تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۱

اردبیل - ایرنا - محفل ادبی انجمن ادواری شاعران شهرستان‌های استان اردبیل به مناسبت نیمه شعبان، به مضامین مرتبط با فرهنگ و ارزش‌های انتظار و مهدویت آراسته شد و شاعران در فضیلت منتظران واقعی موعود شعر سرودند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، نشست شعرخوانی انجمن ادواری شاعران استان اردبیل عصر چهارشنبه در سالن اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد و یکی از موضوع های مطرح در میان شعرها و سروده‌های فارسی و ترکی، عرض عشق و ارادت به ساحت حضرت مهدی (عج) و انتظار بشریت به صلح و سازش در سایه آن بزرگوار بود.

شعر انتظار، درون مایه ای عاشقانه و عارفانه دارد و چون انتظار به مصلح و موعود در همه ادیان و عقاید مشهود است، تجلی آن در شعر و ادب نیز چشمگیر است و شاعران از منجی زمین و زمان با عبارت‌هایی همچون یار، دوست، محبوب، دلدار پرده نشین و آفتاب عالمتاب یاد می‌کنند.

همان گونه که پیامبر اسلام (ص) انتظار فرج را از برترین اعمال امت خویش اعلام فرموده است، برترین سروده‌ها نیز اغلب در مضامین مهدویت و انتظار فرج از ذهن و زبان شاعر تراوش می‌کند و شاعران اردبیل نیز امید و آرمان بشر برای دستیابی به آرامش و آسایش را در ابیات ناب خویش گنجانده بودند و شعرها یادآور مفاهیم همان حدیث نبوی بود.

قسم به قبله دلها قسم به سوی ظهور / قسم به سوره کوثر به آبروی ظهور / تو پرداه دار جهانی و حاجب خورشید / بیا ز شوق وصالت کنم وضوی ظهور ... از (غلامرضا محمد قلیزاده)

ماهت که پیدا می‌شود خورشید معنا می‌شود / از طلعت چشمان تو گلها شکوفا می‌شود / حور و ملک رقاصان تو، هر مسندی دیوان تو / از چهره خندان تو عالم مصفا می‌شود ... از (منیژه بهشتی)

کوسموشم بیر قوش کیمی، دن نن ولی / کوسمه رم بیر لحظه ده سن نن ولی / من دئمیشدیم جان وئرم جانانیمه / جان آلیب جانان اوزی من نن ولی ... از (مهران اسکندرزاده)

اعضای انجمن شعر ادواری استان اردبیل در کنار پرداختن به موضوع مهدویت، اشاره ای نیز به شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه داشتند و برخی ابیات در قالب‌های مختلف، تصاویری از تنگناهای مالی و سوء استفاده مفسدان اقتصادی و رنج کلی بشر در جهان معاصر را به نمایش می‌گذاشت و در ادامه، با عنایت و التجا به امام عصر (عج)، ظهور او را از خدای حکیم مسئلت می‌کردند.

اسکندر نجفی سوها متخلص به سخنور از شاعران پیشکسوت و صاحب آثار متعدد که در صدر این جلسه حضور داشت، در پایان این نشست، تعدادی از شعرها را از حیث ساختار و محتوا و تناسب با مناسبت روز، بسیار قوی و محکم توصیف کرد و این جلسه را از نشست‌های پربار انجمن ادواری قلمداد نمود.

روزبه صمدی متخلص به نیراوغلو شاعر صاحب سبک و اثر نیز دو شعر ناب ترکی را به حاضران ارایه کرد و طبق معمول، شعر او که از چشمه دلش سرازیر و در دشت خیال جاری می‌شود، بازتابی از مشکلات اجتماعی داشت و البته در این شعرها دلها را به امید به ظهور منجی پیوند زده بود.

یکی از ویژگی‌های بارز این محفل ادبی، حضور حدود ۱۲ شاعر از شهرستان ادب پرور و فرهنگی نمین بود که استاد دکتر احد پیشگر رئیس انجمن شعر و ادب نمین، از حضور پرثمر و متحد جمعی از شاعران این شهرستان در انجمن ادواری شعرای استان اردبیل قدردانی کرد.

شاعران نمینی نیز هم به زبان فارسی و هم به زبان ترکی شعرهای ارزشمند و پرمحتوایی را ارایه کردند و استاد پیشگر اعلام کرد طبق سال گذشته، آئین بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی همراه با معرفی و رونمایی کتاب شعر یکی از شاعران خوش ذوق، در روزهای باقی مانده از سال جاری در شهرستان نمین برگزار خواهد شد.

موسی فتحی شاعر و مجری خوش صدای انجمن کلک خیال نیز اعلام کرد که آخرین جلسه شعرخوانی شاعران این انجمن، شنبه آینده در سالن کتابخانه بیضا در جوار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل برگزار خواهد شد.

جناب انوش شاعر و هنرمند انجمن ادواری نیز مثل همیشه زحمت ثبت و ضبط و مستندسازی شعرخوانی‌ها را متحمل بود و با وجود اصرار جمع برای شنیدن شعر از او، بخاطر رعایت وقت، همه را در حسرت سروده‌های خود گذاشت و قول داد سال بعد در نخستین جلسه انجمن شعر بخواند.

این همنشینی ادبی با گرفتن عکس یادگاری از شاعران در محوطه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل به پایان رسید.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده و انجمن‌ها و گروه‌های ادبی متعددی در مرکز و شهرستان‌های این استان فعال هستند و ترویج فرهنگ تشیع و ارزش‌های دینی و ملی، مضامین اجتماعی و اخلاقی، عشق و عرفان و تغزل از رویکردهای اصلی اشعار و سروده‌های آنهاست.

برچسب‌ها