به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا اعزامی به عسلویه، این تفاهمنامهها سهشنبه شب میان سیدمحمدیاشار نادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح و فرماندهان سپاه انصارالحسین(ع) همدان، سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی، محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ، سپاه قدس گیلان و سپاه کربلا مازندران در شب پنجمین روز هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت به امضا رسید.
رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در آیینی که به همین مناسبت برگزار شد، در سخنانی با اشاره به ماموریت بنیاد برای تولیدات فاخر استانی اظهار داشت: کنگرههای شهدا بستری فراهم کرده تا همه ظرفیتها و امکانات دست به دست هم داده و برای پاسداشت نام و یاد شهدا قدم برداریم.
سیدمحمدیاشار نادری افزود: اگر با بضاعت و همکاری خود در خانواده روایت فتح همه امکانات خود را بسیج می کردیم شاید توانایی تولید سالی دو اثر داشتیم و بسیج و سپاه اهتمام جدی دارند تا تولیدات سینمایی ما افزایش یابد.
وی با اشاره به فرموده رهبر انقلاب مبنی بر جهش صددرصدی تولیدات سینمایی بنیاد روایت فتح گفت: در سال گذشته و امسال آثار دفاع مقدس از مهجوریت خارج شد و حدود ۹ اثر جشنواره امسال فجر مربوط به آثار دفاع مقدس بود که امید است رو به افزایش برود.
نادری با اشاره به حمایت بنیاد روایت فتح از ۵۸ اثر سینمایی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی تصریح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند با هم افزایی و کمک و پشیتبانی فرماندهان سپاه استانی بتوانیم برای ۱۴۰۲ حداقل پنج اثر سینمایی با موضوع شهدای شاخص استانها، فرماندهان محوری و رویدادهای حساس انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در این استان ها تولید کنیم.
وی افزود: هشت هزار شهید در استان داریم که می شود برای تک تک آنها فیلم ساخت.
بنیاد روایت فتح دو سال است در زمینه تولید سینمایی فاخر در استان ها فعالیت می کند و با همه استان ها مذاکراتی شده و سه شنبه شب با پنج استان تفاهمنامه استانی به ثبت رساند.
فیلم های فاخر استانی که قرار است در استان ها ساخته شود به این دلیل است که استعدادهای که در استان ها شناسایی و کشف می شود زیر پوشش بنیاد روایت فتح قرار گیرند.
همچنین در این آیین، سردار محمدعبداله پور فرمانده سپاه قدس مازندران درباره فیلمی که قرار است با همکاری بنیاد روایت فتح ساخته شود گفت: این فیلم درباره سردار شهید حسین املاکی است که مقام معظم رهبری در سال ۸۶ در وصف این شهید فرمودند اگر دنبال قهرمان می گردید قهرمان ایشان هستند.
وی افزود: این شهید در عملیات والفجر ۱۰ ماسک خود را به یک بسیجی که کنار او ماسک نداشت داد و هم خود و هم آن بسیجی به شهادت رسیدند ولی این تصمیم بزرگ را همان موقع گرفت و این کار بزرگ را انجام داد.
سردار حسن حسن زاده فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ نیز گفت: لشکر ۲۷ ، ۱۵ هزار شهید تقدیم کرد و شهر تهران به عنوان پایتخت ۲۴ هزار شهید دارد و بیشترین شهید ترور مربوط به تهران است و خیلی از جاهای تهران قتلگاه بسیاری از شهدای کشور است.
وی خاطرنشان کرد: تهران بزرگ بیشترین فرمانده شهید را دارد. ما ۹ فرمانده لشکر داریم که تعدادی از این ها شهدای مدافع حرم هستند.
سردار حسن زاده گفت: فیلمی که قرار است تفاهمنامه ساخت آن امضا شود مربوط به شهید شاهرخ ضرغام است که مانند بقیه فرماندهان ما از منصب فرماندهی برخوردار نیست و از جوانان لوطی تهران بود اما نور انقلاب و تحول عظیمی که در وجود او ایجاد می کند باعث تحول در او می شود.
سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلا استان مازندران هم تصریح کرد: فیلمی که قرار است ساخته شود، بخش بزرگی از عملیات والفجر ۸ است که لشکر ۲۵ کربلا یکی از لشکرهای عمل کننده در آن عملیات بود و در این فیلم به نقش دو فرمانده شهید طوسی و بصیر خواهیم پرداخت.
وی افزود: حدود یک سال است مقدمات کنگره شهدای مازندران در حال فراهم شدن است تا برای نسل آینده بماند تا رسم و منش شهدا و افتخاراتی که برای کشور به یادگار گذاشته اند در هنر برای نسل آینده باقی بگذاریم.
سردار مسلمی گفت: امید است با ظرفیتی که ایجاد می شود و چندین برابر ظرفیت دیگری که در این مراسم حضور نداشتند قطعا در آثاری که ساخته می شود خلق هنر شده و نسل آینده از آنها بهره مند شده و این اسوه ها را به خوبی خواهند شناخت.
همچنین سردار اسماعیل فرجی فرمانده سپاه جواد الائمه(ع) خراسان شمالی گفت: این استان از استان هایی است که در دوران دفاع مقدس سه هزار شهید و حدود سه هزار رزمنده جان بر کف تقدیم نظام کرده است.
وی افزود: فیلمی که قرر است تهیه شود مستند فرمانده گردان در زمان جنگ سردار شهید رجبعلی محمدزاده است که در طول هشت سال دفاع مقدس چند بار به درجه جانبازی نایل شده بود و با پای مجروح در عملیات شرکت کرد و باعث اقتدار نیروها شد.
سردار مظاهر مجیدی فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) همدان نیز با اشاره به برگزاری دومین کنگره شهدای استان همدان در سال آینده گفت: این کنگره ۱۲ سال پس از نخستین کنگره برگزار می شود. به دنبال این هستیم که در این فیلم شهید سعید قهاری سعید را معرفی کنیم که در زندگی خود مجاهدت های بسیاری داشت. این شهید فرمانده سپاه یزد بود که قبل از برگزاری کنگره شهدای یزد با عکس شهدا عهد و پیمان می بندد تا به شهادت برسد که یک سال بعد در قرارگاه سیدالشهدا به شهادت می رسد.
وی همچنین با اشاره به شعار زن، زندگی، آزادی افزود: آنهایی که این شعار را می دهند بدانند که فرمانده سپاه همدان به مدت دو سال فرمانده زن داشت. خواهر دباغ فرمانده سپاه همدان بود که همراه حضرت امام(ره) در پاریس جزو محافظ های ایشان حضور داشت.