به گزارش ایرنا، کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن گفت: برزیل یک کشور مستقل است و در مورد روابط با سایر کشورها از جمله ایران تصمیم گیری می کند.
وی افزود: به صورت جامع تر باید بگویم این کشتی های ایران به دلیل اقدامات غیر قانونی تحریم شده اند.
سخنگوی کاخ سفید ادعا کرد: میزبانی از شناورهای ایرانی که متعلق به حکومتی هستند که بیرحمانه مردم خود را سرکوب میکند، تسلیحات به روسیه میدهد تا در جنگ متجاوزانه علیه اوکراین استفاده شود و در اشاعه تروریسم و بیثباتی در جهان دخالت دارد، پیام اشتباه ارسال می کند و در مسیر اشتباه و نادرست است.
ژان پی یر در عین حال گفت: برزیل کشوری مستقل است و حق دارد با هر کشوری که میخواهد طبق تصمیم خود، تعامل کند.
پیش از این ، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود که واشنگتن درباره پهلوگیری کشتیهای ایرانی در برزیل در حال رایزنی با این کشور آمریکای لاتین است.
وی گفته بود: ما در این باره با شرکای برزیلی در حال گفتوگو هستیم و میخواهیم اطمینان حاصل کنیم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بطور کلی ایران قادر نخواهد بود جای پایی پیدا کرده و در این نیمکره از دیگران سود ببرد.
تد کروز سناتور تندروی جمهوریخواه آمریکا نیز در بیانیه ای ادعا کرد: "پهلو گرفتن ناوهای ایران در برزیل یک تحول خطرناک و تهدید مستقیم برای امنیت و ایمنی آمریکایی ها است."
این سناتور تندروی آمریکایی گفت کشتی های جنگی ایران پیش از این تحریم شده اند و بندر برزیلی که این کشتی ها در آن لنگر انداخته اند، در معرض خطر تحریم های آمریکا قرار گرفته است.
وی همچنین هشدار داد که شرکت های برزیلی و خارجی که به این کشتی ها خدمات ارائه می دهند، ممکن است تحریم شوند.
وی ادامه داد: لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا رئیس جمهور برزیل خود مخالف آمریکا و منافع ما است، بنابراین یا پیام ها در ارتباط با این خطرات به برزیلی ها منتقل نشده اند یا آنها اهمیتی نمی دهند.
این سناتور تندرو امریکایی از دولت بایدن خواست تا برزیل را تحریم و روابط با این کشور را بازبینی کند و تاکید کرد: اگر دولت بایدن این کار را انجام ندهد، کنگره باید آنها را مجبور به انجام این کار کند.
دو ناو جنگی متعلق به جمهوری اسلامی ایران به رغم فشارهای آمریکا با مجوز رسمی دولت برزیل در این کشور پهلو گرفتند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، ناو های ایران با مجوز رسمی دولت داسیلوا رئیس جمهوری برزیل در سواحل ریودوژانیرو پهلو گرفتند.
اداره بندر ریودوژانیرو در بیانیهای اعلام کرد: کشتیهای جنگی مکران و دنا روز یکشنبه وارد ساحل این شهر شدند ولی با وجود فشارهای آمریکا مجوز پهلوگیری آنها صادر شده است.
اوایل این ماه رسانهها گزارش دادند که برزیل تحت فشارهای آمریکا با درخواست ایران برای پهلوگیری کشتیهای جنگی در ریو موافقت نکرده بود. همزمان با پایان سفر رئیس جمهور برزیل به آمریکا، کشتیهای ایرانی اجازه پهلوگیری پیدا کردند. دریاسالار کارلوس ادواردو هورتا آرنتز، معاون رئیس ستاد نیروی دریایی برزیل، بر اساس اطلاعیه ۲۳ فوریه در روزنامه رسمی، موافقت خود را برای پهلوگیری این کشتیها در ریو بین ۲۶ فوریه تا ۴ مارس صادر کرد.
الیزابت باگلی سفیر آمریکا در برزیل در یک کنفرانس مطبوعاتی در ۱۵ فوریه از دولت برزیل خواسته بود مجوز پهلوگیری به کشتیهای ایرانی را ندهد.