کمال قلیچداراوغلو به عنوان نامزد نهایی اپوزیسیون ترکیه برای رقابت در برابر اردوغان در محافل سیاسی ترکیه واکنش های متفاوتی در بین سیاستمداران، رسانه ها و سران احزاب به دنبال داشت.

رهبران ۶ حزب ائتلاف تحت عنوان «ملت» شامل «کمال قلیچدار اوغلو» رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق، «مرال آکشنر» رهبر حزب نیک(خوب)، «تمل کاراملا اوغلو» رهبر حزب سعادت، «گلتکین اویسال» رهبر حزب دموکرات، «علی باباجان» رهبر حزب جهش و دموکراسی(دوا) و «احمد داووداوغلو» رهبر حزب آینده در جلسه مشترک دیشب «کمال کلیچداراوغلو» را به عنوان نامزد نهایی خود معرفی کردند.

در حالی کمتر از ۲.۵ ماه به زمان برگزاری انتخابات همزمان ریاست جمهوری و مجلس ترکیه باقیمانده است، حزب حاکم «عدالت و توسعه» به همراهی حزب «حرکت ملی» نیز تحت نام ائتلاف «جمهور» متحد شده و از حدود ۲ ماه قبل «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور کنونی را به عنوان نامزد خود معرفی کرده‌اند.

علی باباجان رهبر رهبر حزب جهش و دموکراسی(دوا) و یکی از اعضای ائتلاف مخالفان پس از اعلام قلیچداراوغلو به عنوان نامزد اپوزیسیون گفت: اکرم امام اوغلو و منصور یاواش شهرداران آنکارا و استانبول را به تیم ائتلاف و دولت آینده اضافه کردیم و با قدرت به راه خود ادامه می‌دهیم.

وی بیان کرد: این ائتلاف بر اساس نقشه راه فرآیند انتقال که تدوین شده و چند هفته پیش اعلام شد، به مدل مدیریت مشترک شامل ۶ حزب رسیده و ما نمی خواهیم به یک نفر رای دهیم و از مردم ترکیه درخواست خواهیم کرد که برای یک ستاد و به یک تیم ستاره رای دهند.

اصلی بایکال دختر دنیز بایکال رهبر سابق حزب جمهوری خواه خلق ترکیه نیز در واکنش به اعلام قلیچداراوغلو به عنوان نامزد نهایی ائتلاف مخالفان، گفت که اگر کلیچداراوغلو انتخاب شود، اولین کاری که باید انجام شود خلع قدرت آکشنر است چرا که او موجب بروز بحران در تعیین نامزد این ائتلاف شد.

پس از اعلام کامل کلیچداراوغلو به عنوان نامزد نهایی ائتلاف اپوزیسیون، محرم اودمیش، عضو هیات موسس حزب آینده به رهبری احمد داووداوغلو که در این ائتلاف حضور دارد، در بیانیه‌ای کتبی استعفای خود را اعلام کرد و کلیچداراوغلو را فردی ضعیف برای رقابت و حتی مدیریت کشور پس از انتخاب ذکر کرد.

در این میان، «میتات سنجر» رهبر مشترک حزب کُردی دموکراتیک خلق‌های ترکیه اعلام کرد که حزب وی به جای معرفی نامزد اختصاصی، از نامزدی قلیچداراوغلو حمایت می کند که این امر ممکن است با توجه به پایگاه رای بیش از ۱۱ درصدی این حزب در جنوب شرقی ترکیه، کفه ترازوی را سیاست به سمت مخالفان اردوغان سنگین کند.

او افزود: در صورتی که مخالفان تا انتهای انتخابات از نامزد مشترک و واحد حمایت کنند، حزب ما نیز از این نامزد حمایت خواهد کرد و در غیر این صورت، نامزد خود را معرفی خواهیم کرد.

مصطفی دستیچی رهبر حزب اتحاد بزرگ، ائتلاف میز ششگانه احزاب مخالف را ائتلاف «میز معامله» خواند و با اشاره به تحمیل منصور یاواش و اکرم امام اوغلو شهرداران آنکارا و استانبول به عنوان معاون به نامزد معرفی شده گفت: این گونه اقدامات خلاف قانون اساسی است.

