یاسوج - ایرنا - تزریق اعتبارت ناشی از پیگیری های مداوم استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم و رویکرد محرومیت زدایی دولت، این روزها رنگ و بوی متفاوتی به قاموس سفرهای شهرستانی استاندار این استان بخشیده و بارقه ای از امید را در دل ساکنان ایجاد کرده است.

به گزارش ایرنا ، سفرهای شهرستانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد که از مهرماه ۱۴۰۰با دیدار از محرومترین نقطه استان یعنی "سیلاب و کلوار" آغاز شده و تا امروز که در آستانه نوروز سال جدید بی وقفه ادامه دارد، برغم برخی نارسایی ها ولی بارقه ای از امید را در دل ساکنان این دیار ایجاد کرده است .

اولین سفر شهرستانی سید علی احمد زاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد به محروم ترین نقطه استان یعنی "سیلاب و کلوار" در ۱۶مهر ۱۴۰۰ آغازگر تلاش جهادی وی بود که در این سفر مردم روستا در حضور مسئولان و استاندار کهگیلویه و بویراحمد مشکلات خود را بی واسطه بیان کردند و استاندار در دیدار چهره به چهره به حرف هایی که از درد بلند و دیرینه ای حکایت داشت بخوبی گوش فرا داد.

در این سفر پلاکاردهای کارتونی و با نشاط توام با فقر و نداری دانش آموزان فضای خاصی را ایجاد کرده بود . نوشته‌هایشان که از تبریک و خوش آمدگویی گرفته تا مطالبه مشکلات روستا بود نیز جالب و بار معنایی خاصی را داشت چرا که روی یکی از همین پلاکاردهای کارتونی که جلب توجه می‌کرد نوشته شده بود؛ سفرتان مانور نباشد سالهای گذشته زیاد دیدند!

استاندار کهگیلویه و بویراحمد که محرومترین نقطه استان را به عنوان مقصد نخستین سفر خود انتخاب کرده بود پیش بینی و آمادگی لازم را برای شنیدن گلایه‌های دردناک هم استانی هایش از فقدان جاده روستایی تا طرحهای معطل مانده بهسازی و آسفالت محورهای ارتباطی تا استفاده از وانت بجای آمبولانس برای حمل بیماران بدحال بویژه زنان باردار و نبود خانه بهداشت و پزشک داشت.

احمدزاده آن روز پس از شنیدن مشکلات عدیده مردمان سرزمینش خطاب به مدیران گفت: برای خدمت به مردم با دل و جان و هر چه در توان دارند، بگذارید و از این فرصت خدمتگزاری لحظه ای غافل نشوید..

وی اضافه کرد : شاید در توان ما نباشد که همه مشکلات را حل کنیم ولی تا جایی که در توانمان باشد می‌توانیم با وقت گذاشتن و خلاقیت در زندگی مردم تغییر و تحول ایجاد کنیم.

سفر استاندار به زیلایی دیگر منطقه کم برخوردار
صبح روز دوشنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰ احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد با همراهی جمعی از مسئولان ارشد استان کهگیلویه و بویراحمد راهی بخش زیلایی از توابع شهرستان مارگون شد تا از نزدیک در جریان مشکلات چندی و چند ساله ساکنان این بخش قرار گیرد و راهکارهای برون رفت از تنگناها را به کمک تیم کاری اش رقم زند.


به گزارش ایرنا، در این سفر همچون دیگر مناطق ساکنان روستاهای بخش زیلایی مهمترین مشکلات خود را نبود جاده دسترسی مناسب عنوان می‌کردند.

مردم خطاب به استاندارشان می گفتند: مسیر روستای دلی‌گردو، زیلایی، بردپهن و شبلیز وضعیت بسیار نامناسبی دارد وخواستار رسیدگی و ساماندهی این محور ارتباطی هستند.

آنان افزودند: این جاده برف گیر در صورت زیرسازی و آسفالت دسترسی شان به مرکز شهرستان مارگون ۱۰ کیلومتر نزدیک تر می‌شود.
مردم روستای پوله زیلایی نیز در دیدار با استاندار کهگیلویه و بویراحمد از نبود اینترنت، فضای آموزشی و پزشک شدیداً گلایه کردند و یکی از اهالی این روستا گفت: این روستا پزشک ندارد و مردم رنج فراوانی از نبود پزشک می‌برند.
مردم روستای پوله همچنین از توزیع نامناسب آرد گلایه داشتند که مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد که در برف گیر کرده بود با درخواست استاندار خودش را به روستا رساند و پاسخگوی مشکلات و مطالبات مردم شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بعد از شنیدن دردهای مردم مسئولان را خطاب قرار می‌داد و از آنها در خصوص درخواست‌های مردم توضیح می‌خواست.

