تهران- ایرنا- نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در واکنش به انتشار خبر توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط، گفت: این توافق یک شکست تمام عیار و خطری برای سیاست خارجی اسراییل است.

به گزارش روز جمعه تارنمای «المیادین»، یاییر لاپید گفت: وقتی ما به جای کار علیه ایران و تقویت روابط با آمریکا، همه روزه درگیر جنون مساله اصلاحات قضایی هستیم، نتیجه ای غیر از این حاصل نمی شود.

نفتالی بنت نیز در همین رابطه با حمله به نتانیاهو، این توافق را یک شکست بزرگ برای اسراییل توصیف کرد و آن را ناشی از ترکیب اهمالگری در عرصه سیاسی، ضعف عمومی ساختار و درگیری داخلی در دولت رژ یم صهیونیستی دانست.

بنت گفت: از سرگیری روابط (بین تهران و ریاض) یک تحول خطرناک و به ویژه برای اسرائیل است، این در واقع یک پیروزی سیاسی برای ایران است.

یولی ادلشتاین، رئیس کمیته روابط خارجی و امنیت کنست رژیم صهیونیستی نیز گفت: توافق ایران و عربستان برای اسرائیل بسیار بد است.

وی افزود: زمان آن فرا رسیده است که بنشینیم، گفت‌وگو کنیم و اختلافات بین خودمان را حل کنیم تا در برابر تهدید علیه تمامیت اسراییل، مانند سابق یکپارچه باشیم، تنها راه موفقیت ما همین خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو جانبه و آغاز به کار دوباره سفارتخانه‌های دو کشور توافق کردند.

به گزارش ایرنا، به‌دنبال سفر بهمن‌ ماه آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن، امیر دریابان «علی شمخانی» از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به‌منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، امروز ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

در متن این بیانیه‌ سه‌جانبه آمده است: در پاسخ به ابتکار شایسته جناب شی جین‌پینگ رئیس جمهوری خلق چین در حمایت از گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، بر اساس اصل حسن هم‌جواری و با توجه به توافق ایشان با سران دو کشور در میزبانی و حمایت از انجام گفتگو بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی و همچنین تمایل دو کشور به حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی بر اساس پیوندهای برادرانه و با تأکید بر پای‌بندی دو کشور به اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد و منشور سازمان همکاری اسلامی و اصول و رویه‌های بین‌المللی، هیأت‌های جمهوری اسلامی ایران به ریاست امیر دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی و پادشاهی عربستان سعودی به ریاست مساعد بن محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی از تاریخ ۱۵ تا ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خورشیدی برابر با ۶ تا ۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی در پکن با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

کلید احیای روابط دوجانبه تهران - ریاض پس از ۷ سال وقفه، در جریان سفر مهم آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» به چین و در کنار توافقات میان دو کشور زده شد و موضوع ازسرگیری روابط میان ایران و عربستان به‌عنوان یکی از پیشنهادات طرف چینی به ایران ارائه شد.

این در حالی‌ است که پیش از این عربستان سعودی درخواست احیای روابط دیپلماتیک با میانجیگری چین را مطرح کرده و این درخواست با استقبال و پذیرش ایران مواجه شده بود.

پس از سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به چین مذاکرات فشرده با نمایندگی دبیر شورای امنیت ملی از طرف ایران آغاز شد و امروز توافق نهایی با صدور بیانیه‌ای سه‌جانبه اعلام شد.