به گزارش خبرنگار شهری ایرنا، مهدی چمران روز یکشنبه پیش از یکصد و سی و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران درباره انتشار لیست ساختمان های ناایمن گفت: اعلام اسامی ساختمانها با شورا نیست.
وی با بیان اینکه شورا و دادستانی کار خود را در خصوص ساختمانهای ناایمن انجام می دهند و اخطارهای لازم داده میشود، تاکید کرد: ساختمانهایی که تا پایان سال اقدامات لازم ایمن سازی را انجام ندادند، پلمب شوند.
رییس شورای شهر تهران همچنین درباره سوالات خبرنگاران با موضوع افزایش نرخ کرایه ها توضیح داد و افزود: لایحه نرخ اتوبوس و مترو برای سال آینده، آماده شده و امروز نهایی میشود.
چمران گفت: به دلیل اینکه تعداد زیادی از دستگاهها شخصی است نرخ اتوبوس باید به گونه ای طراحی شود که برای رانندگان به صرفه باشد و مردم نیز بتوانند هزینه را بپردازند.
وی ادامه داد: نرخ تاکسیهای خطی نیز بر اساس پیمایش و حتی شیب خیابان تعیین خواهد شد اما مطمئن باشید که نرخ بالایی نخواهیم داشت و نرخ بهینهای اعمال میشود تا برای مردم سنگین نباشد و رانندگان نیز بتوانند هزینهها را انجام دهند.
نامگذاری روزی به نام راهیان نور حرکتی ماندگار است
اعضای شورای اسلامی شهر تهران، جلسه خود را با سخنان مهدی چمران آغاز کردند و مهدی چمران در این جلسه با اشاره به روز راهیان نور، نامگذاری این روز را یکی از حرکتهای ماندگاری دانست که فرهنگ دفاع مقدس را در بین نسل های جدید زنده نگه می دارد.
وی با اشاره به روز شهید نیز گفت: ۲۲ اسفند دستور امام برای تاسیس بنیاد شهید است که امیدواریم به خدمت گذاری به خانواده شهدا و ایثارگران موفق باشند اگرچه مشکلات بسیار وجود دارد اما امیدواریم بنیاد شهید بتواند گام بلندی برای رفع مشکلات این خانواده ها بردارد.
رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در روزهای گذشته خط تولید و رونمایی جت آموزشی یاسین بود و ما خوشحالیم در بحث پیشرفتهای علمی و نظامی گام ارزنده ای برداشته می شود.
چه مسلمانان عربستان و چه مسلمانان یمن برادر ما هستند
چمران با اشاره به اینکه چه مسلمانان عربستان و چه مسلمانان یمن برادر ما هستند و ما با همه برادران مسلمانان دوست هستیم، گفت: بعد از ۷ سال که روابط ما با عربستان قطع کامل شده بود دوباره از سر گرفته شد و پروژه ایران هراسی را که اسرائیل و آمریکا دنبال می کردند و اسرائیل همچنان دنبال می کند در پی این قطع روابط بود.
وی افزود: ایران اسلامی ثابت کرده دوست همه ملتهای مسلمان است و به کشورهای اسلامی که نیاز دارد کمک می کنند همانگونه که به مسلمانان یمن و فلسطین کمک می کند.
اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از سخنان مهدی چمران به ارایه تذکرات پرداختند.
کم کاری شهرداری تهران در احداث پارکینگ
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران، در زمان تذکر خود اظهارداشت: اطلاعات ایجاد نهضت پارکینگ سازی در تهران حاکی از کم کاری جدی سازمان حملونقل و ترافیک در این خصوص است.
وی افزود: در بودجه ۱۴۰۰ رقم ۱۱۰۰ میلیارد و در سال ۱۴۰۱، مبلغ ۲۲۵۰ هزار میلیارد تومان ناشی از محل عوارض پارکینگ بوده و تمام این درآمد باید برای ایجاد پارکینگ در تهران مصرف شود.
وی اظهارداشت: بر اساس بررسی کمیته بودجه شورا صرفا چهار پارکینگ از سمت شهرداری احداث شده و احداث سه پارکینگ مشارکتی نیز در دستور کار است ولی این عملکرد پذیرفتنی نیست.
نیروهای علمی و کاربردی طبق قانون میتوانند تبدیل وضعیت شوند
سید احمد علوی ، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود، گفت: نیروهای علمی و کاربردی در شهرداری تهران به دلیل مصوبه قانونی که شورای شهر گذرانده می توانند تبدیل وضعیت شوند.
