به گزارش ایرنا، مصطفی الدرویش رئیس کمیته عالی پزشکی دولت نجات ملی یمن مورد حمایت انصارالله به شبکه "المسیره" گفت: ما همگی منتظر افزایش پروازها بودیم که ناگهان با ایجاد محدودیت سفر بیماران یمنی برای درمان در اردن روبه رو شدیم.
وی افزود: تصمیم مقامات اردنی برای جلوگیری از پذیرش بیماران یمنی و مشروط کردن آن به گزارش پزشکی صادره از بیمارستانهای این کشور، اجحاف آمیز، غیر منطقی و بار مادی اضافی بر دوش این بیماران تحمیل خواهد کرد.
الدرویش گفت: تصمیم اخیر اردن به معنای آن خواهد بود که مقصد اردن به عنوان محل درمان بیماران یمنی کاهش پیدا کرده و این کشور تنها به یک محلی برای ترانزیت اجباری این بیماران تبدیل شده است.
این مسؤول در وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن خاطرنشان کرد: ایجاد موانع در برابر بیماران صعب العلاج در یمن، از این سناریو به دور نیست که سفر آنها برای درمان به مصر و هند نیز لغو شود.
رئیس کمیته عالی پزشکی یمن از اردن خواست که از تصمیم اجحاف آمیز در خصوص بیماران یمنی تجدید نظر کرده و به آنها کمک کند که بحران بشردوستانه ناشی از محاصره و حمله به این کشور کاهش یابد.
"عبدالوهاب الدره" وزیر حمل و نقل دولت نجات ملی یمن نیز بامداد پنجشنبه اعلام کرد: سه پرواز در هفته به مقصد امان پایتخت اردن پاسخگوی نیاز بیماران صعب العلاج نیست که پس از هشت سال محاصره و تجاوز، امکان درمان آنها در داخل کشور وجود ندارد.
خالد الشایف مدیرکل فرودگاه بین المللی صنعا نیز با اشاره به اینکه پروازها به اردن تنها ۱۰ درصد از توافقاتی را که صورت گرفته ، در برمیگیرد، گفت: بر سر پنج مقصد در دوره کاهش تنش توافق شده بود.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است، به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر بدون دستیابی به توافقی جدید به خاطر زیاده خواهیهای سعودیها و برآوردن نکردن مطالبات مشروع ملت یمن پایان یافت و تمدید نشد.
از جمله بندهای مهم آتشبس در جنگ یمن موافقت با انجام هفتهای دو پرواز از فرودگاه صنعاء به اردن و برعکس و برگزاری نشستی میان طرفها جهت توافق درباره بازگشایی جادهها در تعز و دیگر استانها است.