به گزارش ایرنا، شیخ نعیم قاسم امروز چهارشنبه در صفحه توئیتر خود درباره انتخابات ریاست جمهوری لبنان تاکید کرد که برای انتخاب رئیس جمهور این کشور، تنها دو راه وجود دارد.
وی افزود: فراکسیونهای پارلمان یا باید نامزدهای ریاست جمهوری لبنان را معرفی و برای توافق بر سر یک گزینه گفت وگو کنند و یا اینکه دور گزینههای خود سنگر بگیرند و بر سر انتخاب رئیسجمهور برای مدت نامعلوم به توافق دست نیابند.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان پیش از این هم بر لزوم انتخاب هرچه سریعتر رئیس جمهور این کشور تاکید کرده بود.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله نیز در سخنرانی روز دوشنبه خود، خواستار مشارکت همه احزاب لبنانی برای دستیابی به توافق بر سر پرونده ریاست جمهوری شد و تصریح کرد: اگر به رویکرد فعلی در انتخاب رئیس جمهور ادامه دهیم، خلاء ریاست جمهوری ممکن است سال ها ادامه یابد.
سید حسن نصرالله گفت: چیزی به نام نامزد حزب الله برای انتخاب رئیس جمهور لبنان وجود ندارد و هدف از این نامگذاری حذف فردی است که ما از آن حمایت می کنیم. ما چیزی به عنوان نامزد حزب الله نداریم، چیزی که داریم کاندیدای مورد حمایت حزب الله است.
وی ضمن اعلام حمایت حزب الله از نامزدی «سلیمان فرنجیه» برای ریاست جمهوری لبنان تأکید کرد که «ما برای انتخاب رئیس جمهور در اسرع وقت تلاش می کنیم و روی تحولات یا تسویه حسابهای منطقه ای حساب باز نمیکنیم».
وی در خصوص خلأ قدرت ریاست جمهوری لبنان تخاطر نشان کرد: تصمیمات درباره پرونده ریاست جمهوری کاملا دست خودمان است، بنابراین هرکس را که بخواهیم انتخاب و معرفی میکنیم و منتظر بیرون نیستیم و روی شرایط منطقه حساب باز نمیکنیم.
از تاریخ نهم آبان ماه که دوره ریاست جمهوری «میشل عون» به پایان رسید (و حتی پیش از آن)، جریانهای لبنان تلاشهای خود را برای تعیین رئیس جمهور جدید آغاز کردند، ولی تاکنون به نتیجهای نرسیدهاند و بازیگران خارجی نیز توجهی به حل مشکلات این کشور بحران زده ندارند و فقط به دنبال منافع خود میباشند.
تداوم خلاء در نهاد ریاست جمهوری لبنان از آن زمان در سایه پافشاری احزاب و جریان های سیاسی بر مواضع و نامزدهای خود، پرونده انتخاب رئیس جمهوری جدید این کشور را وارد پیچ و خم شدیدی کرده که تلاش ها برای عبور از آن نیاز به توافق یا تغییری در موازنه قوای داخلی دارد.
تاکنون یازدهمین جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهوری این کشور برگزار شده که هیچگونه توافقی میان فراکسیونهای مختلف پارلمانی صورت نگرفته و این گره کور همچنان بسته باقی مانده و به بحران اقتصادی لبنان دامن زده است.