به گزارش ایرنا، در این وبینار که سهشنبه برگزار شد دو کارشناس در حوزه زنان حکیمه سقای بی ریا استاد دانشگاه تهران و ایزابل والرو روزنامه نگار و فعال اسپانیایی به بیان نکات و دیدگاه های خود پرداختند.
این برنامه که به دو زبان فارسی و اسپانیایی برگزار شد با استقبال خوبی از سوی مخاطبان ایرانی و اسپانیایی قرار گرفت.
محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ابتدای برنامه ضمن تشکر از کارشناسان و حاضران در برنامه تاکید کرد، موضوع زنان در دنیای امروز دارای اهمیت بسیار بالایی است و باید جایگاه زن از منظر انقلاب اسلامی مورد بررسی و تبیین قرار گیرد.
حکیمه سقای بی ریا نیز در سخنان خود اظهار کرد از آنجا که زن و خانواده، نه تنها عامل بقای نسل بلکه عامل بقای فرهنگ در جوامع بشری هستند، در جریان استعمار و تلاش برای استیلای فرهنگی بر جوامع تحت سلطه، زنان آماج هجمه های استعمارگران برای تغییر هویت فرهنگی قرار می گرفتند. در این میان شاهد ظهور الگوی استعمار فرهنگی در مواجهه با زن مسلمان هستیم.
این استاد دانشگاه تاکید کرد با توجه به اینکه آمریکا مدعی اصلی در مسئله زن است نگاهی به آمارها درباره وضعیت زنان در آمریکا برای ارزیابی الگوی استعماری فوق مفید خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد که آمار دفتر حقوق مدنی وزارت آموزش و پرورش ایالات متحده نشان می دهد بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ بیش از ۱۴ هزار و ۹۳۰ مورد خشونت جنسی در مدارس پیش دبستان تا دبیرستان گزارش شده است.
همچنین مراکز رسمی دولتی آمریکا تایید کرده اند که برده داری جنسی جنایتی است که در این کشور سالانه هزاران قربانی می گیرد. این آمار بین ۱۵ هزار تا ۵۰ هزار متغیر بوده و سانفرانسیسکو یکی از مراکز برده داری جنسی در جهان است.
وی تاکید کرد انجمن روانشناسی آمریکا در گزارش ویژه ای درباره معضل جنسی سازی دختران، عوامل فرهنگی مؤثر بر بروز این معضل در آمریکا را بسیار فراگیر ارزیابی می کند بطوری که زنان و دختران در انواع رسانه های این کشور (از جمله تلویزیون، مجلات، رسانه های خبری و موزیک ویدئوها) به مراتب بیش از مردان جنسی سازی و شیءسازی می شوند. این اتفاق در تبلیغات تجاری و بازار کالا به خصوص بازار پوشاک، اسباب بازی و لوازم آرایش نیز به وضوح دیده می شود.
این استاد دانشگاه تهران در پایان سخنان خود گفت باید اذعان کرد مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی در حوزه زنان شکستن الگوی استعماری غرب در قبال زن مسلمان است. در این میان الگوی زن انقلاب اسلامی نه انزوای الگوی زن شرقی را بر می تابد و نه جنسی سازی الگوی زن غربی را. بلکه در تلاش است فاقد از آسیب های هر یک از دو الگو و به خصوص آسیب های جنسی سازی زنان که بر آن تاکید کردیم، بستری سالم برای حضور اجتماعی زنان در جامعه فراهم کند به طوری که بتوانند در حوزه های علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی رشد کرده و در عین حال نقش کلیدی خود در خانواده را نیز از یاد نبرند.
ایسابل والرو روزنامه نگار اسپانیایی نیز در این برنامه با مروری بر تاریخ فمینیسم در غرب به انتقاد از مسیر طی شده توسط این جریان پرداخت و اظهار داشت این یک جنبش مردمی نیست، بلکه یک ایدئولوژی سکولار است، اینها ادیان جدیدی هستند که جایگزین خدا شده اند و مانند سرطان با متاستاز در نهادها و قوانین دولتی، از طریق آموزش، رسانه ها و با پول های هنگفت در مردم رخنه کرده اند.
این روزنامه نگار افزود: برخی سیاستمداران در حال ساختن یک «انسان جدید» ضعیف، ریشه کن شده از جامعه و قابل دستکاری هستند که در آن عقلانیت جای خود را به احساسات داده تا آنها را به بردگان دولت تبدیل کنند.
والرو تاکید کرد در حالیکه امروزه غرب به برابری زنان و مردان در برابر قانون رسیده است و همه حقوق آنها تضمین شده است ولی این جنبش نمی تواند نماینده همه زنان جامعه باشد و ما زنان اکنون مبارزۀ دیگری شامل بازیابی آنچه از ما گرفته شده است مانند زنانگی، خانواده و سنت، پیش رو داریم که طولانی و بسیار سخت خواهد بود.
به گفته وی ، به عبارت دیگر، فمینیسم غربی هویت زنانگی و ساختار طبیعی زنان را لحاظ نمی کند و ادامۀ این تفکر نظام خانوادگی و شالودۀ زندگی را به نابودی می کشاند. همانطور که می بینیم، وضعیت زنان مبتنی بر تفکر فمینیسم وضعیت نامناسبی در دنیای غرب دارد.