عبدالله حمزهای روز پنجشنبه به رسانهها اظهار داشت: افرادی که در این حوزه فعایت میکنند باید نسبت به اخذ گواهی بهداشتی قرنطینهای از شهرستان مبداء اقدام کنند و با رعایت کامل شرایط بهداشتی در واحدها و مکانهایی که با هماهنگی شبکه دامپزشکی شهرستان، شهرداری و اتحادیههای مربوطه مجوزهای لازم ارائه شده نسبت به عرضه و فروش ماهی قرمز اقدام شود.
وی افزود: پس از ورود محموله باید نسبت به تایید آن و اخذ مجوز عرضه از شبکه دامپزشکی شهرستان اقدام شود در غیر این صورت عرضه هر گونه ماهی قرمز و زینتی غیرمجاز تلقی میشود و متخلفان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
معاون شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند گفت: با نزدیک شدن به پایان سال و رونق گرفتن بازار فروش ماهی قرمز، مردم ماهی شب عید را از فروشندگان بدون مجوز خریداری نکنند.
وی درباره نحوه نگهداری ماهی قرمز با تاکید بر اینکه از خرید ماهیان بیمار، بی حال و دارای لکه روی پوست خودداری شود افزود: افراد از تماس مستقیم با ماهی و آب پرهیز کنند و هنگام تعویض آب به منظور کلرزدایی آب شهری چند ساعت در هوای آزاد نگهداری شود.
حمزهای اظهار داشت: ظرف نگهداری ماهی قرمز یک ظرف یا تُنگ دهان گشاد برای تبادل اکسیژن با محیط باشد و غذای ماهی از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.
وی گفت: مردم در پایان تعطیلات نوروز اقدام به رهاسازی ماهیان قرمز در رودخانه، نهرها و منابع آبی نکنند زیرا مخاطرات بهداشتی دارد.