دکتر محمد پهلوان کاشی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هفت شهرستانی که به تعداد مناطق زرد کرونایی در خراسان رضوی افزوده شده است، پیش از این وضعیت آبی داشته و به واسطه افزایش تعداد مبتلایان به کرونا اکنون تغییر رنگ داده اند.
وی بیان کرد: هم اکنون شهرستان های بجستان، بردسکن، تربت حیدریه، تربت جام، جغتای، جوین، چناران، گلبهار، خلیل آباد، درگز، رشتخوار، فریمان، قوچان، کلات، کوهسرخ، گناباد، مه ولات در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
دکتر پهلوان افزود: در حال حاضر شهرستان های سبزوار، ششتمد و کاشمر در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند که نسبت به هفته گذشته به سه شهرستان کاهش یافته است.
به گفته وی، این در حالی است که در تاریخ ۱۳ اسفند ماه سال جاری چهار شهرستان "سبزوار، ششتمد، کاشمر و کوهسرخ" در خراسان رضوی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار داشتند.
رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون مشهد و ۱۲ شهرستان دیگر شامل باخرز، بینالود، تایباد، خواف، خوشاب، داورزن، زاوه، سرخس، صالح آباد، فیروزه، مشهد، نیشابور و زبرخان در شرایط آبی کرونایی قرار دارند.
پهلوان افزود: هیچ یک از شهرستانهای خراسان رضوی در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد.
وی با بیان اینکه کرونا هنوز پایان نیافته است، ادامه داد: متاسفانه ساده انگاری و عدم توجه به اصول بهداشتی از سوی مردم سبب افزایش چرخه انتقال این بیماری در سطح جامعه شده است.
رییس کمیته رسانه و اطلاعرسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده نکردن از ماسک، رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی، عدم شست و شوی دست ها به طور مداوم و مراجعه نکردن به مراکز واکسیناسیون برای دریافت واکسن کرونا از جمله علل افزایش این بیماری در خراسان رضوی است.
وی ادامه داد: به مردم توصیه میشود برای کاهش و قطع انتقال چرخه این بیماری در سطح جامعه، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و در اولین فرصت برای دریافت دز یادآور واکسن کرونا به مراکز واکسیناسیون کووید۱۹ مراجعه کنند تا از ورود به موج جدید کرونا و پیامدهای آن جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور و تربتجام است.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون هفت میلیون و ۵۷۲ هزار و ۷۵۹ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت هشت بیمار مبتلا به کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۱۴۴ هزار و ۹۴۱ تن رسیده است.
تا کنون هفت میلیون و ۳۴۰ هزار و ۱۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۳۹۸ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون ۶۵ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۸۳۸ دز اول، ۵۸ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۸۳۲ دُز دوم و ۳۱ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۷۴۱ دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا در کشور تزریق شده و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۵ میلیون و ۴۵۹ هزار و ۴۱۱ دُز رسیده است.
هم اینک چهار شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۸۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۳۵ شهرستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.