دستچی اظهار کرد: تفاهم‌نامه ۱۱ ماده‌ای ائتلاف ملت، ترکیه را به سمت بی‌ثباتی سیاسی و هرج و مرج سوق خواهد داد و من معتقدم که ملت ترکیه این اجازه را نخواهد داد.

مهمت اوچوم مشاور ارشد رئیس جمهور ترکیه نیز در واکنش به "انتخاب منصور یاواش و اکرم امام اوغلو شهرداران آنکارا و استانبول به عنوان معاونان رئیس جمهور ترکیه با حفظ سمت شهرداری آنها در صورت انتخاب قلیچداراوغلو" گفت: این که یک نفر هم معاون رئیس جمهور و هم شهردار باشد، نقض آشکار قانون اساسی است.

دولت باغچه‌لی رهبر حزب حرکت ملی ترکیه نیز در جلسه گروهی حزب خود در واکنش به رفتار مرال آکشنر رهبر حزب نیک(خوب) در ائتلاف با مخالفان، او را "به چرخ آسیاب‌های بادی تشبیه کرد" و گفت: او سیاست را به دعوای شخصی و دو قطبی تبدیل کرده است.

وی با اشاره به تلاش دولت کنونی در مدیریت فاجعه زلزله گفت: ائتلاف جمهور به علت همدردی با زلزله زدگان، در جریان رقابت انتخاباتی خود و حمایت از اردوغان از موسیقی انتخاباتی استفاده نخواهد کرد.

رهبر حزب حرکت ملی ائتلاف، مخالفان اردوغان را برای ملت ترکیه «خطرناک» خواند و گفت: ترکیه کشوری بی‌پناه و بازمانده استعمار نیست و ملت ترکیه با رأی خود نشان خواهد داد که کدام سلیقه را می پسندد.

وی درباره ائتلاف مخالفان اردوغان اضافه کرد: آنها با تحریک مردم به سر دادن شعارهای «استعفای دولت» در ورزشگاه ها راه را به روی رویدادهای اجتماعی بسیار خطرناک باز می کنند.

در همین راستا، تارنمای استار ترکیه در گزارشی با اشاره به خروج مرال آکشنر از ائتلاف اپوزیسیون و بازگشت دوباره به آن و رای دادنش به نامزدی قلیچداراوغلو ر نوشت: آکشنر با تضمین معرفی منصور یاواش و اکرم امام اوغلو شهرداران آنکارا و استانبول با معرفی کلیچداراوغلو موافقت کرده است.

روزنامه صباح نیز طی گزارش خبری درباره نشست دیشب احزاب اپوزیسیون نوشت: مردم ترکیه می پرسند که این افراد با سلایق متضاد اگر انتخاب شوند، چگونه کشور را اداره خواهند کرد؟

در همین حال، مردان یانارداغ سردبیر شبکه تلویزیونی تله.۱ نیز در مورد تعیین "دو معاون از سوی مرال آکشنر رهبر حزب نیک (خوب) برای قلیچداراوغلو" خطاب به او گفت: این اقدام به معنای دادن این پیام است که شما در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور ترکیه هم "بی فایده هستید، نه می توانید در انتخابات پیروز شوید و نه می توانید کشور را اداره کنید."

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دیشب در نشست کابینه دولت خود، ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) را به عنوان تاریخ رسمی برگزاری انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی در کشورش اعلام کرد.

اردوغان یک هفته پیش، ۱۴ ماه مِی ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲) را زمان قطعی برگزاری انتخابات همزمان پارلمانی و ریاست جمهوری این کشور اعلام کرده بود ولی آغاز فرایند برگزاری انتخابات نیازمند تایید در هیات وزیران ترکیه بود که شب گذشته به تصویب رسید.

همزمان با اعلام تاریخ رسمی انتخابات ترکیه، احزاب مخالف اردوغان نیز کمال قلیچداراوغلو رهبر حزب جمهوری خواه خلق را به عنوان نامزد نهایی اپوزیسیون و رقیب وی معرفی کردند.

