تهران- ایرنا- وزارت ارتباطات برای پیشبرد توسعه ارتباطات روستایی گاهی مجبور است جاده بکشد، برق بیاورد و سایت مخابراتی را روی قله کوه احداث کند. توسعه ارتباطات در محور تیژتیژ- گاران از کارهای سختی بود که در دولت سیزدهم انجام شد.

به گزارش ایرنا، در میان بررسی سایت‌هایی که برای توسعه ارتباطات روستایی ساخته می‌شوند گاهی مسیرها سخت و صعب‌العبور است. برای آماده کردن نقطه‌ای که دید رادیویی مناسب برای نصب دکل را دارد گاهی باید جاده‌ای احداث شود، گاهی باید برق تامین شود و گاهی باید تجهیزات را تا نوک قله یک کوه رساند.

وزارت ارتباطات که توسعه ارتباطی عدالت‌محور را بخش مهمی از فعالیت خود می‌داند برای این کار تعلل نکرده است. یکی از محورهای سختی که به‌تازگی کار توسعه ارتباطات در آن به پایان رسیده و اکنون چراغ ارتباطات را در چهار روستا و جاده‌های اطراف روشن کرده است، مسیر جدیدی بین مریوان و سنندج است که در آن جاده‌ای احداث نشده بود و به تبع آن پوشش اینترنت نیز نداشت.

محور تیژتیژ- گاران جزو مناطقی بود که ساکنان آن حتی به نسل دوم اینترنت نیز دسترسی نداشتند و برای تامین اینترنت این بخش، ۲ سایت در این منطقه نصب شد.

«رضا غزال» مدیر پروژه «طرح خدمات عمومی اجباری» (USO) شرکت ایرانسل در حاشیه مراسم افتتاح چهارصدمین سایت اینترنت نسل پنجم و تأمین دسترسی ۳۵۳ روستا به اینترنت پرسرعت در قالب این طرح با حضور وزیر ارتباطات و فناوری‌اطلاعات، در گفت‌وگو با ایرنا درباره ساخت سایت مخابراتی در این منطقه گفت: روستاهای موردنظر در جایی شبیه دره قرار داشت و از آنجایی که دید انتقال رادیویی آن برای احداث سایت‌ها مناسب نبود باید در ارتفاع بالا دکل را احداث می‌کردیم. سایت‌ها روی ۲ قله این روستاها نصب شد و روستاهای مجاور و محور جاده را نیز پوشش داد. اکنون پوشش نسل دوم، سوم و چهارم اینترنت همراه در آن‌جا قابل دسترسی است.

جاده‌ای در دل کوهستان

وی تصریح‌کرد: احداث یکی از سایت‌ها به یک‌هزار و ۲۰۰ متر و سایت دیگر به ۹۷۰ متر جاده‌سازی و طرح برق نیاز داشت. همکاران ما برای ساخت دکل، جاده دیگری در دل کوهستان کندند. این پروژه جزو ۱۰ سایت سختی بود که در بخش توسعه ارتباطات روستایی آن را احداث کردیم.

غزال با بیان اینکه کار احداث این سایت دی‌ماه ۱۴۰۱ آغاز شد، افزود: احداث سایت در زمستان سختی‌های خودش را دارد و این سختی زمانی بیشتر می‌شود که در مناطق سردسیر مشغول فعالیت باشیم. برای بالا رفتن از جاده نیاز بود ابتدا آنجا را برف‌روبی کنیم، اما وضعیت به شکلی بود که تراکتور نمی‌توانست از جاده بالا برود. راننده می‌گفت جاده دید ندارد و ممکن است همراه با تجهیزات به ته دره سقوط کنیم. در نهایت هم ماشین مجهز به زنجیر آوردند جاده را آماده کردند تا بتوانیم تجهیزات را به نوک قله برسانیم.

وی درباره همکاری ساکنان مناطق روستایی با کسانی که در این مناطق مشغول به کار هستند، گفت: در این کار علاوه بر همراهی مردم، دهیاری و فرمانداری مریوان نیز پای کار آمدند. فرماندار به راهداری و اداره برق دستور داد تا در این مسیر همراه ما باشند. در برف و بورانی که دی ماه در آن منطقه وجود داشت، کار را از دی ۱۴۰۱ آغاز کردیم و اوایل بهمن سایت‌ها روشن شده‌اند.

غزال افزود: در محور تیژتیژ- گاران یک جاده قدیمی وجود دارد که محل تردد ماشین‌های سنگین است، اما در جاده تازه تاسیسی که در آن مشغول کار بودیم این امکان وجود نداشت و به سختی توانستیم تجهیزات را به محل موردنظر برسانیم.

همه چیز را از صفر شروع کردیم

مدیر پروژه USO ایرانسل، با بیان اینکه در این منطقه حتی در نقطه مورد نظر برای احداث سایت، برق نیز وجود نداشت، گفت: تقریبا همه چیز را از صفر شروع کردیم و این کار ۳ ماه طول کشید. به واسطه این ۲ سایت، ۱۴۶ خانوار، ۵۰۷ نفر و ۴ روستا و جاده تیژتیژ-گاران دارای پوشش اینترنت شدند. در گذشته اگر فردی قصد داشت از این روستا تماس بگیرد باید نیم ساعت پیاده‌روی می‌کرد تا بتواند آنتن پیدا کند اما اکنون دسترسی مردم تسهیل شده است.

غزال افزود: به دلیل فاصله جاده از کارخانه بتن‌سازی، این امکان وجود نداشت که بتن را در زمان مناسب برای احداث سایت برسانیم به همین دلیل مجبور به تهیه بتن به صورت اختلاط دستی و بتن‌ریزی شدیم. برای این کار میکسر گازوئیلی را به نوک قله بردیم، برای ارسال تجهیزات نیز ۳۰۰ مرتبه تراکتور بالا رفته است.

علاوه بر این باید آب را نیز برای ساخت بتن به بالای قله می‌بردیم. ما مجبور به این کار بودیم چرا که می‌توانستیم با احداث سایت در آن قله، بیشترین پوشش جاده‌ای و روستایی را تأمین کنیم، تنها در آن منطقه دید رادیویی به سایت‌های دیگر وجود داشت.