به گزارش خبرنگار ایرنا، استان زنجان موقعیت بسیار خوبی با توجه به ظرفیت های بی بدیل در حوزه های مختلف دارد به طوری که سرمایه گذاری و برنامه ریزی لازم می تواند چشم انداز بهتری را برای توسعه آن فراهم کند.
با روی کارآمدن دولت سیزدهم، رویکرد مسوولان استانی و شهری توجه و اتمام پروژه های مهم و نیمه کاره بوده است، چون بهره برداری از بسیاری از طرح های عمرانی و خدماتی استان، طی سال های گذشته برای شهروندان زنجانی به یک آرزو و رویا تبدیل شده بود ولی در دولت سیزدهم به این رویا جامه عمل پوشانده شد.
یکی از این طرح های نیمه کاره، طرح سبزه میدان شهر زنجان بود که از زمان آغاز عملیات اجرایی آن حدود ۲۵ سال می گذشت و دیگر مردم امیدی به بهره برداری از آن نداشتند ولی در سفر رییس جمهور به استان و همچنین در سفر وزیر کشور در ۱۵ شهریور امسال به زنجان بر تکمیل و بهره برداری از آن تاکید شد تا اینکه بالاخره طلسم این پروژه شکست و مردم شاهد افتتاح آن توسط وزیر کشور بودند.
افتتاح مرکز خیریه آنکولوژی بیمارستان ولی عصر (عج) نیز یکی دیگر از دستاوردهای مهم سفر وزیر کشور به زنجان بود که پس از سال های متمادی به ثمر نشست تا اینکه مردم طعم خوش خدمت را در این دولت بچشند.
پیگیری طرح های نیمه تمام تا افتتاح پروژه های شهری در دستور وزیر کشور
احمد وحیدی در بدو ورود به زنجان مورد استقبال رسمی محسن افشارچی استاندار زنجان، حجت الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی رییس کل دادگستری استان، اعضای شورای تامین و فرماندهان نظامی و انتظامی قرار گرفت و ارزیابی میزان پیشرفت فیزیکی طرحهای عمرانی، اقتصادی و صنعتی و پیگیری کم و کاستیهای آنها را از برنامههای سفر خود به زنجان اعلام کرد.
این مسوول سپس فاز جنوبی پروژه سبزه میدان شهر زنجان را پس از سالها چشم انتظاری مردم افتتاح کرد. عملیات اجرایی این پروژه از سال های گذشته آغاز شده بود ولی در عمل کاری انجام نمی شد تا اینکه در ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ اقدام جدی و عملیاتی برای به نتیجه رساندن پروژه سبزه میدان با برآورد هزینه ۶۴ میلیارد تومانی آغاز شد ولی در ادامه هزینه اجرای آن به بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان رسید.
کل پروژه سبزه میدان زنجان در یک محدوده ۶.۶ هکتاری اجرا شده و برای سه هزار و ۷۰۰ متر مربع در این محدوده، غرفه هایی با کاربری تجاری و با زمینه فعالیت عرضه محصولات صنایع دستی و گردشگری در نظر گرفته شده است.
محدوده میانی این پروژه نیز عرصه ای به وسعت ۲ هکتار را شامل می شود که قرار است مکانی برای اجرای برنامه های فرهنگی و آیینی باشد و بخش شمالی پروژه نیز به عنوان تالار شهر با ابعاد هفت هزار مترمربع در دست ساخت است که کاربری فرهنگی دارد.
وزیر کشور در مراسم افتتاح این طرح، گفت: بازگشت به اصالت، هویت ایرانی اسلامی و تاریخ پرافتخار ایران در شهرسازی ضروری است.
این عضو کابینه دولت سیزدهم به لزوم گذر از معماری غربی و برگشت به معماری ایرانی اسلامی اشاره کرد و گفت: توجه به این مهم در پروژه سبزه میدان شهر زنجان کار ارزشمندی است.
وی اظهار داشت: طبق گزارش مسوولان مدیریت شهری زنجان، ۳۰ درصد از حجم کارهای پروژه ۲۵ ساله سبزه میدان، طی یک سال گذشته انجام شده که این پاسخگویی به مطالبات مردم بسیار مهم است.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم با برنامه های مناسب در ساختن شهری زیبا و مفرح و با هویت ایرانی- اسلامی موفق باشیم.