بازدید و بغض استاندار در روستای چاهن
بازدید از روستای چاهن مقصد بعدی احمد زاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد بود که وقتی به این روستا رسید و وضعیت مردم روستا را از نزدیک مشاهده کرد از شدت ناراحتی بغضش گرفت.

اهالی روستای چاهن از نبود طرح هادی روستایی، اینترنت و روشنایی معابر گلایه داشتند که استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نظام اسلامی ایران توجه به مناطق محروم برایش اولویت دارد، خطاب به مسئولان مرتبط گفت: نباید به مشکلات مردم کم توجه و بی‌تفاوت بود. مسئولان باید صندلی‌ها و میزها را رها کنند و به معنای واقعی باید پای کار باشند. نباید حتماً مردم گلایه کنند تا آنها متوجه مشکلات شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این سفر از مدیرکل بنیاد مسکن استان خواستار پاسخگویی شد.
در ادامه احمدزاده بعد از شنیدن حرف‌های مردم روستای چاهن به دیدار مردم روستای «بال‌رود» زیلایی رفت. مردمی که گویا از آمدن استاندار کهگیلویه و بویراحمد با خبر شده بود، و یکی از ساکنان روستا ظرف آبی را به همراه داشت و در آنجا این مرد روستایی با نشان دادن این ظرف آب که رنگ سبز به خود گرفته بود، خطاب به استاندار گفت: این شرایط آب آشامیدنی این مردم است و مردمی که همواره پای نظام و انقلاب‌شان ایستاده‌اند چرا باید این وضعیت آب آشامیدنی زن و فرزندشان باشد.

مردم این روستا با آشامیدن این آب به مرض‌های مختلف گرفتار شده‌اند. چرا کسی به فریاد ما نمی‌رسد. احمدزاده اجازه داد تا این مردم روستایی حرف‌هایش را بزند و خطاب به مدیرعامل وقت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد گفت: مشکل آب آشامیدنی این روستا با جدیت پیگیری شود و نتیجه را اعلام کند.

ادامه بی وقفه سفرهای شهرستانی استاندار

از ۱۶مهرماه ۱۴۰۰که اولین سفرشهرستانی استاندار آغاز شده و امروز پس از یکسال و نیم با بیش از ۴۰سفر این سفرها با صلابت و پیوسته ادامه یافته چنانچه همین دیروز (شنبه ) شاهد حضور استاندار همراه با تیم کاری اش به منطقه دور افتاده دیگری از استان یعنی لنده و روستاهایش بودیم .

استمرار این سفرها نشان از روحیه جهادی و خستگی ناپذیری دولتمردان دولت سیزدهم در استان کهیگلویه و بویراحمد دارد و قطعا بواسطه همین دلگرمی ها و حضور بی واسطه هاست که امروز ساکنان این استان را برغم تحمل فشارهای اقتصادی فزاینده زندگی همچنان در صف مقدم مناسبتهای دفاع از نظام و انقلاب می بینیم .

تزریق اعتبارات و رنگ و بوی متفاوت سفرهای شهرستانی

اما پس از حدود ۱۹ماه از استقرار و تثبیت کابینه دولت سیزدهم و متعاقب آن پیگیری های مداوم استاندار و مطالبه گری ایشان از بدنه مدیریت اجرایی و ارشد کشور خاصه وزیران و رو به فزونی نهادن اعتبارات تخصیصی متناسب با رویکرد محرومیت زدایی دولت سیزدهم سفرهای این مقطع زمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد را با سفرهای قبلی اش متفاوت تر کرده چرا که در این سفرهای جدید ضمن بررسی مشکلات از نزدیک از کلنگ زنی ها و تکمیل و یا افتتاح طرحها سخن بمیان می آید .

همزمان با حضور چهره به چهره استاندار با مناطق دور افتاده استان و احصای مشکلات این مناطق از یک طرف و تلاش های میدانی و گسترده و در عین حال حساب شده نماینده عالی دولت در کهگیلویه و بویراحمد با کابینه دولت سیزدهم موجب گردید که میزان اعتبارات متمم سفر رئیس جمهور و هیات دولت با میزان اعتبارات خود سفر نیز برابری کند و ماحصلش در نظر گرفته شدن اعتبار کم سابقه بیش از هفت هزار میلیارد تومانی آن هم در شرایط خاص امروزی کشور برای این استان باشد.
تزریق این میزان اعتبار به همراه اقدامات زیرساختی چشمگیری که در در حوزه سد سازی ، تکمیل و احداث پتروشیمی ها و به چرخه تولید بازگرداندن کارخانجاتی که زمانی سنبل صنعت این استان بود و سالهای سال بر اثر سوء مدیریت ها رها شده و کارگرانش خانه نشین شده بودند ، حاصل تلاشی جهادی و خستگی ناپذیری بوده که استاندار بطور شبانه روزی طی یکسال و نیم اخیراز دور افتاده ترین نقطه این استان تا پایتخت با انگیزه خدمت رسانی در حرکت بوده است.
در کنار این اعتبارات باید به دیگر تلاش های ایشان در افزایش اعتبارات مصوب تملک دارایی سرمایه ای ابلاغی از حدود۹۳۲ میلیارد تومان سال ۹۹ به ۲هزار و ۳۵میلیارد تومان در لایحه بودجه ۱۴۰۲ اشاره کرد که مقایسه این اعداد نشان از جهش اعتبارات ابلاغی استان در این دوره از مدیریت عالی استانی دارد.