وی افزود: در دورههای قبل اکثر نیروهای علمی و کاربردی تبدیل وضعیت شدند اما یک سوم از آنان باقی ماندند، اکنون نیز دو سوم نیروهای علمی و کاربردی در خدمات اداری شهر بوده و حقوقشان با یک سوم باقی مانده متفاوت است و به نظرم چون قانون بوده هم اکنون قابلیت اجرا دارد.
انتقاد از جا به جایی درختان در فصل نامناسب
مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به مجوز کمیسیون ماده هفت برای جابجایی درختان برای اجرای پروژه ها، گفت : فصل مناسب جابجایی درختان به پایان رسیده و مناطق باید توجه داشته باشند چراکه از لحاظ اجتماعی آثار بدی برای شهرداری دارد.
وی درباره تبدیل وضعیت کارکنان ایثارگر شهرداری هم گفت: اگر قرار است تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر انجام شود، باید این اقدام سریعتر صورت بگیرد.
ضرورت رسیدگی به نواقص ایستگاه های مترو
نرجس سلیمانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود گفت: با توجه به نواقص قابل رفع در راستای مناسب سازی ایستگاه های مترو و قرار گرفتن در ایام منتهی به سال، درخواست می شود نواقص رفع شود.
وی با بیان اینکه وجود چاله آسانسور به منزله وجود آسانسور فعال نیست، گفت: ضرورت دارد شهرداری برنامه ای را برای رفع این موارد در نظر گرفته شود.
سلیمانی با پرداختن به برقراری سیستم صوتی هوشمند در ایستگاه ها، خاطرنشان کرد: فعال شدن بلندگو در واگن ها یکی از این موارد است که باید انجام شود.
به گفته وی ، ۲۶ ایستگاه فاقد آسانسور و چهار ایستگاه فاقد رمپ و ۱۲ ایستگاه نیز فاقد خطوط بساوایی است که باید پیگیری شود.
وی با تاکید بر ضرورت مناسب سازی در ایستگاهها اظهار داشت: جامعه معلولین بیش از ۱۵ درصد جمعیت را به خود اختصاص می دهند که باید مورد توجه قرار گیرند.
حراج سوله های مدیریت بحران
سید احمد صادقی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در زمان تذکر خود، از آنچه حراج سوله های مدیریت بحران در برخی روزنامه های رسمی نامید، انتقاد کرد و افزود: با تغییر کاربری در سوله های مدیریت بحران، بوفه ایجاد شده و این بوفه به حراج گذاشته شده است.
وی ادامهداد: درک درستی از مصوبه شورای شهر وجود ندارد که بر اساس آن اعلام کردیم سوله از سازمان ورزش دریافت و به سازمان مدیریت بحران تحویل داده شود.
صادقی ادامهداد: باید با رئیس سازمان ورزش و مدیریت بحران برخورد و به هیات تخلفات اداری معرفی شوند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز درباره تذکر صادقی گفت: اگر سوله ای اجاره داده شود، یا درِ آن را می بندیم یا یک کامیون خاکروبه جلوی آن خالی می کنیم چراکه سالهای سال این تذکر داده می شود و اجرایی نمی شود.
مهدی چمران گفت: خواهش من این است که به سازمان ورزش اخطار جدی و شدید داده شود تا سوله ها را در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار دهد.
وی گفت: موافقیم که سوله ها در اختیار بانوان باشد اما اینکه سوله ها به مزایده و حراج گذاشته شود را نمی پذیریم.
تذکر به اصلاح محل فرود بالگرد در ساختمان های بلندمرتبه
زهرا شمس احسان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز بر اهمیت توسعه زیرساخت های هوایی در شهر تهران و اصلاح محل فرود بالگرد در ساختمان های بلندمرتبه تاکید کرد.
وی افزود: شهرداری باید با هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری نسبت به اجرای صحیح جایگاه های جدید اقدام کند که متأسفانه در اکثریت ساختمان های بلند مرتبه به دلیل عدم استانداردهای لازم جهت بهره برداری، وضعیت امدادرسانی مناسبی را شاهد نیستیم.
تبدیل وضعیت ایثارگران و نیروهای خودرو سرویس تعیین تکلیف شود
سوده نجفی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در زمان تذکر خود، از معاون منابع انسانی شهردار تهران خواست موضوع تبدیل وضعیت ایثارگران و را تعیین تکلیف کند.
