به گزارش ایرنا، «فرزاد مخلصالائمه» روز سهشنبه در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان مرکزی در اراک، افزود: این استان در زمینه تکمیل طرح سرمایهگذاری رتبه دوم کشور، برگزاری نشستهای ستاد تسهیل رتبه سوم و در زمینه ارتقای ظرفیت تولیدی ۳۵۷ واحد، رتبه پنجم کشور را در کشور دارد.
وی بیان کرد: استان مرکزی رتبه چهارم ظرفیتهای تولیدی و رتبه دوم در تکمیل ۴۵۶ طرح سرمایهگذاری به لحاظ عملکرد کارگروه ستاد تسهیل را نیز در کشور دارد.
استاندار مرکزی افزود: این استان در زمینه مبارزه با قاچاق نیز رتبه سوم کشور را در شرایطی به خود اختصاص داده که ناخواسته و نابرابر با مبارزه با قاچاق قرار گرفته، زیرا مبدا و مقصد قاچاق نیست.
مخلصالائمه خاطرنشان کرد: این استان در زمینه استاندارد کالا و خدمات نیز در کشور رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: وزارت کشور ماموریتهای متنوعی برعهده داشته و تقاطع موضوعات اقتصادی در کشور محسوب میشود.
وی افزود: وزارت کشور در طول سال با مسایلی از جمله یارانه، تنظیم بازار و در پایان سال با وجود تعطیلی بقیه دستگاهها اوج کار این وزارتخانه است.
استاندار مرکزی اضافه کرد: این استان با وجود برخی ناآرامیها در کشور، و صنعتی بودن، کمترین التهاب را داشت.
مخلصالائمه افزود: استان مرکزی به عنوان استان صنعتی کشور کانون طمع و توطئه دشمن در زمان التهاب کشور، توانست شرایط را کنترل و با موفقیت از آن شرایط عبور کند.
وی ادامه داد: ستاد معین اقتصاد دولت در استان مرکزی تشکیل شده و مقرر است اقتصاد دریا محور را مبنی بر ساحل در استان فعال کند.
معاون امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: حفظ و نگهداری اشتغال از جمله راهبرد استانداری این استان در مدت یک سال و نیم گذشته بود که با تدبیر استاندار، در این عرصه موفق بود و اجازه داده نشده تعداد اشتغال استان کاهش یابد.
«حسن میرزاخانی» افزود: احیای سرمایههای موجود و افزایش بهرهوری از دیگر راهبردهای استانداری مرکزی است و استان در این زمینه به خصوص صنایع بزرگ و مادر موفق عمل کردهاست.
وی ادامه داد: ایجاد ظرفیتهای جدید و جلوگیری در التهاب بازار از دیگر راهبردهای استانداری مرکزی است که با برنامهریزیهای انجام شده التهابات گذشته کنترل و از التهاب جدید در بازار جلوگیری شد.
معاون امور اقتصادی استانداری مرکزی اظهار داشت: ورود جدی به مسایل پیشروی تولید و کاهش حقوقهای معوق از برنامههای ستاد تسهیل استان مرکزی است که کاهش تعداد واحدهای تولیدی با حقوق معوق از دستاوردهای این مهم است.
میرزاخانی یادآور شد: استان مرکزی در ۶ ماه نخست امسال در زمینه ستاد تسهیل در ارزیابی وزارت کشور رتبه سوم و سال گذشته رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: عدم پذیرش بانکهای عامل از محل طرح برای سرمایهگذاری و عدم واگذاری واحدهایی که توسط بانکها تملک شده به صاحبان از جمله مشکلات واحدهای تولیدی است که بانک مرکزی در این زمینه باید برنامههای لازم را داشته باشد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی هم در این نشست گفت: اکنون میزان معوقات واحدهای تولیدی این استان در پایینترین میزان خود در تاریخ استان مرکزی است.
«علی جودکی» افزود: تعداد واحدهای حقوق معوق استان مرکزی در بهمن ماه امسال به ۹ واحد و تعداد کارگران دارای حقوق معوق به ۳۸۱ نفر رسید.
استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت ایران دارای حدود سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک است.