به گفته رئیس پیشین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد که یک ماهی از رفتنش از این استان گذشته ، اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای سال ۹۹ که به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده ۹۳۲ میلیارد تومان بوده است که در سال ۱۴۰۰ به یک هزار و ۵۹۳ میلیارد تومان رسیده به این معنا که حدود ۷۱ درصد رشد داشته است.

وی اضافه کرده بود که سال ۱۴۰۱ این اعتبارات ابلاغی به یک هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان و در لایحه بودجه به حدود ۲ هزار و ۳۵ میلیارد تومان افزایش یافت که رشدی معادل ۳۱ درصد را نشان می دهد.

بنابراین احمد زاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سفر شهرستانی روز گذشته خود یک درجه از مرحله احصای مشکلات پا را فراتر گذاشته و تا اندازه ای در بیان تولید محتوا با دیگر سفرهای پیشین تمایز هویدا بود، چرا که فرای بررسی نارسایی های موجود ، حرف و حدیث از اختصاص خوب اعتبارات سفر رئیس جمهور دولت سیزدهم به این استان و آغاز تحولات مبنایی در جهت خروج از بن بست مشکلات قدیمی بود.

۵۰۰میلیارد تومان از محل سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد اختصاص یافت

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سفر روز گذشته خود به شهرستان نوپای لنده و مناطق روستایی آن از اختصاص اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی از محل اعتبارات سفر مهرماه ۱۴۰۰رئیس جمهور به استان خبر داد و اظهار کرد که با اختصاص این مبلغ و همچنین اختصاص دیگر منابع روند احداث پروژه های سفر با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد.

سید علی احمدزاده که به همراه معاون عمرانی استاندار، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و جمعی از مدیرانی استانی به شهرستان لنده سفر کرد ابتدا با حضور در گلزار مطهر شهدای گمنام این شهرستان به مقام شامخ شهدا که آزادی و امنیت کنونی ایران اسلامی را مرهون این عزیزان هستیم ادای احترام کرد.

احمدزاده با اشاره به تخصیص منابع اعتباری استان، اظهار کرد: تا یک ماه گذشته تخصیص اعتبارات استان ۱۱ درصد بود اما اکنون از ۶۰ درصد عبور کرده و منابع در حال تزریق است و به زودی گشایش در مبادلات ارزی رقم خواهد خورد و مردم نوروز خوبی خواهند داشت.

وی عنوان کرد: خبرهای خوبی از پیشرفت کشور و گشایش در منابع بلوکه شده ایران در کشورها در راه است که این نتیجه صبر و استقامت و همراهی مردم عزیز ایران است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در پی استقامت و صبر ملت روز گذشته بخش قابل توجهی از منابع ایران در عراق که آمریکا اجازه آزاد شدن آن را نمی‌داد آزاد شد.

احمدزاده ادامه داد: کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله امارات تصمیم‌های جدیدی در مبادلات ارزی با جمهوری اسلامی ایران گرفته است که در بهبود شرایط اقتصادی استان مفید و موثر خواهد بود.

وی در خصوص پروژه اتصال راه فرعی شهرستان لنده به راه اصلی دهدشت-پاتاوه(قطعه دوم)، گفت: این پروژه به طول ۶ کیلومتر از پروژه های سفر دکتر فتاح رئیس بنیاد مستضعفان به لنده است که برای سه کیلومتر ۹۶ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: با توجه به توپوگرافی منطقه هزینه ساخت یک کیلومتر جاده در استان هزینه‌ای بیش از ۴۰ میلیارد تومان در پی دارد و اعتبارات اختصاص داده می‌شوند اما هزینه‌ها بالا است.

احمدزاده ابراز کرد: اگر مردم می‌بینند که پروژه‌ها زودتر از موعد مقرر به بهره‌برداری نمی‌رسند به این دلیل است که هزینه تمام شده بالا است.

