نوشهر- ایرنا - فرماندار چالوس گفت : امروز باید تهدید امنیت غذایی را جدی گرفت لذا با ادامه روند موجود و همچنین مهاجرت روستاییان به شهرها در این زمینه مهم با چالش مواجه خواهیم شد.

به گزارش ایرنا، علی قاسمی روز جمعه در آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره گل نرگس ماسال مرزن آباد شهرستان چالوس افزود: این جشنواره همسو با تحقق بخشیدن یک روستا به یک بنگاه اقتصادی است بنابراین باید برای توسعه باید برنامه ریزی جدی کرد.

وی خاطرنشان کرد : امروز بیش از ۷۵ درصد جمعیت شهری و جمعیت روستایی در بحث امنیت غذایی با تهدید مواجه هستند.
فرماندار چالوس ادامه داد : اگر این رویه ادامه دار باشد نمی توان امنیت غذایی شهروندان را تامین کرد و نسل آینده نیز دچار مشکل خواهند شد چرا که همچنان شاهد مهاجرت روستاییان به شهرها هستیم.
قاسمی ایحاد فضای شاد ، سوق دادن به توانمندسازی و شکوفایی روستاها را مهم ترین پیام این جشنواره برشمرد و گفت : تکلیف داریم با همراهی و همکاری روستاییان و دهیاران و دیگر مسوولان ظرفیت های روستا های شهرستان را معرفی کنیم.

به تاکید وی افزون بر آن باید سطح زیر کشت گل نرگس روستای ماسال از یک هکتار کنونی توسعه یابد.
وی تاکید کرد : باید با ایجاد بازارچه ها حتی در سطح شهرها، دست واسطه ها و دلالان را قطع کرد چرا که بیشترین درآمد روستاییان به جیب دلالان می رود.
فرماندار چالوس همچنین تصریح کرد : سهم روستاییان در رسانه ها بسیار ناچیز است و باید رسانه ها ملی در این حوزه ورود پیدا کنند و ظرفیت های روستاها منعکس شود.

جشنواره گل نرگس باید ثبت ملی شود

بخشدار مرزن آباد گفت : تغییر الگوی کشت نیاز ضروری تولید کنندگان محصولات کشاورزی در این بخش کوهستانی است و یکی از علت های شکل گیری این جشنواره هم با همین رویکرد بوده است.

مهدی صادق کوهستانی افزود : اهالی این روستا با گذشت حدود چهار دهه تلاش و فعالیت امروز به این باور رسیده اند که در سایه تغییر الگوی کشت ، استفاده بهینه از ظرفیت ها و کاهش هزینه ها می توانند بیشترین بهره وری سود را در حوزه کشاورزی ببرند.

وی خاطرنشان کرد : این سرزمین دیار علویان به علت واقع شدن در مبادی ورودی محور چالوس - کرج محدوده کندوان که از لحاظ برخورداری از جاذبه های طبیعی و تاریخی جزو چهارمین جاده جهان است همواره مورد اقبال گردشگران داخلی و خارجی بوده و افزون بر آن از لحاظ صنعت هم به علت قرار گرفتن شهرک صنعتی از موقعیت ممتازی بهره مند است اما باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

بخشدار مرزن آباد با بیان آنکه جای جای این بخش به علت هم مرز بودن با البرز، طالقان و کجور مستعد تولید گیاهان دارویی است، گفت : امروز غالب افراد جامعه به مصرف داروهای گیاهی گرایش پیدا کرده اند بنابراین اگر قرار است اقتصاد روستاهای منطقه شکوفا و پویا شود باید بستر سرمایه گذاری فراهم نمود.

صادق کوهستانی افزود: از طرفی تاکید استاندار مازندران هم در همین راستا است و براساس آمار حدود 500 روستای شاخص توانمند در این استان شاسایی شده اند و این جشنواره خیلی می تواند نقش کمک کننده در معرفی ظرفیت های روستاهای مرزن آباد به همراه داشته باشد و تجاری سازی ، حمایت و تشویق کشاورزان ، علمی و تخصصی کردن تولیدات فعالان این بخش از مهم ترین اهداف شکل گیری این جشنواره است .

وی بیان داشت : امروز فعالیت های سنتی و خام فروشی محصولات صرفه اقتصادی برای کشاورزان و دامدران ندارد و پاسخگوی زندگی آنان نیست بنابراین باید بستر برای تامین تجهیزات فراوری در این منطقه با بهره گیری از بخش خصوصی فراهم نمود به عنوان نمونه گل نرگس که در روستای ماسال به عنوان یک الگو است اگر در این نقطه روستایی صنایع فرآوری و تبدیلی مهیا شود می توان از همین گل نرگس که خواص فراوان دارویی دارد اساس ، روغن و سایر عصاره ها دریافت کرد و با قیمت خیلی بهتر به مشتریان عرضه نمود.

بخشدار مرزن آباد گفت : امروز تمام هم و غم مسوولان و روستاییان این بخش آن است که این جشنواره تداوم پیدا کند و در سطح ملی و حتی جهانی ثبت و ضبط شود افزون بر آن در سایه همدلی و همراهی میان مسوولان و مردم سطح زیر کشت گل نرگس هم افزایش یابد.

دومین دوره جشنواره گل نرگس روستای ماسال مرزن آباد شهرستان چالوس امروز با حضور شماری از روستاییان، مسوولان کشوری، استانی و محلی پایان می یابد.

به گزارش ایرنا، دبیر این جشنواره ، برند سازی ، حمایت و تشویق کشاورزان ، علمی و تخصصی کردن محصول اعم از فرآوری و صنایع تبدیلی مثل دم نوش، اسانس، روغن نرگس ، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در روستاهای بخش مرزن‌آباد اعم از صنعتی، کشاورزی، دامداری، صنایع دستی، گردشگری، بومگردی با هدف جذب سرمایه‌گذار، معرفی ظرفیت های منطقه در سطح ملی و اشاعه‌ی فرهنگ روستا و ایجاد شور و نشاط در بین مردم از جمله اهداف برگزاری این جشنواره اعلام کرد.

سوده قنبری در گفت و گو با ایرنا تعداد غرفه های این جشنواره را ۱۰ غرفه اعلام کرد و گفت : در این غرفه ها علاوه بر گل نرگس و محصولات فرآوری آن توانمندی‌های دیگر محصولات بومی و محلی روستاییان در زمینه گردشگری، بومگردی و تولیدات سنتی و لبنیات، عطاری و گیاهی عرضه شد.

دبیر جشنواره گل نرگس ماسال مرزن آباد بازی‌های بومی و محلی را از دیگر برنامه های جنبی این جشنواره چهار روزه برشمرد.

نخستین دوره این جشنواره در سال ۹۷ برگزار شد که به گفته دبیر جشنواره هم اکنون با نگاه تخصصی تر و با هدف توسعه گردشگری و کمک به رونق اقتصاد روستا برگزار شد.

بخش مرزن آباد ۱۰۳ روستا و آبادی دارد.