عضو گروه هوافضای دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مسابقات دانشجویی طراحی، ساخت و پرواز گلایدرهای دست پرتاب در فروردین ۱۴۰۲ با هدف پویاسازی فضای دانشگاه و ایجاد بستر مناسبی بمنظور نوآوری، رشد و ارتقای تیم های دانشجویی در این مرکز علمی برگزار می شود.
دانیال احمدیان با بیان اینکه این مسابقه به همت تیم دانشجویی هوافضای دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان، برگزار می شود، افزود: این رقابت ها، بستر مناسبی برای نوآوری دانشجویان مستعد، صنعتی سازی و تجاری سازی ایده های برتر در زمینه دانش هوا و فضا و برقراری ارتباط بهتر و بیشتر بین استادان، دانشجویان و صنایع فعال در این عرصه را فراهم می کند.
وی با اشاره به حمایت نهادهای مختلفی مانند شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) از این رویداد، اضافه کرد: به تیم های برتر این مسابقه گواهی معتبر آموزشی، جوایز نقدی و پژوهانه اهدا خواهد شد.
وی با بیان اینکه علاقه مندان به شرکت در این مسابقه باید دانشجو و در قالب گروه های یک تا سه نفره باشند، خاطرنشان کرد: سرپرست گروه باید دانشجوی یکی از دانشگاه های اصفهان، صنعتی اصفهان، مالک اشتر، آزاد اصفهان، آزاد خمینی شهر و آزاد نجف آباد باشد اما سایر دانشجویان عضو گروه می توانند از دانشگاه های مختلف کشور باشند.
احمدیان با اشاره به اینکه برگزاری چنین مسابقه هایی علاوه بر ارتقای سطح علمی و فناوری دانشجویان به ترغیب آنها برای کار پژوهشی و گروهی کمک می کند، تصریح کرد: اگر دانشجویی با اصول آیرودینامیک گلایدر آشنا باشد، این دانش می تواند در عرصه طراحی و ساخت هواپیما و بالگرد نیز به کار آید.
وی گفت: گلایدر بر اساس تعاریف موجود به هواپیمای سنگین تر از هوا که در پرواز با واکنشهای دینامیکی هوا بر سطوح بالابری آن پشتیبانی شده و از نیروی موتور بهره نمی گیرد، گفته می شود و در گلایدر دست پرتاب، پیشران اولیه نیروی بازوی شخص است.
احمدیان با بیان اینکه بطور معمول در ساخت گلایدر از چوب بالسا، فوم، کامپوزیت یا پلیمر استفاده می شود، افزود: این موضوع بستگی به خلاقیت تیم ها دارد و ما در امتیازدهی در مسابقه ملاک هایی مانند طول بال و بدنه و بُرد پرواز را در نظر می گیریم و استفاده از قطعه الکترونیکی در گلایدر ممنوع است.
وی با اشاره به اینکه گلایدرها در بخش های مختلف مانند ورزش هوانوردی و عملیات های مخابراتی کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: تداوم برگزاری رویدادهایی مانند مسابقه دانشجویی گلایدر دست پرتاب به حمایت مالی و معنوی شرکت ها و نهادهای مختلف نیاز دارد.
وی به برگزاری کارگاه آموزشی طراحی و ساخت گلایدر دست پرتاب در ۱۶ اسفند جاری در دانشگاه صنعتی اصفهان اشاره و اضافه کرد: حدود ۲۰۰ دانشجو در این کارگاه که یکی از برنامه های مسابقه گلایدر دست پرتاب است، شرکت کردند.
احمدیان با بیان اینکه آخرین فرصت ثبت نام در این رویداد فردا جمعه از ساعت ۱۲ است، گفت: علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانند به کانال مربوطه در شبکه های اجتماعی از جمله ایتا به نشانی @iutflycup مراجعه کنند.
مسابقه دانشجویی طراحی، ساخت و پرواز گلایدرهای دست پرتاب ۱۷ تا ۱۹ فروردین سال آینده در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.