وی با اشاره به مراجعه مکرر ایثارگران نیروهای شرکت خودرو سرویس و اعلام نارضایتی از وضعیت موجود گفت: باتوجه به اینکه این قشر مطالبهگر هستند و بنده بارها در این خصوص در صحن شورا تذکر دادهام لذا نسبت به این امر رسیدگی شود.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران همچنین با توجه به شرایط ضعیف اقتصادی مردم و پایان سال خاطرنشان کرد: از شرکت ساماندهی مشاغل، شرکت حریمبان شهربان و شهرداران مناطق درخواست می کنم نگاهی حمایتی داشته باشند و از هرگونه برخورد چکشی با دستفروشان خودداری کنند.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تاکید کرد: باتوجه به اینکه در روزهای پایانی سال با دلیل خریدهای نوروزی با شلوغی شهر مواجه هستیم شهرداری تهران موضوع کنترل ترافیک را به طور ویژه مورد توجه قراردهد
مجید باقری معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه عملکرد شهرداری درباره تبدیل وضعیت ایثارگران بسیار خوب بوده است و تاکنون سه هزار و ۲۰۰ نفر تبدیل وضعیت شده اند، گفت: تمام موضوعات درباره ایثارگران رسانه ای می شود.
وی اظهار داشت: تمام کسانی که در هادیان شهر و خدمات اداری شهر فعالیت میکنند ۹۷ درصد مشمولان تبدیل وضعیت شده اند و ۳ درصد مدرک نداده اند و مطالبه ای ندارند.
باقری با بیان اینکه درباره نیروهای حجمی بانک اطلاعاتی قوی نداریم و قرار شد مشمولان خوداظهاری کنند، گفت: چهار هزار و ۵۰۰ نفر خوداظهاری کرده و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر مدرک ارائه کرده اند و بعد از بررسی پرونده یک هزار و ۱۰۰ نفر برای گزینش ارسال و تا روز گذشته برای ۳۲۰ نفر از نیروهای حجمی نیز حکم صادر شده است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه تمام مشکل ما در مورد شرکت خودرو سرویس و پیمانکاران پسماند است، گفت: برای پیمانکاران خودرو سرویس شهر نمی توانیم کاری کنیم چراکه دیوان این حکم را داده است اما هر وقت بتوانیم رای دیوان را تغییر دهیم برای این افراد هم اقدام می کنیم .
باقری افزود: پیمانکاران پسماند نیز ۱۲۰ نفر هستند که خود اظهاری هم کرده اند اما قراردادشان دارای ابهام است و باید حل شود.
مجوز فروش ساختمان روزنامه اطلاعات به شهرداری تهران
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه جلسه امروز خود به دستور جلسات ورود کرده و یک فوریت لایحه شهردار تهران در خصوص «مجوز فروش، واگذاری و انجام معامله ملک متعلق به شهرداری تهران» را بررسی کردند.
ابوذر مختاری مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در جریان بررسی این لایحه گفت: بر اساس بودجه مکلف به تحقق بودجه پنج هزار و ۴۴۶ میلیارد تومانی هستیم و سیاست شهرداری این است که ملک ساختمان تجاری- اداری روزنامه اطلاعات برای پرداخت بدهی به بانک شهر در اختیار بانک قرار بگیرد.
وی افزود: مصوبه اخیر شورا منجر به توافق با بانک شهر و پرداخت سه هزار میلیارد تومان دیون پیمانکاران سنواتی برای اولین بار توسط شهرداری تهران شد.
حبیب کاشانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در مخالف با واگذاری ساختمان اطلاعات، اظهارداشت: شهردار تهران میگوید به جای صد درصد تحقق بودجه، ۱۳۰ درصد محقق شده ، بنابراین برای فروش تا سال آینده صبر کنید و سال آینده این لایحه را ارایه کنید.
وی با قرائت آیه ای از سوره انعام گفت: چرا باید مالی را که متعلق به شهروندان است و می توانیم سال آینده آن را به قیمت مناسب تری بفروشیم، در پایان سال و در ماه اسفند بفروشیم.
وی با بیان اینکه در واگذاری یک بوفه در مدیریت بحران برخی اعضای شورا از واژه چوب حراج استفاده می کنند، اما با فروش این ملک موافق هستند، گفت: فروش این ملک در چنین شرایطی چوب حراج نیست ؟
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: در بررسی این لایحه سه موضوع درباره این ملک حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه قرار است این ملک که فروخته شود، افزود: بیش از هفت هزار متر آن تجاری است ، اگر بخواهد اداری باشد قیمت کاهش یافته و سرمایه از بین میرود .
وی افزود: قول دادند از این عدد در توسعه مترو استفاده کنند و اگر به قیمت مناسب به فروش برسد، در توسعه مترو گشایش انجام می شود.
وی درباره تسویه وام شهرداری در پی فروش این ملک نیز گفت: اگر همکاران رای بدهند ، گشایش صورت می گیرد.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: واگذاری ملک یکی از تکالیفی است که از شورا به شهرداری داده شده است.
