محمد حسین دلال رحمانی روز یکشنبه در گفتوگو افزود: اگر چنین اتفاقی بیافتد شاهد یک رخداد عظیم در ادبیات ایران خواهیم بود؛ البته من هم در حال آمادهسازی کتابی هستم که در این کتاب نگاهی جامعشناختی به تاریخ ادبیات داستانی ایران شده است.
این نویسنده ادامه داد: این اثر از ادبیات داستانی مشروطه آغاز میشود و تا ادبیات دهه هشتاد را بررسی میکند و سعی دارد این تاریخ را تحلیل جامع شناختی کند و از این منظر کاری جدیدی است چراکه نمونه آن را نداریم؛ این کتاب مباحث جدیدی را در حوزه مطالعات ادبی ما آغاز میکند چراکه از آن سنت رایج نقد ادبی فاصله گرفته است.
دلال رحمانی اضافه کرد: این کتاب حرفهای جدی در بحث تاریخ روشنفکری ایران دارد و با توجه به قرابتی که داستاننویسی ما با فضای روشنفکری داشته این امکان را برای ما فراهم میکند که تاریخ فرهنگیمان را بهتر درک کنیم و متوجه نقاط ضعف، نقاط قوت و توانمندیهایمان شویم.
نویسنده کتاب«تبارشناسی ادبیات و تاریخ نگاری ادبی در ایران» در رابطه با این کتاب هم گفت: «تبارشناسی ادبیات و تاریخ نگاری ادبی در ایران» کار آخرم محسوب میشود؛ پایه اصلی این کتاب رساله دکترای من بود و البته برای چاپ به عنوان کتاب تغییراتی جدی در آن اعمال شد و در نهایت توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
وی اضافه کرد: محتوای کتاب در مورد ظهور مفهوم ادبیات در عصر مشروطه است؛ در واقع در این کتاب به این موضوع پرداخته شده که در دوران مشروطه مفهوم ادبیات چگونه ایجاد شد و چگونه مجموعهای از رخدادهای تاریخی و اجتماعی سبب شد که مفهوم ادبیات ظاهر شود و حتی برخی از متون و مفاهیمی که قبلا ذیل عنوان متون ادبی خوانده میشدند به یکباره از امور ادبی کنار گذاشته شدند و به حوزهای مستقلی تبدیل شدند؛ این کتاب فرآیند اتفاق مذکور و مجموعه رخدادهای تاریخی و خصایص اجتماعی که به این قضیه منجر شد توضیح داده شده است.
دلال رحمانی در رابطه با فعالیتهایش در عرصه نویسندگی گفت: علاقه بسیاری به نقد ادبی داشتم و همین مسئله باعث شد در این عرصه فعالیت چ کماکان این مسیر را حفظ کنم؛ پیش تر در حوزه جامعهشناسی هم کار می کردم اما اکنون نقد ادبی جامع شناختی را کار می کنم.
وی ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری سومین دوره جایزه کتاب سال استان فارس، برگزاری چنین جشنوارههایی را کاری بزرگ و ارزشمند دانست و گفت: نفس این عمل و فراهم آوردن این فضا فارغ از اینکه چه کسانی منتخب میشوند بسیار ارزشمند است؛ جای بسی خوشحالی است که افرادی هستند که هنوز هم دغدغه برای توسعه فرهنگ، آموختن و اندیشیدن دارند.
به گزارش ایرنا؛ سومین دوره جایزه کتاب سال در ۱۲ رده موضوعی برگزار شد. از ۷۰۰ عنوان کتاب ارسالی به دبیرخانه سومین دوره جایزه کتاب سال استان، ۳۴ عنوان کتاب به مرحله دوم داوری رسیدند؛ آیین اختتامیه سومین دوره جایزه کتاب سال استان فارس روز یکشنبه ۱۴ اسفندماه با معرفی هشت نویسنده برگزیده و ۱۶ نفر شایسته تقدیر برگزار شد. محمد حسین دلال رحمانی با تألیف کتاب«تبارشناسی ادبیات و تاریخ نگاری ادبی در ایران» به عنوان یکی از هشت برگزیده در سومین دوره جایزه کتاب سال فارس معرفی شد.