به گزارش ایرنا، سال ۱۴۰۱ سال پرمشغلهای برای وزارت ورزش و جوانان، بهخصوص برای حمید سجادی بود. سالی که با سفرهای استانی پرتعداد، برگزاری مسابقات داخلی متعدد و حضور در مسابقات مختلف خارجی آغاز شد و با سقوط بالگرد حامل وی و همراهانش در سفر استانی به کرمان، به پایان رسید.
وزیر ورزش و جوانان سفرهای استانی خود را با هدف پیگیری مشکلات جامعه ورزش و جوانان از نهم شهریورماه سال ۱۴۰۰ با سفر به استان مازندران آغاز کرده بود و تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۱ به رکورد ۳۷ سفر استانی رسید تا در مقایسه با ۱۲ سفر استانی مسعود سلطانیفر، وزیر سابق ورزش و جوانان در دوره کاری یکساله (از شهریور ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰)، اعداد و ارقام متفاوت و قابل تاملی از عملکردش ارائه دهد.
سجادی که از او به عنوان یکی از فعالترین وزرای کابینه دولت سیزدهم یاد میشود، از شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱ به ۲۰ استان از جمله آذربایجانشرقی (یک بازدید)، آذربایجانغربی (یک بازدید)، اردبیل (یک بازدید)، اصفهان (یک بازدید)، البرز (۲ بازدید)، تهران (۴ بازدید)، خراسانرضوی (۳ بازدید)، خوزستان (۲ بازدید)، سیستان و بلوچستان (یک بازدید)، فارس (یک بازدید)، قم (یک بازدید)، کرمان (۲ بازدید)، کرمانشاه (یک بازدید)، گلستان (یک بازدید)، گیلان (یک بازدید)، لرستان (۳ بازدید)، مازندران (۵ بازدید)، مرکزی (۲ بازدید)، هرمزگان (۳ بازدید)، یزد (یک بازدید) سفر داشت و در مجموع ۳۷ بازدید بهعمل آورد.
وزیر ورزش که به دنبال ارتباط نزدیک با جامعه ورزش و شنیدن مشکلاتشان و نیز پیگیری آخرین وضعیت پروژههای ورزشی به خصوص پروژههای ناتمام بود، در ادامه سفرهای استانی خود به استانهای سمنان، قزوین، کردستان هم سفر کرد تا با سفر مجدد به آذربایجان شرقی و اردبیل، رکورد سفرهای خود را به عدد ۴۳ برساند.
البته کار به همینجا ختم نشد و سجادی سفرهای استانی خود را با سفر به شهرها و شهرستانهایی همچون تبریز(بازدید از ورزشگاه یادگار امام)، پلدختر(افتتاح و بازسازی مجموعه ورزشی شهید سرمالیان)، بهاباد(تجلیل از بانوان شاغل به مناسبت ولادت حضرت فاطمه(س) و نیز سفر مجدد به استانهایی همچون مازندران برای بازدید از چند پروژه ورزشی و چند ورزشگاه و یزد(ساختمان شهید احمدی روشن پارک علم و فناوری یزد و چند پروزه استانی) ادامه داد.
سقوط بالگرد وزیر و اتفات تلخ ۴ اسفندماه
سفر به استان کرمان اما آخرین سفر استانی وزیر ورزش در سال ۱۴۰۱ بود؛ سفری پرمخاطره که با سقوط بالگرد حامل وی، شهادت اسماعیل احمدی مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ورزش و جوانان و آسیبدیدگی تمام سرنشینان بالگرد از جمله سجادی همراه بود.
وزیر ورزش در این سفر ابتدا وارد سیرجان شد تا کمپ تمرینی دوومیدانی مجموعه فرهنگی-ورزشی شهید سپهبد سلیمانی باشگاه گلگهر و سالن تیراندازی این مجموعه را افتتاح کند. او سپس در چهارم اسفند ماه با ورود به شهر رابُر، بر مزار شهید قاسم سلیمانی حاضر شد.