وی افزود: با این وجود در خصوص ساختمان اطلاعات باید بگوییم که ۱۰ هزار متر مربع از این ساختمان کاملاً نوسازی شده و ساختمان ۲۰ هزار متر مربعی واقع در ضلع غربی آن ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که متوقف شد.
عباسی افزود عملاً به سمت سیاست تجمیع حرکت کرده ایم و اگر بتوانیم بخشی از شهرداری را به ساختمان اطلاعات منتقل کنیم، آورده اقتصادی برای شهرداری دارد.
در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران لایحه شهردار تهران در خصوص «مجوز فروش، واگذاری و انجام معامله ملک متعلق به شهرداری تهران» را تصویب کردند.
همچنین اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح تایید ساختار و تشکیلات نهاد راهبردی و پایش طرح های توسعه شهری تهران را در دستور کار قرار دادند و پس از بررسی این طرح را تصویب کردند.
استمرار خدمات رسانی بلیط مترو برای گروه های حمایتی
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در این خصوص اظهار داشت: برای کسانی که به صورت الکترونیک بلیت خریداری می کنند و کسانی که به صورت حضوری بلیت می خرند، تفاوت قیمت وجود ندارد.
وی تأکید کرد: برای کاهش رغبت خرید بلیت های تک سفره و کاغذی، هزینه هر بلیت برای شهر تهران چهار هزار تومان، کرج پنج هزار تومان و فرودگاه امام ۱۵ هزار تومان خواهد بود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران به ازای یک کارت بلیت مبلغ ۱۲ هزار تومان از شهروند دریافت خواهد شد، خاطرنشان کرد: این کارت ها همچون گذشته ودیعه ای نیست و شهروند مالک آن خواهد بود؛ دارندگان کارت های اعتباری ودیعه ای ظرف سه ماه می توانند آن را به مالکیت خود درآورند و اگر مایل نبودند می توانند مبالغ را از گیشه ها دریافت کنند.
وی افزود: برای گروه های حمایتی همچون افراد تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و سایر بخش ها، خدمات رسانی استمرار خواهد داشت.
تشکری هاشمی با بیان اینکه برای کسانی که از کارت بلیت رایگان استفاده می کنند، استفاده از چهار بار سفر در روز مجاز است ، گفت: رقم شارژ کارت های خاص و رایگان نیز ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود و افزایش اعتبار آن از ۱۵۰ به ۳۰۰ هزار تومان در این راستاست تا شهروندان کمتر دچار مشکل شوند.
وی همچنین گفت: برای خبرنگارانی که از طرح ترافیک استفاده نمی کنند، کارت بلیت اعتباری برای استفاده از مترو و اتوبوس در نظر گرفته خواهد شد.
محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران هم با ارائه این پیشنهاد که نرخ بلیت مترو در سال آینده نسبت به امسال افزایش پیدا نکند، گفت: مابه التفاوت را شهرداری به مترو بپردازد و ما در تفریغ بودجه لحاظ کنیم.
وی با بیان اینکه پنج هزار و ۸۴۰ میلیارد تومان برای بهره برداری مترو پیش بینی شده است ، افزود: سه هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان برای مابه التفاوت بلیت مترو و بیش از ۲ هزار میلیارد تومان نیز برای اورهال پیش بینی شده و می توان از مسیر صرفه جویی، هزینه ها را تأمین کرد نه اینکه هزینه ها را از مردم بگیریم.
حبیب کاشانی عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در مخالفت با افزایش قیمت بلیت مترو اظهار داشت: مردم شاید برنج و مرغ نخورند اما برای دادن اجاره خانه باید به سر کار بروند و از مترو استفاده می کنند.
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز اظهار داشت: بودجه بهره برداری مترو تهران بیش از پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است و قیمت تمام شده بلیت مترو برای شهرداری تهران ۱۶ هزار تومان با هزینه استهلاک و ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بدون هزینه استهلاک است.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری حدود ۷۵ درصد سوبسید به مترو می دهد که عدد قابل توجهی است، افزود: عددی که به صورت میانگین از شهروندان گرفته می شود ، سه هزار و ۱۷۰ تومان است.
پیرهادی پیشنهاد کرد قیمت بلیت مترو حداکثر ۲۵ درصد افزایش داده شود و گفت: با افزایش بیشتر آن مخالفم و اگر شورا صلاح می داند، با توجه به روزهایی که تردد در شهر به دلیل آلودگی هوا محدود می شود، تردد با مترو و حمل و نقل عمومی با تخفیف انجام شود.
همچنین مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با پیشنهاد مهدی پیرهادی مبنی بر افزایش ۲۵ درصدی قیمت مترو موافقت کرد و گفت: به جای ۳۱ درصد افزایش ۲۵ درصد را بپذیریم.