تهران- ایرنا- دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از مسئولان آموزش و پرورش و اولیای دانش‌آموزان خواست تا در حرکتی هم افزا و با آگاهی‌بخشی هیجان‌های ناشی از اضطراب وارده به دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان را مهار کنند.

به گزارش ایرنا دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، امروز، جمعه ۱۹ اسفند با انتشار بیانیه ای درباره مسمومیت دختران دانش آموز نوشت: ناامنی و تشویش اذهان عمومی کشور با هدف قرار دادن پاک‌ترین و معصوم‌ترین قشر جامعه یعنی دختران دانش‌آموز کشور، طی روزهای گذشته توسط دشمن و دست های فریب خورده آنان با برنامه ریزی جنگ ترکیبی، تنها با آگاه سازی عمومی و جدّیت مسئولان ذی ربط و همراهی مردم متدین و همیشه در صحنه، میّسر است. بی‌شک جمهوری اسلامی ایران، اجازه هیچگونه دست درازی و تعدّی به شهروندان خود را نخواهد داد و به زودی عوامل داخلی و خارجی بر هم زننده امنیت کشور، با اهتمام دستگاه‌های امنیتی و انتظامی معرفی خواهند شد و بی‌هیچ اغماضی آنان را به سزای اعمال خود می‌رسانند.

اما آنچه دختران دانش‌آموز عزیزمان و خانواده‌های محترم و مدیران و معلمان دلسوز مدارس باید در این مقطع توجه داشته باشند این است که با عنایت اینکه درصد عمده موارد گزارش شده از حوادث مذکور ناشی از رفتار هیجانی و استرس‌های (فشار روانی) دانش آموزان و دختران عزیز ناشی از فشار روحی این حرکت مذبوحانه دشمن گزارش شده است، باید مراقب فضاسازی‌ها و شائبه‌انگیزی‌های دشمن در فضاهای مجازی و حقیقی بود تا ترفند دشمنان خنثی شود. بی‌گمان این جنگ ترکیبی مرکّب دشمن و تغییر روش در فتنه‌انگیزی بر خلاف نقشه‌های شوم آنان، حرکتی نیست که ملت بیدار و آگاه ایران را از مسیر رشد و بالندگی خود دور سازد.

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اولیا و مربیان مدارس خود بهتر می‌دانند که عمق این جنایت زشت و خبیثانه و غیرانسانی تنها در صدد ایجاد رعب و وحشت و اضطراب با هدف دور کردن دانش‌آموزان از فضای بانشاط تحصیل حضوری در مدارس و کشاندن آنان به دالان‌های تاریک و پرخطر فضای مجازی است. آمارها گویای آن است که کوچ اجباری به فضای مجازی در دوران فراگیری کرونا، چه لطمات جبران‌ناپذیری را بر روحیه و پرورش استعدادهای آینده ایران اسلامی در مدارس و در دانشگاه‌ها وارد کرد.

در این بیانیه همچنین آمده است: رسالت مسئولان آموزش و پرورش به خصوص معلمان و مدیران مدارس از یک سو و دلسوزی اولیای دانش‌آموزان از سوی دیگر باید در حرکتی هم‌افزا ضمن آگاهی‌بخشی، بحران ایجاد شده را مدیریت کرده و اضطراب و استرس‌های وارده به دانش آموزان و خانواده محترمشان را با کنترل هیجانات بکاهند تا کشور به توفیق الهی از این سناریوی ضعیف دشمن نیز به سلامتی بگذرد.

این دبیرخانه ادامه اضافه کرد: فرمان رهبر فرزانه، حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله)، در حمایت کامل از امنیت روانی و سلامت دانش آموزان، موجب راهنمایی به سوی هدف و دلگرمی همه ماست و جدّیت مسئولان ذی‌ربط را در بخش‌های مختلف دوچندان خواهد کرد. با این حال، بر رسانه‌های گروهی، به ویژه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شبکه‌های اجتماعی جبهه فرهنگی انقلاب فرض است با نگاه مسئولانه‌تر به این جنایت سازمان یافته، نسبت به تبیین کامل ماجرا با برگزاری نشست‌های کارشناسانه و حضور نخبگان علمی ذی‌ربط، به بررسی و تحلیل تخصصی و علمی ابعاد مختلف و چندجانبه اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی، امنیت این موضوع بپردازند. همچنین با دعوت از نمایندگان دستگاه‌های مسئول، اقدامات انجام‌شده درباره شناسایی عوامل آن را شفاف سازی کنند تا حس اعتماد عموم مردم به مسئولان نظام افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، نخستین‌بار در نهم آذر مسمومیت دانش‌آموزان دخترانه هنرستان نور در قم، توجه رسانه‌های داخلی و خارجی را به خود جلب کرد. ۲۲ آذرماه دوباره هنرجویان این مدرسه دچار مسمومیت شدند و بعد از آن به استناد گزارش‌های فارس، ایسنا و تسنیم مدارس دیگری از جمله فرزانگان اردبیل در ۲۶ دی‌، فاطمیه قم در هشتم و نهم بهمن، چهار مدرسه در اردبیل در ۱۷ بهمن، بلقیس قم در ۱۲ بهمن، دبیرستان دخترانه تهران در ۲۵ بهمن، شاهد رضویه قم در ۲۶ بهمن و دبیرستان احمدیه بروجرد در سوم و چهارم اسفند دچار حادثه مشابه مسمومیت شدند تا جایی‌ که رسانه‌ها عنوان مسمومیت‌های سریالی را به این رویداد دادند.

در مجموع و به استناد اخبار رسانه‌های داخلی از نهم آذر تا دهم اسفند، دانش‌آموزان ۵۷ مدرسه دچار مسمومیت شدند که قم با ۳۰ مدرسه در صدر این فراوانی قرار گرفته است. بعد از قم، اردبیل با ۹ مدرسه، تهران با هشت مدرسه و لرستان با پنج مدرسه، دیگر مدارس درگیر ماجرای مسمومیت بودند. همچنین چهارمحال و بختیاری، سمنان، خراسان رضوی، کرمانشاه، مازندران و البرز هر کدام با یک مدرسه از دیگر استان‌های درگیر این رویداد بودند.