شهر بافت دیگر مقصد سجادی در سفر به استان کرمان بود اما در زمان فرود بالگرد حامل وی و همراهانش در ورزشگاه بافت، بالگرد دچار سانحه شد و سقوط کرد؛ اتفاقی تلخ که البته وزیر ورزش و جوانان از آن به سلامت بیرون آمد.
دو کارته شدن سجادی توسط بهارستاننشینان
سال پرمشغله وزیر ورزش هرچند با رکوردزنی در سفرهای استانی همراه بود اما حاشیههای هم به همراه داشت که از جمله آن میتوان به مطرح شدن ماجرای استیضاح و قرار گرفتن نام سجادی در لیست تحریمهای آمریکا هم اشاره کرد.
طی سال ۱۴۰۱ وزیر ورزش و جوانان چند بار به خانه ملت رفت تا پاسخگوی سوالات نمایندگان مجلس باشد و در جریان این رفتوآمدها، بهارستاننشینان دو کارت زرد به سجادی دادند تا گمانهزنیهایی درباره احتمال استیضاح سجادی مطرح شود اما وزیر ورزش در واکنشی منطقی به گمانهزنیها توضیح داد که تذکر یا حتی استیضاح ابزارهای قانونی مجلس و نمایندگان است و قطعا باید پاسخگوی نمایندگان مجلس باشد. او همچنین تاکید کرد که طرح سوال به معنای استیضاح نیست.
تحریم سیاسی یک وزیر کاملا ورزشی
قرار گرفتن نام وزیر ورزش و جوانان در لیست تحریمها اما از دیگر اتفاقات عجیب سال ۱۴۰۱ بود و سجادی در واکنش به آن گفت: اینگونه اقدامات نه ما را نسبت به مواضعمان سست میکند و نه خدایی ناکرده تزلزلی در تصمیمگیریهای ما ایجاد میکند. درباره تعاملات بینالمللی هم قول میدهم هیچ اتفاقی رخ نمیدهد و هیچ خللی در کار ما ایجاد نمیشود. ما با قدرت و همت و اراده به سمت بازیهای آسیایی و کسب سهمیههای المپیک پیش میرویم و جای نگرانی نیست.
عملکرد فوتبالی وزارت ورزش در سال جام جهانی
سالی که گذشت به لحاظ فوتبالی هم چالشها و فرصتهایی برای وزارت ورزش به همراه داشت. حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر، وزارت ورزش و جوانان را برآن داشت تا از موقعیت استراتژیک ایران و همسایگی با قطر استفاده بهینهای داشته باشد و هم در حوزه ورزش و هم در حوزههای فرهنگی، اجتماعی و تعاملات دوجانبه با میزبان جام جهانی، اقدامات قابل قبولی در کارنامه خود ثبت کند.
هرچند که عملکرد تیم ملی فوتبال ایران در این دوره از جام جهانی از نظر مخاطبان و فوتبالدوستان چنگی به دل نزد اما اقدامات جانبی وزارت ورزش در زمینه کمک به اعزام تیم ملی فوتبال به قطر، فراهم کردن شرایط حضور بیشترین تعداد هوادار ایرانی در قطر برای دیدن مسابقات، فراهم کردن شرایط مناسب برای اعزام و اسکان خبرنگاران، تولید محتوای فرهنگی در جریان جام جهانی و... قابل تقدیر بود.