افتتاح مرکز ۱۶۰ تختخوابی خیرساز در زنجان
از دیگر برنامه مهم وزیر کشور در زنجان، افتتاح مرکز ۱۶۰ تختخوابی خیرساز آنکولوژی مجتمع آموزشی- درمانی ولی عصر (عج) زنجان با اعتباری بالغ بر ۱۱۵ میلیارد تومان بود.
این مسوول در این مراسم با قدردانی از بانیان و خیران احداث این مجتمع درمانی که فی نفسه غم را از چهره مردم می زداید، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در بیانات خود به این موضوع اشاره داشتند که اقدامات درمانی باید طوری باشد که بیمار جز بیماری خود درد دیگری نداشته باشد و کسانی که این مجتمع را ساختند کار ارزشمندی انجام دادند.
وی اضافه کرد: خیران سلامت سازمان های توسعه یافته در کشور هستند و میتوانند نقش مهمی در به سرانجام رساندن پروژه های دولتی ایفا کنند.
وحیدی با اشاره به بخش های مختلف این مجتمع درمانی، ابراز امیدواری کرد: با افزوده شدن بخش پرتو درمانی به این مجتمع بتوان خدمات وسیعتری را به بیماران و گروههای هدف ارائه داد.
افتتاح بخش پزشکی هستهای مرکز خیریه مهران زنجان
افتتاح بخش پزشکی هستهای مرکز خیریه مهرانه زنجان با اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریالی از دیگر برنامه های سفر وزیر کشور به زنجان بود.
وحیدی در بازدید از بخشهای مختلف این مرکز و افتتاح بخش هستهای آن با بیان اینکه این مرکز علاوه بر درمان بیماران، کرامت ویژهای برای آنان قائل شده است، افزود: این مرکز هرچند الگوهای خاصی دارد اما مهمترین الگوی آن، بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی برای پیشبرد کارهای خود است.
وحیدی گفت: بهره گیری از مشارکتهای مردمی در این مرکز به یک الگوی کارآمد تبدیل شده است و با وضعیت کنونی این مرکز می توان الگوبرداری زیادی از آن کرد.
وی اضافه کرد: برگزاری یک همایش در این خصوص و دعوت از استان های دیگر می تواند به دیدی بهتر از فعالیت این مرکز منجر شود چون خدمات مختلفی از جمله پرتو درمانی در این مرکز به بیماران به صورت رایگان ارائه می شود.
بهره برداری از طرح های فناوری دیجیتال در زنجان
این عضو کابیینه سیزدهم در پایان سفر خود در جلسه بهره برداری از طرحهای فناوری دیجیتال (داشبورد مدیریتی، زیرساخت داده مکانی(SDI) و پروژه شهروندسپاری شهرداری) زنجان شرکت کرد.
وزیر کشور در این جلسه گفت:برای دستیابی به توسعه سریع و منطقی باید ظرفیتها و استعدادهای مناطق را به درستی بشناسیم و برای مدیریت آنها برنامه ریزی لازم را داشته باشیم.
وحیدی افزود: در بسیاری مواقع، ظرفیت های موجود را به درستی نمیشناسیم در حالی که باید نقشه و اطلسی داشته باشیم که زیست بوم و توان اکولوژیک مناطق را به درستی معرفی کند.
وی اضافه کرد: در این صورت امکان بارگذاری های توسعه ای وجود خواهد داشت تا بهترین کار را به موقع انجام دهیم و این موضوع، مقدمه و زیرساخت لازم توسعه سریع و منطقی هر شهر است.
وحیدی تاکید کرد: بعد از شناخت ظرفیت ها مدیریت دقیق آنها بسیار مهم است و در استان هایی مثل زنجان که می تواند در کشور الگو باشد این امر بسیار مهم است.
وزیر کشور افزود: شاید در برخی از استانها بنا به دلایلی نتوان به راحتی مدل سازی کرد ولی در زنجان می توان این کار را انجام و به دیگر استانها توسعه داد که منوط به مدیریت یکپارچه ای است که باید شکل بگیرد.
همچنین در این سفر معاونان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در افتتاح پروژه های مربوط حضور داشتند.