انتخابات حساس پیش رو، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی و بیست و هشتمین دوره انتخابات مجلس این کشور محسوب می‌شود.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و منتخبان مردم در مجلس ترکیه نیز که ۶۰۰ عضو دارد، در مدت پنج سال بر کرسی می‌نشینند.
https://irna.ir/xjLVYq
**روسیه: تسلیحات غرب باعث موفقیت اوکراین نمی‌شود
وزیر دفاع روسیه در میانه افزایش عرضه تسلیحات غربی به اوکراین، اعلام کرد که افزایش عرضه سلاح توسط اعضای ناتو به کی‌یف منجر به موفقیت این کشور در میدان جنگ نمی‌شود.

سرگئی شویگو امروز سه‌شنبه در جلسه با سران نیروهای مسلح روسیه گفت: حمایت ناتو از کی‌یف منجر به موفقیت نیروهای اوکراینی در میدان جنگ نمی‌شود؛ بلکه برعکس، یک افزایش قابل توجه تلفات در میان کارکنان نیروهای مسلح اوکراین به وجود می‌آید.

وزیر دفاع روسیه اضافه کرد که تنها در ماه فوریه تلفات اوکراین تا ۴۰ درصد نسبت به ماه قبل آن افزایش پیدا کرد و از مرز ۱۱ هزار نفر گذشت.

آمریکا و متحدانش کمک‌های نظامی به اوکراین را در هفته‌های اخیر افزایش داده‌اند و در همین پیوند سامانه‌های تسلیحاتی متنوعی از جمله موشک‌های دفاع هوایی، سامانه‌های راکت‌انداز چندگانه، انواع تانک‌ها، توپخانه‌ها و تفنگ‌های ضد هوایی به کی‌یف ارسال کردند.

مسکو بارها به غرب در مورد ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف هشدار داده و تاکید کرده است که این اقدام مناقشه را طولانی‌تر می‌کند.

وزارت خارجه روسیه تاکید کرده است که کشورهای عضو ناتو با عرضه تسلیحات به کی‌یف با آتش بازی می‌کنند و اینکه هر کاروان تسلیحاتی به اوکراین تبدیل به یک هدف قانونی برای نیروهای روسیه می‌شود.

در همین ارتباط سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز به نوبه خود تصریح کرده است که کشورهای غربی به صورت مستقیم در مناقشه اوکراین دخالت دارند.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین نیز اعلام کرده است که بسته‌های کمکی آمریکا یک روش مستقیم جهت افزایش تنش‌ها است اما کمک غرب مسیر وقایع در اوکراین را تغییر نخواهد داد.
https://irna.ir/xjLVZN
**سازمان ملل: خسارت زمین لرزه ترکیه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است
یک مقام سازمان ملل اعلام کرد: داده‌ها نشان می‌دهد رقم خسارت وارده از زمین‌ لرزه اخیر در ترکیه از ۱۰۰ میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.

لوئیزا وینتون مقام رسمی برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP) امروز (سه‌شنبه) در ارتباط ویدیویی از «غازی آنتیپ» گفت: محاسبات صورت گرفته تاکنون نشان می‌دهد رقم نهایی خسارت‌های وارده ناشی از زلزله مخرب ترکیه از یکصد میلیارد دلار بیشتر خواهد بود.

او با اشاره به موقتی بودن رقم اعلام شده، افزود: از این رقم به عنوان یک مبنا در «کنفرانس اهدا کنندگان» (Donors' Conference) که به منظور جمع آوری کمک‌های مالی به قربانیان زمین لرزه در ترکیه و سوریه برگزار می‌شود، استفاده خواهد شود.

بر اساس این گزارش، این کنفرانس قرار است در ۱۶ مارس سال جاری میلادی (۲۵ اسفند ۱۴۰۱) در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار شود.

شبکه الجزیره روز گذشته آخرین شمار تلفات زمین لرزه ترکیه را به نقل از رئیس جمهوری این کشور ۴۶ هزار و ۱۰۴ نفر اعلام کرده بود.

