تفرجگاه های آبی شهرستان مارگون محلی برای شنیدن نغمه دل انگیز آب چشمه ساران، مشاهده آبشاران و تجربه آرامش و سکوت تالاب است.
آبشار شهنیز، دشت سقاوه، روستای بی بی خاتونین و دریاچه مور زرد زیبایی از مهمترین جاذبه های طبیعی شهرستان مارگون است که سالیانه گردشگران بسیاری را به این گوشه از کشورمان می کشاند.
این سرزمین زیبا که از شمال با شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری، از جنوب تا جنوب غربی با بویراحمد، از غرب با کهگیلویه و از شرق با شهرستان دنا همسایه است می تواند مقصد مناسبی برای طبیعت گردی در نیمه نخست سال به ویژه تعطیلات نوروز باشد.
دریاچه مور زرد زیلایی
دریاچه مور زرد مهمترین جاذبه طبیعی گردشگری شهرستان مارگون محسوب می شود که سواحل آن نمونه ای شگفت انگیز از زیبایی های آفرینش خداوندی است.
آب این دریاچه که از چشمه های کارستی و روان آب های سطحی تأمین می شود،گستره ای به مساحت ۳۵ متر با میانگین عمق هشت متر را در بر گرفته است.
در دریاچه مورزرد که محل زیست انواع ماهی، قورباغه، مار آبی، مارماهی، لاکپشت،خرچنگ است و پرندگان آبی همچون مرغ ماهیخوار، اردک و غاز نیز در اطراف آن زندگی می کنند،مکانی دل انگیز برای مشاهده جذابیت های پرنده نگری است.
این دریاچه که به نام برم مور زرد زیلایی در فهرست آثار ملی ثبت شده مانند اقیانوس آبی کوچکی است که آینهوار طراوت و نشاط را انعکاس میدهد.
منطقه اطراف دریاچه مذکور که پوشیده ازجنگلهای بلوط و زالزالک و گلهای زرد، درختان کوهی و زمینهای زراعتی سرسبز است آنچنان چشم نواز است که گویی در بهشتی زمینی را به روی مهمانان خود گشوده است.
آب دریاچه مورزرد زیلایی از طریق یک راه باریک به آب رودخانه ریش در منطقه سادات شاه غالب شهرستان کهگیلویه میریزد و از آنجا پس از طی مسافتی، به رود کارون میپیوندد.
آبشار شهنیز
آبشار شهنیز که در منطقه ای بکر و با چشم اندازهای طبیعی دلنشین واقع شده با آب و هوایی دلپذیرو خنک در تابستان و طبیعت سفید پوش در زمستان می تواند در همه فصول سال جذابیت های کم مانندی برای گردشگران داشته باشد.
ارتفاع این آبشار دائمی حدود ۱۸ متر است و پرواز پرندگان بر پهنای آبی آن جلوه ای زیبا از هنرنمایی طبیعت است و دسترسی به این آبشار از طریق جاده ارتباطی شهرستان مارگون به روستای چشمه گلی امکانپذیر است.
دسترسی به آبشار شهنیز از طریق جاده ارتباطی شهرستان مارگون به روستای چشمه گلی امکان پذیر است.
قله رنج
قله رنج که چون صخرهای عظیم و نامنظم بر کوهستانهای اطراف تکیه داده، در جنوب روستای مارگون واقع شده است این کوه همه ساله تعدادی از کوهنوردان و دوستداران طبیعت را به سوی خود جلب می کند.
روستای بی بی خاتونین
بقعه متبرکه امامزاده بی بی خاتونین (س) در وسط یک قبرستان تاریخی دوره اسلامی در ضلع شمال غربی روستای سقاوه از توابع شهر مارگون شهرستان بویراحمد سفلی قرار دارد را می توان جلوه ای از پیوند گردشگری مذهبی، تاریخی و طبیعی عنوان کرد.
امامزاده بی بی خاتونین (س) دو خواهر هستند به نام های زبیده خاتون (س) و رقیه خاتون (س) که از اولاد حضرت امام موسی کاظم (ع) هستند و در اواخر قرن دوم و اوایل قرن سوم هجری هنگامی که برای دیدار حضرت امام رضا (ع) از حجاز به ایران و از راه بهبهان به شیراز عازم توس بودند به دستور مامون کاروان علویان مورد تهاجم دشمن قرار گرفت و هر کدام در نقطه و مکانی به شهادت رسیدند.
موقعیت جغرافیایی این مکان مقدس را می توان «کوه دوبند» در خاور، کوه سقاوه و منطقه «دره گر» و میانتنگان در جنوب و غرب، روستای موگر «قباد» در مشرق، منطقه جوش و زنگوا در مغرب رودخانه سقاوه در کنار آبادی روان است.
مارگون آماده پذیرش گردشگران
فرماندار مارگون گفت: جاذبه های گردشگری این شهرستان آماده پذیرش گردشگران است.
مختار اندرخور افزود: براساس برنامه ریزی انجام شده در ستاد سفرهای نوروزی شهرستان به منظور معرفی مناطق گردشگری،فروش محصولات صنایع دستی و غذاهای سنتی همزمان با تعطیلات نوروز نمایشگاه سوغات و هدایا در ورودی شهر مارگون دایر می شود.
وی بیان کرد: در کنار نمایشگاه سوغات و هدایای مارگون تیم پزشکی نیز برای خدمات رسانی به مسافران نوروزی مستقر می شود.
فرماندار مارگون تصریح کرد: همچنین یک خوابگاه شبانه روزی و چند مدرسه در مناطق شهری و روستایی مارگون نیز برای اسکان مسافران نوروزی آماده سازی می شود.
شهرستان مارگون با جمعیتی حدود ۲۱ هزار نفر در فاصله ای حدود ۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.