دیدارهای داخلی و خارجی با هدف توسعه ورزش
وزیر ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۱ دیدارهای متعددی هم با سفرا و مقامات ورزشی کشورهای خارجی در راستای توسعه ورزش در دو بعد قهرمانی و همگانی هم داشت که از آن جمله میتوان به دیدار وزیر ورزش با ایگور لویتین، دستیار رییسجمهور روسیه و لوان جاگاریان سفیر این کشور در تهران به منظور توسعه روابط و عقد تفاهمنامههای جدید، لوسین آگوئرو وزیر جوانان نیکاراگوئه و سفیر این کشور، روبرتو گونزالس کاسالس سفیر کوبا، کارلوس روبرتو معاون سفیر و ریکاردو، کنسول سفارت برزیل و تقویت مناسبات در تمامی حوزهها، دیدار با ماچی فاوکوفسکی سفیر لهستان و امضای تفاهمنامه در حوزه ورزش و جوانان، دیدار با چانگ هوا سفیر چین در ایران و حضور وی در جلسه ستاد عالی بازیهای المپیک و پارالمپیک، بازی های آسیایی و پاراآسیایی و نیز دیدار با مقامات ارشد ورزش عراق و امضای تفاهمنامه و تقویت روابط طرفین در دو حوزه ورزش و جوانان اشاره کرد.
سجادی همچنین به دفعات با مقامات و چهرههای متعدد داخلی کشور هم دیدار کرد. دیدار وزیر ورزش و جوانان با سردار سرتیپ احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی به منظور همکاری دوجانبه و مشارکت برای تکمیل پروژههای نیمهتمام و نیز دیدار با امیرسرتیپ محمدحسن باقری رئیس شورای عالی ورزش نیروهای مسلح در راستای همکاریهای مشترک و دوجانبه وزارت ورزش و جوانان و تربیتبدنی نیروهای مسلح از جمله این دیدارهاست.
از حضورهای کاروانی تا تکمیل پروژههای استانی
حضور در شورای دائمی اجلاس وزرای ورزش و جوانان، حضور کاروان ایران در المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن، حضور کاروان ایران در بازیهای کشورهای اسلامی قونیه، برگزاری المپیاد استعدادهای برتر با هدف شناسایی استعدادهای ورزشی و طولانی کردن عمر قهرمانی ورزشکاران از جمله اقدامات قابل توجه وزارت ورزش در سال ۱۴۰۱ بود.
اما شروع فرآیند تکمیل ۵۲۰۰ طرح نیمهتمام و جلوگیری از کلنگزنی پروژههای جدید در ورزش یکی از اقدامات قابل دفاع وزارت ورزش از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم بود. طرحهایی که وزارتخانه برای تکمیل آنها تنها متکی به منابع دولتی نبود ولی به گفته وزیر ورزش، تکمیل تمامی این پروژههای نیمه تمام نیازمند تامین اعتباری در حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان است که از عهده وزارت ورزش خارج است.
هزینههای سنگین ورزش و حراج کفشهای قهرمانی وزیر
تامین هزینههای بالای پروژههای نیمه تمام درحالی باری بر دوش وزارت ورزش و جوانان است که این نهاد ردهبالای ورزش کشور همواره با چالش بودجه مواجه بوده و به نظر با توجه به بودجه پیشنهادی وزارت ورزش در لایحه ۱۴۰۲(۲ هزار و ۴۸۶ میلیارد تومان)، ورزش کشور در سال جاری که سال بازیهای آسیایی هانگژو و مسابقات کسب سهمیه المپیک است، با مشکلات متعدد مالی روبهرو شود. هرچند که البته وزیر ورزش عنوان کرد ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، قول همه نوع همکاری بودجهای را داده است.
شاید یکی از اقدامات جالب توجه وزیر ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۱، حراج کفش قهرمانیاش برای کمک به مناطق محروم بود. او در حاشیه پیادهروی در جاده تندرستی مجموعه ورزشی انقلاب به مناسبت هفته تربیت بدنی و ورزش، ضمن بازدید از غرفه بانک اهدا لوازم ورزشی، بخشی از لوازم ورزشی خود از جمله کفش دوران قهرمانیاش را به حراج گذاشت تا هزینه آن صرف ورزشکاران مناطق محروم شود.