زمین لرزه ۷.۷ و ۷.۶ ریشتری ۶ فوریه ۲۰۲۳ ( ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱) در ترکیه و سوریه، علاوه بر تلفات جانی زیاد، خسارت‌های مالی سنگینی نیز بر پیکره اقتصاد این دو کشور بر جای گذاشته است.
https://irna.ir/xjLVZh
**نگرانی شدید اسرائیل از امتناع صهیونیست‌ها برای خدمت نظامی
رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل ابراز نگرانی کرد که خودداری صهیونیست‌ها از انجام خدمت نظامی در ارتش، تهدیدی برای این رژیم و موجب تضعیف قدرت بازدارندگی راهبردی اسرائیل است.

هرتزی هالیوی رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل روز سه‌شنبه در گفت‌وگوهایی که پشت درهای بسته انجام شد و پایگاه خبری شبکه «i۲۴» این رژیم آن را فاش کرد، اظهار داشت: مخالفت با خدمت نظامی در ارتش تهدیدی برای اسرائیل و اسرائیلی‌ها ایجاد کرده است و قدرت بازدارندگی استراتژیک آن را تضعیف می‌کند.

وی افزود: نمی‌توان با ارتش بازی و از آن به عنوان ابزاری در رویدادهای سیاسی استفاده کرد.

رئیس ستاد ارتش رژیم اسرائیل بیان کرد: اسرائیلی‌ها می‌توانند اعتراض کنند اما امتناع از خدمت، ارتش را وارد اختلافات می‌کند.

وی تاکید کرد که اگر موج مخالفت با خدمت در ارتش رژیم اشغالگر ادامه یابد این احتمال وجود دارد که روزهای دشواری در انتظار این رژیم باشد.

به نوشته رسانه‌های صهیونیستی، موضوع خودداری از خدمت در ارتش اسرائیل که با افزایش بحران سیاسی و در پی اصلاحات قضایی که به تصویب اولیه کنست رسید، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی را آشفته کرده است.

به نوشته این رسانه‌ها، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در بسیاری از بازدیدهای خود از یگان‌های این ارتش، تاکید کرده است که نیروهای مسلح باید برای انجام وظایف خود خارج از اختلافات، منسجم باقی بماند و دغدغه اصلی باید حفظ کارآیی و آمادگی این نیرو باشد.

رسانه‌های اسرائیلی همچنین گزارش دادند که از فرماندهان ارشد و ژنرال‌ها خواسته شده است که پیرامون تاثیرات منفی خودداری از خدمت در ارتش با فرماندهان و افسران تحت فرمان خود صحبت کنند.

در همین پیوند سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سخنرانی عصر دوشنبه خود با اشاره به بحران سیاسی در رژیم اسرائیل تاکید کرد که هر آنچه که در سرزمین‌های اشغالی فلسطین اتفاق می‌افتد نشانه‌ای از پیشروی این رژیم بسوی نابودی است.

رسانه‌های اسرائیلی دیروز نوشتند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی خود در هنگام بازدید از «مرزبانی» این رژیم با بیان اینکه جایی برای خودداری از خدمت در ارتش وجود ندارد، افزود: خودداری از این خدمت، اساس وجودی ما را تهدید می‌کند و نباید جایی داشته باشد.

اشحاق هرتسوگ رئیس رژیم صهیونیستی نیز روز گذشته با بیان اینکه این رژیم در یک بحران تاریخی که فروپاشی درونی آن را تهدید می‌کند قرار دارد، افزود: همه ما می‌دانیم که این بحران برای ما یک خطر قومی است.

در حالی که اعتراض سیاسی علیه برنامه قضایی کابینه نتانیاهو در کنست و خیابان‌ها رو به افزایش است، درگیری داخلی در سرزمین‌های اشغالی درباره این برنامه شعله‌ورتر می‌شود.

