به گزارش ایرنا، رویترز به نقل از یک منبع دیپلماتیک گزارش داد که مصر به عنوان یکی از بزرگ ترین کشورهای وارد کننده گندم در جهان اطلاع داده که در پایان ماه ژوئن (۹ تیرماه) از معاهده غلات سازمان ملل متحد که دههها پیش، آن را امضا کرد، خارج خواهد شد، اقدامی که موجی از نگرانی را در میان دیگر امضا کنندگان این معاهده به دنبال داشته است.
مصر این معاهده را در سال ۱۹۹۵ که شروع به کار آن بود، امضا کرد.
این معاهده شفافیت بازار برای همکاری بیشتر تجاری را در دورانی تقویت می کند که بازار غلات در سایه جنگ در اوکراین و بیم و هراس درخصوص امنیت غذا در سطح جهان دچار نوسان شده است.
آرنو بیتی مدیر اجرایی شورای بین المللی غلات که بر این معاهده نظارت دارد، در این باره گفت که این اقدام مصر بدون اطلاع پیشین رخ داده و برخی از هیأت های کشورهای عضو شورای غلات از این اقدام قاهره بهت زده شده و از آن نگران هستند.
وی گفت: شماری از اعضای شورای غلات همچنین خواستار تجدید نظر مصر در این تصمیم خود هستند.
در همین راستا، وزارت امورخارجه مصر در بیانیهای اعلام کرد که این تصمیم پس از ارزیابی وزارت خانههای تجارت و تعاون این کشور اتخاذ و چنین نتیجه گیری شد که عضویت دولت قاهره در این شورا هیچ ارزش اضافی ندارد.
ایالات متحده و اتحادیه اروپا نیز از دیگر اعضای این معاهده هستند.
بازرگان اعلام کردند که گمان نمی کنند که خروج مصر بتواند بازار غلات را تحت تأثیر قرار دهد، هرچند یک منبع دیپلماتیک در این باره گفت که شاید به لحاظ روحی خروج قاهره از این سازمان چند ملیتی بتواند یک اقدام نگران کننده باشد.
جنگ در اوکراین، مشتریهای گندم در مصر را در سال گذشته با مشکل روبه رو کرد، به طوری که دولت قاهره مجبور شد که مذاکراتی را با کشورهایی چون هند برای یافتن جایگزینی برای انتقال از دریای سیاه پیدا کند، این درحالی است که درحال حاضر دولت قاهره برای تأمین غلات خود به گندم های وارداتی روسیه متکی است.