ارومیه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: سهمیه استان در سال‌جاری ۱۲ هزار نهال اصلاح شده یارانه‌ای بود که غرس این نهال‌ها همزمان با هفته درختکاری و منابع طبیعی آغاز شد.

پرویز بستانچی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این اقدام در راستای رونق بخشی به صنعت نوغانداری انجام می شود و نهال‌ها با قیمت هشت هزار ریال به صورت یارانه ای به علاقمندان فعالیت در این صنعت داده می‌شود.

وی با بیان اینکه قیمت هر نهال در بازار آزاد ۱۰۰ هزار ریال است ادامه داد: تمام نهال‌ها اصلاح شده بوده و از استان گیلان خریداری و به استان منتقل شده‌اند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: کاشت این نهال‌ها در راستای کاشت یک میلیارد نهال در کشور و لبیک به فرمایش رهبر معظم انقلاب انجام شده و ادامه دارد.

بستانچی گفت: ۲ هزار اصله از این نهالها در مهاباد، هشت هزار نهال در ماکو، ۲۰۰ نهال در پیرانشهر و ۲ هزار نهال به صورت متفرقه در شهرستان ارومیه توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه در راستای حمایت از این صنعت تخم نوغان نیز در اختیار متقاضیان قرار داده می‌شود، اظهار کرد: پیله تر نیز با قیمت خرید تضمینی از نوغانداران استان خریداری خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۰ جعبه نوغان در شهرستان مهاباد توزیع شد، افزود: امسال درصدد توسعه و رونق این صنعت هستیم.

وی با بیان اینکه این کار جزو مشاغل خانگی محسوب می‌شود، یادآور شد: این صنعت در خودکفایی، جلو گیری از خروج ارز و ایجاد شغل پایدار با درآمد نقش مهمی دارد.

بستانچی درباره آموزش نوغانداری هم تاکید کرد: افرادی که علاقمند به فعالیت در این بخش هستند می‌توانند در مراکز جهادکشاورزی شهرستان‌ها با اعلام آمادگی از دوره‌های آموزشی بهره مند شوند.

وی با اشاره به برگزاری اولین دوره آموزشی در شهرستان مهاباد گفت: اولین دوره برای علاقمندان به فعالیت در این زمینه و به همت اتحادیه فرش بافان در هفته گذشته برگزار شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی اذربایجان غربی اضافه کرد: علاقمندان به دریافت نهال نیز می‌توانند با حضور در مراکز جهاد کشاورزی در این زمینه ثبت نام کنند تا در نوبت‌های بعدی نهال دریافت کنند.

وی به کشاورزان توصیه کرد نهال‌های توت را در حاشیه مزارع و باغات که به دور از سم پاشی هستند، غرس کنند.

در جهت ایجاد اشتغال پایدار و تنوع بخشی به تولیدات دامی، توسعه صنعت نوغانداری و تولید پیله کرم ابریشم به عنوان یک فعالیت زودبازده، سودآور و اقتصادی در سطح استان به شمار می‌رود که در طی سال‌های اخیر احیای این صنعت در دستور کار قرار گرفته است.