تا این لحظه، هزاران نفر از نظامیان صهیونیست که دوره احتیاط را می‌گذرانند و بیش از هزاران نفر از آن‌ها که در مشاغل مرکزی قرار دارند، اعلام کردند که در صورت نهایی شدن قانون اصلاحات قضایی، آن‌ها به دوره احتیاطی نمی‌پیوندند.

در حالی که یوآو گالانت وزیر جدید جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرده است که هر فراخوانی برای امتناع از خدمت در ارتش اسرائیل حمله به امنیت این رژیم است، ارتش اسرائیل نگران یک بحران خطرناک در دستگاه احتیاط (نیروهای ذخیره) است.
https://irna.ir/xjLVY6
**نگرانی سناتور پاکستانی نسبت به تهدید علیه دارایی‌های هسته‌ای و روابط راهبردی
سیاستمدار ارشد و نماینده مجلس سنای پاکستان با اشاره تلویحی به سیاست‌های زورگویانه آمریکا و همزمان شرایط سخت صندوق بین المللی برای اعطای وام به اسلام‌آباد، نسبت به تحت فشار بودن برنامه‌های هسته‌ای پاکستان و روابط با شرکای راهبردی این کشور ابراز نگرانی کرد.

همزمان با تداوم بن بست در مذاکرات دولت پاکستان و مسوولان صندوق بین المللی پول جهت ازسرگیری برنامه وام و برگزاری مذاکرات اسلام‌آباد و واشنگتن با محوریت تروریسم، سیاستمدار ارشد پاکستانی نسبت به فشارهای پنهانی بر اسلام‌آباد برای مصالحه بر سیاست‌های راهبردی و امنیت ملی خود به شدت ابراز نگرانی کرد.

سناتور «رضا ربانی» از حزب مردم پاکستان که بین سال‌های ۹۳ تا ۹۶ ریاست مجلس سنای این کشور را برعهده داشت با اشاره تلویحی به آمریکا هشدار داد: مردم پاکستان حق دارند که بدانند آیا دارایی‌های هسته‌ای کشور تحت فشار قرار دارد یا خیر.

وی در ادامه ابراز نگرانی کرد که آیا پاکستان برای تسهیل حضور نظامی یک "قدرت امپریالیستی" در منطقه تحت فشار است و آیا مردم پاکستان حق ندارند که بدانند روابط راهبردی اسلام‌آباد با چین در خطر است.

ربانی که اکنون نماینده مجلس سنای پاکستان می‌باشد با انتقاد از رویکرد سختگیرانه صندوق بین المللی پول در قبال درخواست وام دولت اسلام‌آباد، خواستار برگزاری نشست مسترک نمایندگان مجالس سنا و ملی پاکستان و تبیین مواضع پاکستان از سوی شخص نخست وزیر شد.

وی گفت: پارلمان باید چرایی عدم تمایل کشورهای دوست به جز چین، برای کمک به پاکستان را بررسی کند و اینکه چرا این کشورها به جز چین، کمک مالی خود را به نتیجه مذاکرات پاکستان با صندوق بین المللی پول مشروط کرده‌اند.

سناتور رضا ربانی افزود که به نظر می‌رسد پاکستان برای ایفای نقشی که مغایر با امنیت ملی و منافع استراتژیک می‌باشد، تحت فشار قرار دارد.

اظهارات این سیاستمدار ارشد پاکستانی درحالی عنوان می‌شود که دولت ائتلافی این کشور به نخست وزیری «شهباز شریف» با شرایط سخت از سوی صندوق بین المللی پول روبرو شده و مسوولان این نهاد جهانی حتی خواستار تضمین‌های جدید و تعهدات کتبی دولتمردان اسلام‌آباد برای ازسرگیری برنامه وام هستند. رهبران جناح مخالف پاکستان ضمن انتقاد از عملکرد دولت اسلام‌آباد در کنترل بحران اقتصادی و مقابله با پدیده تروریسم، از صندوق بین المللی پول برای تبانی با برخی قدرت‌ها جهت تحت فشار قرار دادن پاکستان انتقاد می‌کنند.