وی گفت: برای تکمیل پروژه اتصال راه فرعی شهرستان لنده به راه اصلی دهدشت-پاتاوه که سه کیلومتر باقی مانده به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این پروژه مسیر لنده تا مرکز کهگیلویه و بویراحمد را به طول ۴۳ کیلومتر کمتر می کند که برای سهولت در دسترسی مردم به مرکز استان و کاهش زمان و هزینه‌ها، حذف خطرات و خروج این شهرستان از بن بست اعتبارات لازم در سفر دور دوم دولت به استان دیده می‌شود.

احمدزاده افزود: پیمانکار این پروژه یکی از پیمانکاران پای کار استان است که انتظار می‌رود با سرعت عمل پیمانکار، پروژه قبل از زمان ۲۴ ماه تعیین شده به سرانجام برسد.

وی با اشاره به کلنگ‌زنی عملیات اجرایی فاز دوم طرح ساماندهی رودخانه موگرمون در محدوده روستای وحدت آباد، گفت: قرار بود روند احداث پل وحدت که مردم از آن به عنوان پل وحشت یاد می‌کردند هر چه سریعتر انجام شود اما پیمانکار دچار بیماری صعب‌العلاج شد وبا این شرایط کار مردم نباید متوقف شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: اعتبار در نظر گرفته شده برای احداث این پل ۲۰ میلیارد تومان است که تخصیص داده شده است و باید اداره کل راهداری قبل از آغاز سال جدید پیمانکار این پروژه را انتخاب کند تا پل سریعتر احداث شود.

احمدزاده همچنین بر ساماندهی قبور مطهر شهدای موگرمون تاکید کرد.

وی در خصوص آب موگرمون، ابراز کرد: چشمه‌های آب این منطقه پایدار و مطمئن هستند که برای تامین آب شرب این روستا و شهرستان لنده طرح جامع مطالعات آب شرب این شهرستان و روستاها قبل از سفر دور دوم دولت به استان انجام شود تا در سفر بتوانیم اعتبار این پروژه را جذب کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: چشمه‌های آب موگرمون جاذبه بکر و فوق‌العاده‌ای برای جذب گردشگر هستند.

احمدزاده تاکید کرد: میراث فرهنگی و صنایع دستی استان برنامه ویژه‌ای برای حضور گردشگران در این منطقه داشته باشد ضمن اینکه تسهیلات لازم برای متقاضیان طرح‌های گردشگری در موگرمون داده می‌شود.

وی خواهان تسریع در وضعیت طرح گازرسانی به موگرمون شد و افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته طرح گازرسانی به موگرمون در وزارت نفت مصوب و مجوز آن صادر شد و شرکت گاز استان قول داد پروژه گازرسانی به موگرمون سال آینده شروع و در همان سال به بهره‌برداری برسد.

کلنگ زنی استگاه پمپاژ

همچنین با حضور استاندار پروژه ایستگاه پمپاژ دشت بن برداشت آب از رودخانه مارون با ۵۲۰ هکتار سطح زیر کشت و اشتغالزایی ۲۶۰ نفر و طول خط انتقال ۳,۲ کیلومتر و اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریال کلنگ‌زنی شد.

بهره برداری از طرحهای عمرانی و بهداشتی

افتتاح خانه بهداشت روستای مال ملا با جمعیت ۷۴۷ نفر، ارتقای پایگاه هلال احمر به شعبه هلال احمر، آیین بهره‌برداری از ایستگاه موبال همراه اول شهرک فجر لنده با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال و بهره‌برداری از پروژه آسفالت روستای مال شیخ به طول ۳۵ هزار متر مربع و اعتبار ۱۲,۵ میلیارد ریال از دیگر پروژه هایی است که با حضور استاندار به بهره‌برداری رسیدند.

غافل نماندن از خانواده های معلولان

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به دیدار خانواده سه معلولی در لنده رفت و پس از آنکه در جریان وضعیت و مشکلات آنها قرار گرفت در تماس تلفنی با محمد کریم آریا مدیرکل بهزیستی استان بر رسیدگی کامل به این خانواده به لحاظ وضعیت منزل و همچنین معیشت آنها تاکید کرد.

حضور در یادواره سرداران و ۹۴ شهید شهرستان لنده از دیگر برنامه‌های استاندار کهگیلویه وبویراحمد در سفر به این شهرستان است.

رصد زمانی و مبنایی سفرهای شهرستانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بخوبی نشانگر این موضوع هست که احصای مشکلات و نارسایی های مناطق مختلف و در عین حال دور افتاده استان توسط تیم کاری استاندار در سفر های بی وفقه شهرستانی طی یکسال گذشته تاکنون بخوبی انجام گرفته و نقطه آغازین آن که تزریق اعتبارات و سرعت بخشی به روند کارهای بر زمین مانده از قبل است نیز رقم خورده و بدون شک اگر به همین فرمان کارها پیش رود سال ۱۴۰۲شاهد خبرهای امید بخشی از روند آبادانی و عمران استان در حوزه های مختلف کاری خواهیم بود.