«شیرین مزاری» از حزب تحریک انصاف پاکستان و از مخالفان سرسخت سیاست‌های آمریکا، امروز در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: در گذشته نیز تلاش‌هایی برای تحت فشار قرار دادن پاکستان بر سر برنامه‌های هسته‌ای خود صورت گرفت و آمریکا نیز همواره کاهش فعالیت‌های موشکی و اتمی را از اسلام‌آباد مطالبه کرده است.
https://irna.ir/xjLVZq
**واکنش مسکو به بیانیه واشنگتن درباره سقف قیمت نفت خام روسیه
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین در بیانیه‌ای اعلام کرد که روسیه سقف قیمتی تعیین شده توسط غرب برای صادرات نفت خام این کشور را به رسمیت نمی‌شناسد.

کاخ کرملین روز سه‌شنبه اعلام کرد که سقف قیمتی را که کشورهای غربی برای صادرات نفت خود وضع کرده‌اند، به رسمیت نمی‌شناسد.

مسکو این بیانیه را در واکنش به اظهارات واشنگتن صادر کرد که گفته بود سقف قیمت تعیین شده برای نفت روسیه به خوبی کار می‌کند.

آمریکا در راس کشورهای غربی سقف قیمتی برای فروش نفت روسیه اعلام و کشورهای متحد خود را ملزم به خرید بر اساس قیمت‌های تعیین شده آنها کردند.

سخنگوی کرملین در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که دولت روسیه به هیچ عنوان سقف تعیین شده توسط غرب را به رسمیت نشناخته و تلاش می‌کند این سقف به منافع روسیه آسیبی وارد نکند.

مسکو که حدود ۱۰ درصد از عرضه جهانی نفت را به خود اختصاص می‌دهد، ماه گذشته اعلام کرد که در واکنش به تعیین سقف قیمت، تولید خود را در ماه مارس ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌دهد.
https://irna.ir/xjLW3L
**پشت پرده ادامه جنگ اوکراین از نگاه کرملین
سخنگوی کاخ کرملین در یک کنفرانس خبری آمریکا را عامل اصلی طولانی شدن جنگ در اوکراین معرفی و اضافه کرد: این دست آمریکاست که نمی‌خواهد این درگیری پایان یابد.

دیمیتری پسکوف با حضور در یک کنفرانس خبری با اشاره به نگاه چین درباره ادامه جنگ اوکراین، اظهار داشت: بر خلاف نظر وزیر خارجه امور چین که اعتقاد دارد پشت بحران اوکراین دست‌های نامرئی وجود دارد، باید گفت که این دست آمریکاست که نمی‌خواهد درگیری در اوکراین پایان یابد.

وی اضافه کرد: ممکن است در این نکته با دوستان چینی اختلاف داشته باشیم ولی باید دست نامرئی را یک شوخی تصور کنیم چراکه در واقع این دست کاملاً قابل مشاهده است.

سخنگوی کرملین افزود: واشنگتن نمی‌خواهد این جنگ پایان یابد و برای ادامه این جنگ هر کاری انجام خواهد داد.

کین گانگ وزیر امور خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود در حاشیه نشست کنگره ملی خلق چین، اعلام داشت که تلاش‌ها برای پیشبرد مذاکرات بین روسیه و اوکراین شکست خورده است.

وی گفت: یک دست نامرئی درگیری را به سمت طولانی شدن و تشدید بیشتر سوق می‌دهد و سعی دارد از بحران اوکراین برای اهداف ژئوپلیتیکی خود استفاده کند.
https://irna.ir/xjLW3Z
**دمشق: تجاوز به فرودگاه حلب نشانه وحشیگری رژیم صهیونیستی است
وزارت امور خارجه سوریه به دنبال حمله بامداد امروز (سه‌شنبه) رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین‌المللی حلب، در بیانیه‌ای تاکید کرد که این تجاوز تصویری از وحشیگری و اقدامات غیرانسانی این رژیم است.

در بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است: تجاوز جنایتکارانه بامداد امروز رژیم اسرائیل به فرودگاه بین‌المللی حلب و از کار افتادن آن یک جنایت مضاعف است. چراکه از یک سو فرودگاه غیرنظامی و از سوی دیگر یکی از کانال‌های اصلی ارسال کمک‌های بشردوستانه به آسیب دیدگان زلزله ویرانگر ششم فوریه را هدف قرار دادند.

این وزارتخانه تاکید کرد: این تجاوز بار دیگر از وحشیگری و غیرانسانی بودن رژیم اشغالگر صهیونیستی پرده برداشت؛ رژیمی که به شکلی کاملا آشکار قوانین بین‌المللی از جمله حقوق و قوانین انسانی بین‌المللی را نقض می‌کند.

در این بیانیه همچنین آمده است: سوریه در مورد عواقب ادامه ارتکاب این جنایات به رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهد و از جامعه بین‌المللی می‌خواهد تا آن را محکوم کند و برای پایان دادن به چنین اقداماتی تلاش کند. به ویژه اینکه این جنایات، تهدیدها و خطرات بیشتری را برای امنیت و صلح در منطقه و جهان به همراه دارد.

این بیانیه پس از آن صادر شد که یک منبع نظامی سوری گزارش داد که در ساعت ۰۲:۰۷ بامداد، رژیم صهیونیستی از سمت دریای مدیترانه در غرب لاذقیه، فرودگاه بین‌المللی حلب را هدف حمله هوایی قرار داد.

این منبع نظامی با بیان اینکه به فرودگاه بین‌المللی حلب خسارات مادی وارد آمده است، گفت: در حال حاضر فعالیت‌های این فرودگاه متوقف شده است.

این تجاوزهای هوایی رژیم اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.
https://irna.ir/xjLW4F
**توصیه چین به ژاپن: به تلاش‌های آمریکا برای مهار پکن نپیوندید
وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه پکن امیدوار به «دوستی و حسن همجواری» با ژاپن است، گفت: ولی همزمان از توکیو می‌خواهیم تا به «جنگ سرد جدید» که رهبری آن را واشنگتن در دست گرفته تا به پکن فشار وارد کند، نپیوندد.

چین گانگ در یک نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره روابط پکن و توکیو با اشاره به مسائل تاریخی دو کشور اظهار داشت: رنج‌های عظیم تحمیل شده توسط نظامیان ژاپنی بر ملت چین حتی امروز هم دردناک است. مردم چین این موضوع را فراموش نکرده‌اند و طرف ژاپنی هم نباید این موضوع را فراموش کند.

وزیر امور خارجه چین همچنین درباره روابط این کشور با آمریکا اظهار داشت: واشنگتن به دنبال هژمونی است و از متحدان خود می‌خواهد تا چین را مهار کنند.

وی تاکید کرد که هیچ کشوری از جمله آمریکا حق دخالت در امور تایوان را ندارد.

گانگ که پیشتر سفیر چین در واشنگتن بود و در ماه دسامبر سال گذشته به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد، تاکید کرد که موضوع تایوان از جمله نخستین خطوط قرمزی است که نباید از آن در روابط چین و آمریکا عبور شود.

وی همچنین با ابراز نگرانی درباره برنامه دولت ژاپن برای تخلیه آب نگهداری شده در مخازن نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما به اقیانوس تصریح کرد: این موضوعی بسیار مهم برای محیط زیست دریایی و سلامت بشر است.

وزیر امور خارجه چین خواستار آن شد که دولت ژاپن این موضوع را به طور صحیح انجام دهد.

از زمان فاجعه سونامی ۲۰۱۱ تاکنون، این آب‌ها در مخازن زیادی توسط دولت ژاپن نگهداری شده و دولت این کشور در تلاش است با تصفیه آنها و با موافقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آنها را به اقیانوس بریزد.
https://irna.ir/xjLW4G
**حماس: تجاوزات مکرر به خاک سوریه بیانگر خوی نازیستی صهیونیست‌ها است
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» حمله بامداد امروز(سه شنبه) رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین‌المللی حلب را به شدت محکوم کرد و اعلام کرد که تجاوزات بی‌وقفه دشمن صهیونیستی علیه سوریه، بیانگر خوی نازیستی دشمن صهیونیستی است.

«حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس در اظهاراتی مطبوعاتی تصریح کرد که تجاوزات بی‌وقفه دشمن صهیونیستی علیه سوریه که این بار یکی از گذرگاه‌های امدادرسانی به زلزله زدگان سوری را هدف قرار داده، بیانگر خوی نازیستی دشمن صهیونیستی و عدم پایبندی آن به ارزش‌های انسانی و نقض قوانین و عرف بین‌الملل است.

در ساعت ۰۲:۰۷ بامداد سه شنبه، رژیم صهیونیستی از سمت دریای مدیترانه در غرب لاذقیه، فرودگاه بین‌المللی حلب را هدف حمله هوایی قرار داد.

یک منبع نظامی سوری با بیان اینکه به فرودگاه بین‌المللی حلب خسارات مادی وارد آمده است، گفت: فعالیت‌های این فرودگاه فعلا متوقف شده است.

این تجاوزهای هوایی رژیم اسرائیل در حالی است که دولت سوریه بارها با ارسال نامه به سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل این حملات را محکوم و خواستار توقف آن شده است.

وزارت امور خارجه سوریه نیز در بیانیه‌ای به حمله بامداد امروز رژیم صهیونیستی به فرودگاه بین‌المللی حلب، واکنش نشان داد و اعلام کرد که این تجاوز تصویری از وحشیگری و اقدامات غیرانسانی این رژیم است.
https://irna.ir/xjLW5M
**شورای حکام درباره تمدید ماموریت گروسی بعنوان مدیرکل آژانس اتمی تصمیم‌گیری می‌کند
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی این هفته درباره تمدید ماموریت رافائل گروسی به عنوان مدیرکل آژانس تصمیم‌گیری می‌کند.

خبرنگار ایرنا دریافته است که رای‌گیری درباره ماموریت آقای گروسی، به احتمال زیاد در آخرین روز نشست شورا صورت خواهد گرفت. نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیروز (دوشنبه) در پایتخت اتریش آغاز شد و تا روز جمعه ادامه دارد.

بر اساس پیش‌نویسی که یک نسخه آن را ایرنا رویت کرده است، اعضای شورای حکام به کنفرانس عمومی پیشنهاد کرده‌اند که تمدید ماموریت آقای گروسی را برای مدت ۴ سال دیگر تایید کند.

در این پیش‌نویس آمده است: در ۲ دسامبر ۲۰۱۹، کنفرانس عمومی انتصاب آقای رافائل ماریانو گروسی را تصویب کرد. طبق تصمیم شورای حکام، این انتصاب در ۲ دسامبر ۲۰۲۳ به پایان می رسد. در تاریخ [جای خالی] مارس ۲۰۲۳، شورای حکام آقای رافائل ماریانو گروسی، مدیرکل فعلی آژانس را به مدت چهار سال از ۳ دسامبر ۲۰۲۳ تا ۲ دسامبر ۲۰۲۷ به سمت مدیرکل منصوب کرد.

درصورت تصویب این پیش‌نویس، شورای حکام «از کنفرانس عمومی درخواست می کند تا این انتصاب را تائید کند».

رافائل گروسی، دیپلمات کارکشته آرژانتینی است که سال ۲۰۱۹ در پی مرگ ناگهانی یوکیا آمانو به‌عنوان مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتخاب شد. او از سال ۲۰۱۰ تا سال ۲۰۱۳ در پست‌های مهمی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و پس از آن به عنوان نماینده آرژانتین در این آژانس فعالیت داشته است.

نام او این روزها با پرونده اتمی ایران گره خورده است. او هفته پیش در جریان سفری دو روزه به تهران و دیدار با مقامهای ارشد کشورمان، به توافقاتی درباره حل‌وفصل مسائل پادمانی دست یافت. گروسی امیدوار است که نتیجه پیگیری توافقات بدست‌امده به ادعاها و آنچه او تردید درباره برنامه هسته‌ای ایران می نامد پایان دهد.
https://irna.ir/xjLW4y